Skip to main content

Romantiska Venedig

Venedig är en förhållandevis ung stad för att vara i Italien – den grundades först på 400-talet e. kr. Den största kyrkan, San Marco, uppfördes på 800-talet över evangelisten Markus relik. I modern tid har Venedig förvandlats till en av världens mest besökta turistmål.

Det är inte lätt att hitta i Venedig. Det ligger dock i stadens tjusning att gå vilse bland de smala gränderna och plötsligt komma fram till ett litet vackert torg, som man annars aldrig skulle ha hittat och som det ofta visar sig omöjligt att hitta tillbaka till. Piazza San Marco är stadens enda riktiga torg. Alla andra torg, “piazze”, heter ”campo” eller ”campiello” om de är små.

I denna romantiska stad finns mycket att se: San Marco-basilikan, Dogepalatset, Akademin, Suckarnas bro, Ca’ d’Oro och Peggy Guggenheims privata konstsamlingar, för att nämna några. Efter två dagar i Venedig reser vi vidare till den lilla orten Capriva del Friuli som ligger i den nordöstra regionen Friuli. Här kommer vi att njuta av Verdis RIGOLETTO i ortens slottspark.

Fritextsökning

Allt detta ingår

 • Flyg (t o r) till Venedig
 • 2 nätter på hotell Palazzo Giovanelli med frukost
 • 2 nätter på slottet Castello di Spessa
 • Måltider och måltidsdrycker enligt program
 • Musik föreställningar och utflykter enligt program
 • Transporter enligt program
 • Reseguide från Your Next Tour

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Avresa till Venedig

  Kl. 09.35 flyger vi från Stockholm till Venedig via Wien. (Andra avreseorter på förfrågan). Vi landar i Venedig kl. 14.10 och blir mötta av vår guide som visar vägen till de privata båtar som skall ta oss till vårt hotell Palazzo Giovanelli

  Ett elegant hotell i venetiansk stil och utrustade med all modern komfort. Hotellet har ett underbart läge vid Canal Grande, mellan tågstationen och Rialtobron samt bara två hållplatser med Vaporetto-båt till San Marco.

  Vi checkar in och får lite egen tid för att sedan träffas i hotellbaren där vi serveras en god aperitif och tilltugg.

  Kort promenad till kvällens middagsrestaurang för gemensam middag.

 • Dag 2: Utflykt till Venedigs öar

  Frukost på hotellet och därefter promenad till väntande privatbåt som skall ta oss runt Venedigs tre mest kända öar.

  Murano: Här har man alltsedan medeltiden producerat det berömda venetianska glaset – även kallat Muranoglas. Detta är ett traditionellt venetiansk hantverk som i århundraden passerats från far till son. Eftersom glasblåsarna arbetar med öppna eldar flyttades alla glasbruk till ön Murano för att undvika brandrisk i Venedigs stadskärna. Vi besöker ett av dessa traditionella glasbruk och får se hur detta hantverk går till.

  Burano: Detta är den mest pittoreska ön med sina hus målade i glada färger och är än idag är ett aktivt fiskecenter i den venetianska lagunen. Denna ö är också berömd för ett sina handgjorda spetsar som tillverkats här alltsedan 1500-talet.

  Torcello: Ön, som en gång i tiden var en av de mest blomstrande öarna i lagunen, är idag nästan övergiven men den är dock värd ett besök. Här ståtar bl.a. en mycket vacker katedral som byggdes redan under tidig medeltid. Vi stannar upp för lunch här på Torcello och därefter retur till Venedig.

  Väl tillbaka i Venedig tar vår guide med oss på en 2-timmars promenad under det att hon berättar om stadens historia och sevärdheter.

  Resten av dagen samt middag på egen hand.

 • Dag 3: Resa Venedig - Friuli

  Frukost på hotellet, utcheckning och förmiddagen fri. Här finns tid att vila, göra egna besök, shoppa eller kanske bara sitta på ett torg och njuta av atmosfären.

  Lunch på egen hand.

  Kl. 13.00 samlas vi åter på hotellet för gemensam transport med taxibåtar till Tronchetto-parkeringen där buss väntar för vidare färd till Capriva del Friuli. Regionen Friuli är en ganska okänd region som har mycket att erbjuda i nordöstra delen av Italien. Från alpernas toppar ner till bördiga slätter med fruktodlingar och vinfält som avslutas med breda sandstränder – ja, så ser Italiens nordöstligaste hörn ut. Ett landområde med många oväntade upplevelser. Färden tar cirka 2 timmar och snart är vi framme vid slottet Castello di Spessa där vi skall bo 2 nätter. Castello di Spessa är en kulturminnesmärkt byggnad som har anor från 1200-talet. Många berömda personer har gästat de olika adelsfamiljerna som ägt slottet. Läs gärna mer på hotellets hemsida. Hotellet har 3 olika restauranger, en medeltida vinkällare samt egen golfbana.

  Vi checkar in och gör oss hemmastadda och träffas sedan för en härlig middag före operaföreställningen, Giuseppe Verdis klassiska familjedrama RIGOLETTO, som vi kommer att åtnjuta i slottets park.

 • Dag 4: Musik, parker och villor i Friuli

  Efter frukost börjar dagens utflykt. Vi har i samarbete med operafestivalen ”La Verde Musica” lagt upp ett halvdagsprogram där vi besöker ett antal villor och parker i regionen och under dessa besök ingår två musikaliska inslag om cirka 30 minuter. Lunch serveras innan vi åker tillbaka till vårt slottshotell.

  Vi återkommer med musikprogram samt information om vilka villor och parker vi kommer att besöka.

  Väl på hotellet blir det tid för lite vila, kanske vill man utnyttja hotellets SPA eller vandra runt i hotellets vackra park.

  Innan avskedsmiddagen serveras en aperitif i form av ett besök i slottets medeltida vinkällare samt vinprovning.

 • Dag 5: Hemresa från Trieste

  Efter frukost och utcheckning bordar vår egen buss som tar oss till flygplatsen i Trieste (ca 1 timmes resa).

  Kl. 13.20 avgår planet från Trieste, via Munchen och vi landar kl. 17.40 i Stockholm.

Karta

Boende

Palazzo Giovannelli
Palazzo Giovanelli är ett charmigt förstaklasshotell från 1500-talet vid Gran Canal med bra läge mitt i centrala Venedig. Historien sitter i väggarna på detta hotell och många rum har exponerade takbj...
Kontakta oss