LA SCALA MED VÄRLDSSOPRANEN ASMIK GRIGORIAN I DEBUT & VANDRING I LEONARDO DA VINCIS FOTSPÅR I LJUVLIGA MILANO 2-5 JUNI 2019

I modestaden Milano har vi lyckats försäkra oss om biljetter till Erich Wolfgang Korngolds DIE TOTE STADT med den världsberömde sopranen ASMIK GRIGORIAN som gör sin debut i rollen som Marietta på ett av världens mest kända operahus LA SCALA. På dirigentpulten finns  ytterligare en världsstjärna, nämligen Kungliga Filharmonikernas och New York Philharmonics tidigare chef ALAN GILBERT. Detta borgar för en helt unik operaupplevelse utöver det vanliga!Vi gör en stadsrundtur med svensk guide samt en fantastisk heldagsutflykt med auktoriserad guide VANDRING I LEONARDO DA VINCIS FOTSPÅR till minnet av hans död för 500 år sedan. En heldag som bl.a. inkluderar Nattvarden, Vigna di Leonardo da Vinci, museer med unika utställningar, slottet Castello Sforzesco. Resan inramas naturligtvis av god mat från det italienska köket i denna ljuvliga stad.
Reseledare: Niklas Lindblad

SÖNDAG 2 JUNI                                                  UTRESA-MILANO

Vi reser från Arlanda till Milano med SAS direktflyg kl. 11.05 (avresa från Köpenhamn på förfrågan). Beräknad ankomst kl. 13.45. Vår buss möter oss på flygplatsen vid ankomst och tar oss bekvämt till det förnämliga Hotel Rosa Grande där vi checkar in.
Hotellet ligger på bekvämt gångavstånd från centrum och La Scala operan. Tid att disponera på valfritt sätt fram tills att vi samlas kl.19.00 i hotellets foajé för en härligt festlig välkomstmiddag.

MÅNDAG 3 JUNI                                                                   MILANO

Efter frukost går vi kl. 10.00 med vår kunniga lokalguide för att se en bit av centrum med den mäktiga katedralen och Galleria Vittorio Emanuel II med sin intressanta historia. Berättelsen om La Scala hinner vi också med. Eftermiddagen är sedan ledig för egna upptäckter. På kvällen går vi gemensamt kl. 19.30 till La Scala för att uppleva Erich Wolfgang Korngolds fantastiska opera DIE TOTE STADT med världsstjärnan Asmik Grigorian i en av huvudrollerna. Kvällens dirigent är sverigebekante världsdirigenten Alan Gilbert. Föreställningen börjar kl. 20.00.
Efter föreställningen kort promenad till hotellet.

TISDAG 4 JUNI                                                                      MILANO

Efter frukost är det dags för en fantastisk utflykt VANDRING I LEONARDO DA VINCIS FOTSPÅR  med bl.a. besök i Santa Maria della Grazie och för att se ”Nattvarden” i klostrets refektorium, da Vincis vingård, Museo della Scienza e della Tecnologia och Castello Sfozesco. Vi kommer att promenera i ett behagligt lugnt tempo och stanna för en gemensam trevlig lunch under promenaden.
Sen eftermiddag och kväll är sedan fri för egna aktiviteter i Milano.

ONSDAG 5 JUNI                                               MILANO-HEMRESA

Frukostbuffé och utcheckning från hotellet. Vi blir hämtade med buss för transport till flygplatsen och hemresa till Sverige. Flyget till Arlanda avgår kl. 13.00 med beräknad ankomst kl. 15.40 (flyg till Köpenhamn på förfrågan).

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ASMIK GRIGORIAN, från Litauen, är kanske idag den mest eftersökta sopranstjärnan på operahimlen. På Kungliga Operan i Stockholm har hon haft enorma framgångar i Madama Butterfly, Fedora och Manon Lescaut. Hennes arbetsfält är alla stora scener runt hela världen. Hon har nyligen sjungit bejublade föreställningar av Tatiana på Bolshoj i Moskva, Marie i Wozzeck och Strauss Salome vid Festspelen i Salzburg. Rusalka har varit jättesuccéer på Metropolitan, Covent Garden och Wiener Staatsoper. Grigorian är totalt fullbokad fram till 2022 och kommer innan dess inte att sjunga i Sverige. Ta nu den unika chansen att se och höra henne i sin debut som Marietta i Korngolds DIE TOTE STADT på La Scala.

Resefakta

Resans pris: 18 950:-/person del i dubbelrum

Tillägg enkelrum: 3 900:-

Allt detta ingår: flygresa T/R Stockholm (flyg från Köpenhamn på förfrågan)
3 nätter på förstklassiga Hotel Rosa Grande
3 frukostbufféer
Parkettbiljett till La Scalaoperan
1 middag inkl. måltidsdrycker i enlighet med programmet
1 lunch inkl. måltidsdrycker i enlighet med programmet
1 dagsutflykt “i Leonardo da Vincis fotspår” i enlighet med programmet
Busstransfer, stadsrundtur och lokalguide, förekommande entréer i enlighet med programmet
Reseledning från YNT

Katedralen il Duomo är Milanos domkyrka och även världens fjärde största kyrka. Den byggdes 1386 och är byggd i gotisk stil. Byggnaden är utsmyckad med 135 spiror och 3500 statyer. Santa Maria della Grazie är kyrkan och klostret där Leonardo da Vincis berömda målning “Nattvarden” finns. Nu har kyrkan fått ett uppsving av besökare eftersom många har läst Da Vincikoden.

Teatro alla Scala, eller La Scala som den brukar kallas, är ett av världens mest kända operahus. Operan byggdes 1778 och ersatte Teatro Regio Ducale, som tidigare hade brunnit ner. Arkitekt var Giuseppe Piermarini. Han designade den neoklassiska fasaden som sen blev prototyp för många andra operahus i Italien. Under andra världskriget bombades den praktfulla byggnaden men byggdes sedan upp igen. Här har många världsberömda operastjärnor som Pavarotti, Birgit Nilsson och Maria Callas uppträtt.

Galleria Vittorio Emanuele II är en enorm och vacker arkitektonisk skapelse med många butiker att besöka. Via Monte Napoleone är den mest exklusiva gatan när det kommer till mode i Milano.
Museerna är många, man hinner inte tröttna på Milano.