Wien 9 – 13 november 2020

Vi njuter av två operor i världsstaden Wien. På berömda Wiener Staatsoper upplever vi
Benjamin Brittens mästerverk EN MIDSOMMARNATTSDRÖM som återkommer på Staatsoper efter 50 år och Charles Gounods ROMEO OCH JULIA. I Palais Auersperg får vi lyssna till Residenzorchester, en av Wiens bästa orkestrar med musik av W. A. Mozart och Johan Strauss samt sångsolister.  Vi bor 4 nätter på 1:a klass 4**** Hotell Astoria i kvarteret intill Staatsoper och Kärtnerstrasse. Omfattande stadsrundtur. Guidning i Stadtschloss Hofburg och StadtPalais Liechtenstein. Utfärd till Eisenstadt och Rust med vinprovning och lunch. Tillfälle för shopping och museibesök.

Givetvis äter vi också mycket gott och njuter av de österrikiska vinerna.

Reseledare: Lennart Stockblad.

Måndag 9 november  STOCKHOLM – WIEN

Avresa från Stockholm med Austrian/SAS direktflyg till Wien kl. 09.35 och ankomst till
Wien kl. 11.50. Avgångar från Göteborg och Köpenhamn enligt separat överenskommelse. Buss och svensk lokalguide väntar för färd till centrum och en guidad stadsrundtur. Vi ser bl.a. Kejsarslottet Hofburg, Wiener Staatsoper, Musikverein, slottet Belvedere, de många konstmuséerna och mängder av monumentalbyggnader vid den inre ”Ringen”. Rundturen avslutas vid vårt mycket centralt belägna 1:a klass Hotel Astoria 4****som ligger i kvarteren intill Staatsoper. Rymliga rum med bad/dusch/WC, hårtork, TV, minibar, te/kaffekokare, kassafack. Om hörnet på hotellet ligger den berömda gågatan Kärntnerstrasse som leder fram till Stephansdomen och Graben med sina exklusiva affärer med märkesvaror.

På kvällen samlas vi för kort promenad till en av Wiens specialitetsrestauranger.

Tisdag 10 november I WIEN

Frukostbuffé och sedan möter vår svenska lokalguide för en kort promenad till Kejserliga Residenset Hofburg där vi får visning av de praktfulla kejsarvåningarna och skattkammaren med de storslagna Kejserliga kronorna och tiaror och andra värdefulla samlingar.
Vi avslutar med gemensam lunch på typisk Wienerrestaurang.

Eftermiddagen fri för egna strövtåg, shopping, museibesök.
På kvällen samlas vi för kort promenad till Wiener Staatsoper för att uppleva Benjamin Brittens EN MIDSOMMARNATTSDRÖM. Dirigent: Simone Young. Regi: Irina Brook.
I rollerna: Lawrence Zazzo, Erin Morley, Théo Touvet, Josh Lovell, Benedict Nelson,
Margaret Plummer, Slávka Zámecnikková, Matthev Rose. Parkettbiljetter.
Efter föreställningen individuell promenad till hotellet, 5-7 minuter.

Onsdag 11 november UTFÄRD TILL EISENSTADT OCH RUST

Frukostbuffé. Vi gör vi en vacker utfärd genom Burgenland mot östra delen av Österrike.
Vår svenska lokalguide möter oss vid hotellet och färden går först till Länshuvudstaden Eisenstadt där vi beundrar det praktfulla palatset där furstefamiljen Esterhazy en gång hade sitt residens fram till 1918.  Vi stannar också till vid Haydns gravmonument. Det blir tid att flanera på huvudgatan med många vackra byggnader.
Färden fortsätter och vi kommer in i det stora vindistriktet där vi kör genom vinodlingarna fram till den charmiga staden Rust vid Ungerska gränsen. Det blir lunch i en av de historiska vingårdarna och sedan får vi provsmaka några viner från trakten bl. a det berömda dessertvinet Beerenauslese (sauternes). Det blir tillfälle att köpa med sig direkt från vingården.

På kvällen promenerar vi åter till Staatsoper för att njuta av Charles Gounods opera
ROMEO OCH JULIA. Dirigent: Evelino Pidò, Regi: Jürgen Flimm. I rollerna bl. a: Irina Lungu, Virgine Verrez, Michael Spyres, Sergay Kaydolov, Dan Paul Dumitrescu. Parkettbiljetter. Individuell promenad tillbaka till hotellet.

Torsdag 12 november I WIEN

Frukostbuffé. På förmiddagen samlas vi för en kort promenad förbi Hofburg till det storslagna
Stadtpalais Liechtenstein där vi får privatvisning på engelska av de makalösa salarna och salongerna med inredningar så man häpnar. Detta är furstefamiljen Liechtensteins privata palats i Wien och det är sällan visningar.

Ledig tid och kl. 16.45 promenerar vi för att äta middag på berömda restaurang Figlmüller som ligger ca 10-12 minuters promenad från hotellet.
Efter middagen åker vi med spårvagn några stationer för att i vackra Palais Auersperg

få lyssna till den förnämliga Residenzorchester som framför musik av W. A. Mozart och
Johan Strauss där vi också får höra några sångare från Staatsoper/Volksoper.  Fursten Auersperg var en stor musikälskare och bjöd på 1800-talet in flera av dåtidens kända kompositörer som gav privata konserter i palatset. Det var också här som Kejsarparet första gången visade att man höll i varandra när man dansade Wienervals.
Promenad tillbaka till hotellet på ca 15 minuter.

Fredag 13 november HEMRESA

Frukostbuffé och utcheckning senast kl. 12.00 då bussen hämtar för att köra oss till flygplatsen. Tillfälle till Tax Free inköp och ev. lunch i Terminalen.
Avresa med Austrian/SAS kl. 15.15 med landning på Arlanda kl. 17.30. Avgångstider till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.
För intresserade finns det möjlighet att kl. 10.00 se morgonträning med musik på Spanska Ridskolan. Lennart följer med och var och en köper biljett vid entrén. 10 minuters promenad.

Resefakta

Resans pris: SEK 21.975

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: SEK 2.500

Allt detta ingår: Flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn – Wien, flygtransfer och stadsrundtur. 4 övernattningar på Hotel Astoria
4 frukostbufféer
2 middagar och 2 luncher, alla måltidsdrycker ingår
2 parkettbiljetter på Wiener Staatsoper.
1:a parkettbiljett till konsert med Residenzorchester.
Visning av kejsarslottet Hofburg och Palais Liechtenstein
Utfärd till Rust inkl. vinprovning.
Svensk lokalguide.
Reseledning från Your Next Tour.

Vi måste tyvärr reservera oss för eventuella valutaändringar och annat som vi inte kan råda över.