WIENER STAATSOPER  väntar på dig för att uppleva två föreställningar av högsta kvalitet och därtill en orkesterkonsert i Kejsarslottet Hofburg.

12 – 16 juni 2021, 5 dagar.

Vi njuter av två operor i världsstaden Wien. På berömda Wiener Staatsoper upplever vi Verdis MACBETH med världssopranen Anna Netrebko i huvudrollen och Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN. I Kejsarslottet Hofburgs praktfulla ceremonisal får vi lyssna till Wiener Hofburg Orchester, en av Wiens bästa orkestrar med musik av W. A. Mozart och Johan Strauss samt sångsolister.  Vi bor 4 nätter på 1:a klass 4**** Hotell Astoria i kvarteret intill Staatsoper och Kärtnerstrasse. Omfattande stadsrundtur. Guidning i Kejserliga Residenset Hofburg och utfärd till Eisenstadt och Rust med vinprovning och lunch. Tillfälle för shopping och museibesök. Vi njuter av den härliga sommaren.

Givetvis äter vi också mycket gott och njuter av de österrikiska vinerna.

Reseledare: Lennart Stockblad.

Lördag 12 juni     AVRESA TILL WIEN

Avresa från Stockholm med Austrian/SAS direktflyg till Wien kl. 09.35 och ankomst till
Wien kl. 11.50. Avgångar från Göteborg och Köpenhamn enligt separat överenskommelse. Buss och svensk lokalguide väntar för färd till centrum och en guidad stadsrundtur. Vi ser bl.a. Kejsarslottet Hofburg, Wiener Staatsoper, Musikverein, slottet Belvedere, de många konstmuséerna och mängder av monumentalbyggnader vid den inre ”Ringen”. Rundturen avslutas vid vårt mycket centralt belägna 1:a klass Hotel Astoria 4****som ligger i kvarteren intill Staatsoper. Rymliga rum med bad/dusch/WC, hårtork, TV, minibar, te/kaffekokare, kassafack. Om hörnet på hotellet ligger den berömda gågatan Kärntnerstrasse som leder fram till Stephansdomen och Graben med sina exklusiva affärer med märkesvaror.

Tidig kvällen samlas vi för kort promenad till en av Wiens specialitetsrestauranger. Därefter ytterligare en kort promenad till Kejsarslottet Hofburg där det blir en fantastisk konsert med musik av J. Strauss och W. A.Mozart och som påminner om Nyårskonserten.

Söndag 13  juni     UTFÄRD TILL EISENSTADT OCH RUST

Frukostbuffé. Vi gör vi en vacker utfärd genom Burgenland mot östra delen av Österrike.
Vår svenska lokalguide möter oss vid hotellet och färden går först till Länshuvudstaden Eisenstadt där vi beundrar det praktfulla palatset där furstefamiljen Esterhazy en gång hade sitt residens fram till 1918.  Vi stannar också till vid Haydns gravmonument. Det blir tid att flanera på huvudgatan med många vackra byggnader.
Färden fortsätter och vi kommer in i det stora vindistriktet där vi kör genom vinodlingarna fram till den charmiga staden Rust vid Ungerska gränsen. Det blir lunch i en av de historiska vingårdarna och sedan får vi provsmaka några viner från trakten bl. a det berömda dessertvinet Beerenauslese (sauternes). Det blir tillfälle att köpa med sig direkt från vingården.

Åter i Wien och resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg. Reseledaren ger tips om trevliga caféer och restauranger.

Måndag 14 juni      I WIEN

Frukostbuffé och sedan möter vår svenska lokalguide för en kort promenad till Kejserliga Residenset Hofburg där vi får visning av de praktfulla kejsarvåningarna och skattkammaren med de storslagna Kejserliga kronorna och tiaror och andra värdefulla samlingar.
Vi avslutar med gemensam lunch på typisk Wienerrestaurang.

Eftermiddagen fri för egna strövtåg, kanske shopping på de berömda gågatorna Kärntnerstrasse och Graben intill hotellet.
På kvällen samlas vi för kort promenad till Wiener Staatsoper för att uppleva Verdis opera

MACBETH. Dirigent: Philippe Jordan, Regi: Barrie Kosky. I rollerna: Luca Salsi, Roberto Tagliavini, Anna Netrebko och Freddie De Tommaso. Kör och orkester Wiener Staatsoper. Parkettbiljetter.

Efter föreställningen individuell promenad, 5 minuter till hotellet.

Tisdag 15 juni      I WIEN

Frukostbuffé. Dagen fri för egna strövtåg. Kl. 17.00 serveras middag på restaurang nära hotellet.
Det är en enkel färd med tunnelbana för att på egen hand t ex besöka Schloss Schönbrunn.

På kvällen promenerar vi åter till Staatsoper för att njuta av Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN. Dirigent: Antonello Manacorda. Regi: Hans Neuenfels. I rollerna bl. a. Christian Nickel, Brenda Rae, Emanuela von Frankenberg, Regula Mühlemann, Goran Juric, Andreas Götzinger. Kör och orkester Wiener Staatsoper. Parkettbiljetter.
Individuell promenad tillbaka till hotellet.

Onsdag 16 juni     HEMRESA

Frukostbuffé och utcheckning senast kl. 12.00 då bussen hämtar för att köra oss till flygplatsen. Tillfälle till Tax Free inköp och ev. lunch i Terminalen.
Avresa med Austrian kl. 15.15 med landning på Arlanda kl. 17.30. Avgångstider till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.
Ev. finns det möjlighet att kl. 10.00 se morgonträning med musik på Spanska Ridskolan. Reseledaren följer med och var och en köper biljett vid entrén. 10 minuters promenad.

Resefakta

Resans pris: SEK 21.975

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: SEK 2.500

Allt detta ingår:

flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn – Wien, flygplatstransfer i Wien och stadsrundtur, 4 övernattningar på Hotel Astoria,  4 frukostbufféer, 2 middagar och 2 luncher, alla måltidsdrycker ingår, 2 parkettbiljetter på Wiener Staatsoper. Parkettbiljett till konsert med Wiener Hofburgorchester. Visning av kejsarslottet Hofburg. Utfärd till Burgenland/Rust inkl. vinprovning. Nämnda entréer. Svensk lokalguide. Reseledning från Your Next Tour AB.

Vi reservera oss för eventuella valutaändringar och annat som vi inte kan råda över.