Wien

YOUR NEXT TOUR INBJUDER TILL EN STRÅLANDE
NYÅR I WIEN MED OPERA-KONSERT OCH GALAMIDDAG
29 december 2020 – 2 januari 2021, 5 DAGAR
Reseledare Lennart Stockblad

Wien är en av världens mest besökta städer när det gäller att fira nyår. Utöver den eftertraktade nyårskonserten som sänds i TV på nyårsdagen så finns det flera liknande konserter med några av de bästa orkestrarna. Hela Wien är en enda stor festsal både ”ute på stan” och inne i konsert och festlokaler.

Vi kommer att på nyårsafton uppleva Residenzorchesters nyårskonsert med musik av bl a W. A. Mozart och Johann Strauss, i det praktfulla Palais Auersperg. Efter konserten avnjuter vi en 5-rätters galamiddag inkl. alla drycker. Sedan kan man vandra runt i salongerna, lyssna till orkestermusik, dansa och invänta kl. 24.00 då vi firar tillsammans med mousserande vin.

Wiener Staatsoper skall vi uppleva Johann Strauss operett ”LÄDERLAPPEN” där vi får njuta av många av Strauss berömda valser och andra kompositioner. Som Rosalinde sjunger den nya Finlands/svenska operastjärnan Camilla Nylund. Det är endast denna kväll under hela året som man spelar operett på Staatsoper och som är en tradition från år 1900.

Tisdag 29 december. STOCKHOLM- WIEN

Flyg från Arlanda kl 09.35, direktflyg med Austrian/SAS. Göteborg/Köpenhamn på förfrågan. När vi landar kl. 11.50 möter svensk stadsguide för en orienterande stadsrundtur där vi bl a. utefter ”Ringstrasse”, ser de kända byggnaderna och andra sevärdheter.
Vi skall bo på 1:a klass 4****+Hotel Europa med läge vid Kärntnerstrasse, eleganta rymliga rum med bad/dusch, telefon, TV, kassafack, minibar.
5 minuters promenad till Staatsoper, Stephansdomen och shoppinggatorna. Välkomstmiddag serveras nära hotellet på typisk Wienerrestaurang.

Onsdag 30 december. SCHÖNBRUNN

Frukostbuffé och på förmiddagen gör vi en utfärd till Kejserliga sommarslottet Schönbrunn där vår svenska guide visar oss runt i de praktfulla salarna och salongerna. Åter i centrum och eftermiddagen fri. Kl. 17.45 kort promenad för att äta middag på trevlig restaurang.
Därefter går vi ett par kvarter till den vackra barockkyrkan Malteser för att lyssna till jul/nyårskonsert på den historiska orgeln samt trumpetsolo.

Torsdag 31 december. WIEN

Frukostbuffé och del av dagen fri för egna strövtåg och shopping. Mängder av butiker finns i kvarteren nära hotellet eller att man promenerar till varuhusen vid Maria Hilferstrasse.
Kl. 17.30 hämtar buss och kör oss till Palais Auersperg där vi från kl. 18.30 firar en av de stilfullaste nyårsaftnarna i Wien i detta historiska barockpalats från 1730.
Klädsel för herrarna är mörk kostym eller smoking och festklänning för damerna.
Kl. 18.30 börjar nyårskonserten i den berömda ovala Rosenkavaliersaal med Wiener Residenzorchester och sångsolister.
Kl. 20.00 välkomnas vi med en drink när vi söker oss till den praktsal där
5-rätters Galamiddag med drycker serveras under kvällen.
Efter middagen är det dans till levande orkester i Rosenkavaliersaal och disco i Vinterträdgården och barer är öppna under kvällen/natten fram till 04.00.
Till kl. 24.00 serveras alla ett glas mousserande för att skåla in det nya året. Det finns möjlighet att från palatsets trädgård se fyrverkeri och delar av fyrverkerier vid Rådhuset och över staden.
Bussen väntar kl. 01.00 för att köra tillbaka till hotellet eller om man vill dröja kvar så åker man Taxi tillbaka till hotellet.

Fredag 1 januari. WIEN

Extra lång tid för frukostbuffé och dagen fri för att t ex lyssna till Nyårskonserten från Wiener Musikverein kl. 11.15 via TV på rummet. Några mindre butiker är öppna i omgivningen.
Vi samlas för tidig middag innan vi skall uppleva Johann Strauss operett ”LÄDERLAPPEN”
på Wiener Staatsoper där vi får höra många av de berömda valserna och andra kompositioner. Det är Otto Schenks omtalade klassiska uppsättning som vi får uppleva.
Dirigent: Cornelius Meister, Regi: Otto Schenk. I rollerna bl. a:
Georg Nigl, Camilla Nylund, Jochen Schweckenbecher, Christina Bock, Michael Lauernz.
Parkettbiljetter. Enskild promenad tillbaka till hotellet 8-10 minuter.

Lördag 2 januari.                       HEMRESA

Frukostbuffé. Kl. 10.00 kommer bussen för att köra oss till flygplatsen för incheckning. Där finns möjlighet att äta något och ev. Tax Free inköp före avresa med Austrian/SAS kl. 12.55 direkt till Arlanda där vi landar kl. 15.15.

Resefakta

Resans pris: 28 350:-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 3 720:-

Allt detta ingår: flygbiljett T/R Arlanda-Wien (Göteborg/Kastrup), 4 nätter på 1:a klass 4****+ Hotel Europa, 1 Galamiddag, 3 middagar, måltidsdrycker ingår alltid, visning av Schloss Schönbrunn, stadsrundtur, alla busstransfers, svensk lokalguide, reseledare från Your Next Tour.
Som vanligt på Your Next Tours resor så äter vi god mat med utvalda drycker.
Tyvärr så måste vi reservera oss för eventuella valutaändringar och annat som vi inte
kan råda över.

Resan publicerad 14-08-2020