SEMPEROPER I SAGOLIKA DRESDEN 11-14 SEPTEMBER 2019

Följ med till Dresden, en av de städer som med sina konstskatter utgör Europas kulturvagga. Teaterarkitekten Gottfried Sempers berömda operahus är världsberömt för sin sagolika akustik som många har försökt efterlikna, t.ex. vid bygget av Göteborgsoperan och Norrköpings konserthus – för att nämna några i vårt eget land. Dresdener Staatskapelle är en av världens äldsta orkestrar, grundat 1548. Det är en upplevelse att höra denna berömda orkesters klang välla upp ur orkesterdiket, och sångare och dirigenter tävlar om att få komma dit. På denna resa får vi uppleva Puccinis TOSCA samt Mozarts ENLEVERING UR SERALJEN.
Vi besöker också den berömda barockanläggningen Zwinger med sina konstskatter från kurfurstarnas tid, den återuppbyggda skönheten Frauenkirche samt gör en utfärd till staden Meissen med sin berömda porslinsfabrik. Vi bor på det mycket centralt belägna högklassiga Hilton Dresden Hotel.

Reseledare: operasångare Magnus Kyhle

Onsdag 11 september      AVRESA

Avresa från Arlanda till Prag. Avresa från Köpenhamn och Göteborg enligt förfrågan. Vi landar på tidig eftermiddagen på Prags flygplats, och där väntar vår buss och svensktalande guide för färd till Dresden. På vägen ser vi bl.a. barockanläggningen Zwinger samt Semperoperan, Frauenkirche, Hofkirche, Residenzschloss och Brühlsche Terrasse som även kallas för ”Europas balkong”. Vi installerar oss i våra rum och äter sedan en härlig trerätters välkomstmiddag på hotellet.

Torsdag 12 september      DRESDEN – MEISSEN

Efter frukost besöker vi en av Europas mest betydande konstsamlingar ”ALTE MEISTER” de gamla mästarna i barockanläggningen ZWINGER. Vi gör dessutom ett besök i Zwinger porslinsmuseum.
Efter en kortare busstur utmed floden Elbes strand kommer vi fram till den lilla staden Meissen.
Lunch äter vi i Meissen på restaurang VINCENT RICHTER. Efter gemensam lunch besöker vi porslinsfabriken där vi får en demonstration av hur det så kallade ”vita guldet” produceras. Det finns också ett fint porslinsmuseum på området. Åter till Dresden och på kvällen väntar Giaccomo Puccinis TOSCA kl. 19.30. För regin svarar den berömde Johannes Schaaf. Den italienska stjärndirigenten Daniele Callegari leder ett internationellt sångarlag med Emily Magee, Riccardo Massi och Andrzej Dobber i huvudrollerna.

Fredag 13 september      DRESDEN

Efter frukost gör vi en kulturhistorisk vandring i Dresden. Turen tar oss till en hel rad intressanta sevärdheter som man inte upptäcker på egen hand. Lunch äter vi gemensamt på en trevlig lokal restaurant och eftermiddagen sedan fri. På kvällen ger Semperoperan W A Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN kl. 19.00. Uppsättningen är regisserad av prisbelönte holländske regissören Michiel Dijkema. Föreställningen dirigeras av Baseloperans nya chefsdirigent, estländskan Kristiina Poska.

Lördag 14 september      HEMRESA

Efter frukostbuffé checkar vi ut från hotellet. Klockan 12.00 kliver vi ombord på vår buss, som sedan åter tar oss till flygplatsen utanför Prag för hemresa till Sverige.

Resefakta

Resans pris: 15 500:-/person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 2 500:-

Allt detta ingår:
Flyg med SAS t/r Stockholm (flyg från Köpenhamn och Göteborg på förfrågan)
3 nätter på Hilton Hotel Dresden ****
3 frukostbufféer
2 Parkettbiljetter till 2 föreställningar på Semperoper
1 middag inkl. måltidsdrycker
2 luncher inkl. måltidsdrycker
Busstransfer, stadsrundtur och lokalguide, förekommande entréer i enlighet med programmet
Reseledning från YNT