SAVONLINNA OPERAFESTIVAL EXLUSIVT BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER
25 – 27 juli 2019

Världens vackraste operafestival har den kallats den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i fantastiskt unika Savonlinna. Vi har en unik möjlighet att erbjuda ett hotell & biljettpaket, med ett av de bästa centralt belägna hotellen i staden, för att enskilt besöka det finländska insjöområdet och då finns också chansen att njuta av två av operafestivalens verkliga höjdpunkter på bästa parkettplatser:
Rossinis mästerverk BARBERAREN I SEVILLA och Mozarts klassiker ENLEVERINGEN UR SERALJEN

Barberaren i Sevilla (Il barbiere di Siviglia), en italiensk komisk opera i två akter med musik av Gioacchino Rossini och libretto av Cesare Sterbini
efter Pierre Beaumarchais’ pjäs
Enleveringen ur Seraljen (Die Entführung aus dem Serail), en opera, eller egentligen ett sångspel i tre akter med musik av Wolfgang Amadeus Mozart. Libretto av Johann Gottlieb Stephanie, som bygger på Christoph Friedrich Bretzners libretto till operan Belmont und Constanze, oder Die Entführung aus dem Serail av Johann André.

Erbjudandet innehåller en paketlösning med ett av de bästa hotellen i Savonlinna, Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone och biljetter i bästa kategori på parkett till det båda föreställningarna.

Att ta sig till Savonlinna:
Det finns flera olika resealternativ med utgångspunkt från Helsingfors: Flygförbindelse finns från Helsingfors till Savonlinna två gånger per dag. Det finns även tågförbindelse med flera avgångar per dag. Ett annat alternativ är givetvis att med egen bil njuta av det vackra landskapet kring Saimas flodsystem hela vägen fram till Savonlinna.

Torsdag 25 juli SAVONLINNA

Väl framme i Savonlinna kan man efter kl.15.00 på eftermiddagen checka in på Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone.
Hotellet ligger centralt och mycket nära allt i staden. Till festspelplatsen på Olofsborgs fästning är det bara 5 minuters promenad från det centralt belägna hotellet.
Kl. 19.00 börjar föreställningen av Gioacchino Rossini BARBERAREN I SEVILLA.

Fredag 26 juli SAVONLINNA

Frukost på hotellet som givetvis ingår.
Sedan står dagen till fritt förfogande i den vackra staden eller i omgivningarna. Ett tips är ett besök på salutorget som ligger ett stenkast från hotellet, eller för den som är bilburen en tur på den fantastiskt vackra och unika Punkaharjuåsen. Det finns också möjlighet att göra en utflykt med ångbåt från hamnen som ligger precis nedanför hotellet i Saimas flodsystem.
Kl. 19.00 börjar Wolfgang Amadeus Mozart ENLEVERINGEN UR SERALJEN.

Lördag 27 juli SAVONLINNA

Efter frukost på hotellet är senaste utcheckningstid 12.00.

Resefakta

Hotell och biljettpaket: 8 300:-/person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 3 500:-

Allt detta ingår:
2 parkettbiljetter i bästa kategori till två operaföreställningar på Olofsborgs fästning
2 övernattningar Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone
2 frukostbufféer