FÖRLÄNG SENSOMMAREN OCH FÖLJ MED TILL UNDERBARA

Salzburg 27 – 31 oktober 2018

Salzburg, en av Österrikes riktiga kulturpärlor, delad i gammalt och nytt av den vackra floden Salsach. Mozarts födelsestad och en operakonstens högborg. I Salzburgs underbara omgivningar finns det möjligheter till fantastiska utflykter, egna strövtåg och många kulinariska upplevelser. Vi upplever Massenet’s MANON & Strauß WIENER BLUT på anrika Salzburger Landesteather. Utflyktsmålen är unika SALZKAMMERGUT och bedövande vackra MONDSEE . Givetvis gör vi också en guidad stadsrundtur i Salzburg med besök i de bägge Mozarthusen . Bor gör vi på det nyrenoverade, moderna femstjärniga RADISON BLU HOTEL***** i Altstadt.

Reseledare: Magnus Kyhle

Lördag 27:e oktober STOCKHOLM/GÖTEBORG/KÖPENHAMN-SALZBURG

Avresa med flyg till München, där vi bordar vår bekväma buss för en vacker resa genom södra Bayern ner till Salzburg. Efter incheckning på först-klassiska, centralt belägna Radison Blu Hotel , kommer det att finns tid för att själv strosa omkring lite i dom gamla stadsdelarna innan vi träffas på den anrika restaurang STERNBREU för vår välkomstmiddag kl.19.00.

Söndag 28:e oktober SALZBURG

Efter en härlig frukostbuffé, ger vi oss kl.11.00 ut på stadsrundtur i Salzburg med vår svensktalande guide. Rundturen innefattar även besök i Mozarthusen och dess muséer. Rundturen avslutar vi med gemensam lunch och därefter är eftermiddagen fri.

På kvällen träffas vi på Salzburg Landesteather för att njuta av Jules Massenet’s fantastiska franska opera MANON. Efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet.

Måndag 29:e oktober SALZKAMMERGUT/MONDSEE

Efter intagen frukostbuffé ses vi vid bussen, för utflykt till SALZKAMMERGUT. Vår svenskatalade guide följer med och leder oss på resan genom de vackra landskapet. Väl framme i Salzkammergut är det dags för rundtur som avslutas med en gemensam lunch. Därefter bär det av till lika oemotståndligt underbara MONDSEE . Sedan tar bussen oss tillbaka genom de undersköna landskapet till hotellet igen.

Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Tisdag 30:e oktober SALZBURG

Efter frukost är dagen fri för egna utforskningar av Salzburgs oerhört rika och kvalitativa turist och kulturutbud. Små korta utflykter hinns säkert också med, fram tills dess att föreställningen av Johan Strauß underbara och lekfulla WIENER BLUT tar sin början kl.19.30 på Landesteather.

Onsdag 31:e oktober HEMRESA

Efter en stärkande frukost checkar vi ut från hotellet och sätter oss i bussen för att styra kosan mot Münchens flygplats för hemresan mot Norden & Sverige. 

Resefakta

Resans pris: 19.950:-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 4. 300:-

Allt detta ingår: flygresa T/R Stockholm/Göteborg/Köpenhamn -München, busstransfer T/R München -Salzburg, 4 övernattningar på femstjärniga Radison Blu Hotel inkl. 4 frukostbufféer. 2 luncher, 1 middag, inkl. alla måltidsdrycker.

Lokal svensktalande guide, utflykter och buss enl. program. Entrébiljetter enl. program. 2 biljetter på parkett till operaföreställningarna.