RIGA OPERAFESTIVAL 6-10 JUNI 2019

Vi reser bekvämt med båt till den mycket vackra och spännande staden Riga när försommaren är som vackrast. Vi fyller dagarna med fantastiska sevärdheter och två föreställningar på Rigas operafestival. På Nationaloperan i Riga får vi uppleva Richard Wagners mycket uppskattade verk
DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN och Francis Poulencs gripande opera KARMELITSYSTRARNA.
Förutom härliga musikupplevelser får vi även en stadsrundtur där vi ser kulturskatterna i Lettlands huvudstad med omgivningar. Riga har norra Europas i original bäst bevarade Jugendbyggnader. Utflykt till slottet Rundale, sommarresidens till greven av Courland.
Innan vi reser hem så gör vi ett besök och äter lunch i den vackra kurorten Jurmala som är känd för sin över tre mil långgrunda sandstrand.
Vi bor på fyrstjärnigt hotell med bekvämt promenadavstånd till Nationaloperan.
Reseledare: Magnus Kyhle

Torsdag 6 juni                                                          UTRESA – RIGA

Samling i Tallinks terminal i frihamnen, Stockholm kl.16.30.
Därefter ombordstigning, fartyget avgår kl. 17.00.
Kl. 18.30 är det dags för middag i Á la Carte matsalen. Därefter fri tid att ta del av fartygets underhållning och shopping.

Fredag 7 juni                                                                             RIGA

Frukostbuffé ombord. Ankomst kl. 11.00 (lokal tid). Kl. 11.15 (lokal tid) startar en fyratimmars stadsrundtur per buss och till fots inklusive lunch. Det finns shopping, museer, arkitektur och saluhallarna som är inredda i tre stora f.d. Zeppelinare-hangarer. Staden är rik på historia med anknytning till vår egen svenska. Rigas katedral från 1300-talet är också värt ett besök med vackra inredningar och en av världens största orglar.
Därefter checkar vi in på Tallink Hotel Riga ****. Resten av dagen fri för t.ex. egna kulturbegivenheter och shopping.
Kl. 18.00 återsamlas vi på hotellet för att bege oss till Operan för att höra och uppleva den gripande operan KARMELITSYSTRARNA av Poulenc som börjar kl. 19.00.

Lördag 8 juni                                                           RIGA-RUNDALE

Frukost på hotellet. På förmiddagen gör vi en slottsutflykt till Rundale i staden Bauska 65 km från Riga. Rundvandring och lunch på slottet. Slottet uppfördes 1736-1740 av den italienska arkitekten Rastrelli som sommarresidens till greven av Courland. Huvuddelen av inredningarna i barock och rokoko är utförda av de italienska mästarna Francesco Martini och Carlo Zucchi. Vi får en praktfull rundvandring i dessa fantastiska salar. Åter till Riga.
Till kvällen samlas vi på hotellet för att bege oss till Nationaloperan, för att uppleva Wagners DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN som börjar kl. 18.00.

Söndag 9 juni                                                  RIGA – STOCKHOLM

Frukost på hotellet. Utcheckning från rummen och vi lastar bagaget i bussen. På förmiddagen gör vi ett besök i den charmiga kurorten Jurmala och äter där en gemensam lunch. Senare på eftermiddagen tar vår buss oss direkt till Tallinks terminal för incheckning. Fartyget avgår
kl. 17.30. Senare på kvällen äter vi gemensam middag i Á la Carte-matsalen och därefter är det fritt att ta del av fartygets underhållning och shopping.

Måndag 10 juni                                                              STOCKHOLM

Frukost ombord och kl. 09.30 är vi åter vid kaj i Stockholm.

RESEFAKTA

Resans pris: 12 950:- per person i dubbelhytt/dubbelrum
Tillägg dubbelrum/dubbelhytt för enskilt bruk: 1 950:-

Allt detta ingår:
Resa med Tallink T/R per person Hyttkategori A utsides
Två middagar på fartygen
2 frukostbufféer på fartygen
Svensktalande lokalguide för stadsrundtur i Riga
2 övernattningar på Tallink Hotel Riga ****
2 frukostbufféer på hotellet
2 luncher inklusive måltidstrycker
Busstransporter enligt program
Utflykter enligt program
2 biljetter på parkett till operaföreställningar på Rigas operafestival