RIGA OPERA FESTIVAL 2020 10–14 Juni Spännande Opera och konstresa till Riga. 

Följ med till en av EU:s mest spännande städer, Riga, med fantastiska sevärdheter och vackert operahus. Vi reser när försommaren är som vackrast. På Nationaloperan i Riga får vi uppleva Mozarts DON GIOVANNI och Tjajkovskijs SPADER DAM, operan bygger på novellen av Alexander Pusjkin med samma namn.

Förutom härliga musikupplevelser får vi även en stadsrundtur där vi ser kulturskatterna i Lettlands huvudstad med omgivningar. Riga har norra Europas i original bäst bevarade Jugendbyggnader. Utflykt till slottet Rundale, sommarresidens till greven av Courland. Innan vi reser hem så gör vi ett besök med lunch i Jurmala. Vi bor på Hotel Mercure. Reseledare är Torbjörn Eriksson

Onsdag 10 juni STOCKHOLM – RIGA

Samling i Tallinks terminal i frihamnen, Stockholm kl.16.30.

Därefter ombordstigning, fartyget avgår kl. 17.00.

Kl. 18.30 är det dags för middag i Piazza Á la Carte på däck 7. Därefter fri tid att ta del av fartygets underhållning och shopping.

Torsdag 11 juni RIGA

Frukostbuffé ombord. Ankomst kl. 11.00 (lokal tid). Kl. 11.15 (lokal tid) startar en tre-timmars stadsrundtur per buss och till fots. Det finns shopping, museer, arkitektur och saluhallarna som är inredda i tre stora f.d. Zeppelinare-hangarer. Staden är rik på historia med anknytning till vår egen svenska. Rigas katedral från 1300-talet är också värt ett besök med vackra inredningar och en av världens största orglar.

Därefter checkar vi in på hotellet, beläget mitt i staden. Lunch på hotellet. Resten av dagen fri för t.ex. egna kulturbegivenheter och shopping.

Kl. 18.00 återsamlas vi på hotellet för att bege oss till Operan för att vara med om W.A. Mozarts DON GIOVANNI som börjar kl. 19.00.

Fredag 12 juni RIGA/Rundale

Frukost på hotellet. På förmiddagen gör vi en slottsutflykt till Rundale i staden Bauska 65 km från Riga. Rundvandring och lunch på slottet. Slottet uppfördes 1736–1740 av den italienska arkitekten Rastrelli som sommarresidens till greven av Courland. Huvuddelen av inredningarna i barock och rokoko är utförda av de italienska mästarna Francesco Martini och Carlo Zucchi. Vi får en praktfull rundvandring i dessa fantastiska salar. Åter till Riga.

Till kvällen samlas vi på hotellet för att bege oss till Nationaloperan, för att uppleva Pjotr Tjajkovskij SPADER DAM som börjar kl. 19.00.

Lördag 13 juni HEMRESA

Frukost på hotellet. Utcheckning från rummen och vi lastar bagaget i bussen. På förmiddagen gör i ett besök i den gamla svenskorten vid kusten Jurmala.  Lunch på den trevlig restaurang i Jurmala. Senare på eftermiddagen, tar vår buss oss direkt till Tallinks terminal för incheckning. Fartyget avgår kl. 17.30. Senare på kvällen äter vi gemensam middag i Piazza Á la Carte och därefter är det fritt att ta del av fartygets underhållning och shopping.

RESEFAKTA

Frukost ombord och kl. 09.30 är vi åter vid kaj i Stockholm.

Resefakta: Stockholm-Riga-Stockholm.

I priset ingår: Resa med Tallink T/R per person: Hyttkategori A utsides, del i dubbelhytt.

2 middagar på fartygen, 2 frukostbufféer på fartygen.

Svensktalande lokalguide för 1 stadsrundtur i Riga. Del i dubbelrum, 2 övernattningar på Hotel Mercure i Riga inkl. 2 frukostbufféer, 2 luncher, och alla måltidsdrycker.

Busstransporter enl. program. Stadsrundtur i Riga.

2 biljetter till operaföreställningar i Riga.

1 slottsutflykt till Rundale, rundvandring på operan i Riga. Utflykt till Jurmala.

Vid resa till Lettland krävs giltigt pass eller nationellt ID kort.

Körkort godkänns ej.

Resans pris ; 13 300 kr

Enkelrumstillägg Tallink Riga 1 165 kr

Enkelhyttstillägg ombord  1 455 kr

Reservation för valutaförändringar. Resan publicerad 2019-11-07