Pingstfestspelen i Salzburg med Berlioz/Gluck och Donizetti

29 maj – 2 juni 2020.

Vår musikaliska resa till Salzburg börjar med Berlioz/C.W. Glucks ORPHÉE i det ”Stora Festspelshuset”. Denna version ges i en föreställning av den berömde regissören och koreografen John Neumeier.       

Dessutom en nyuppsättning av Donizettis DON PASQUALE som ska förgylla vår resa till Salzburg med Cecilia Bartoli  i ”Haus für Mozart”. –Vem vill inte höra Cecilia Bartoli.

Vi besöker Salzkammergut, St. Gilgen och St. Wolfgang där vi äter lunch på värdshuset Vita Hästen. Visning av kejsarvillan i Bad Ischl en av Österrikes välkända kurorter.

Fredag 29 maj AVRESA – SALZBURG

Avresa med flyg på förmiddagen från Arlanda Köpenhamn till München bussfärd till vårt hotell ovanför Salzburg. Under färdvägen stannar vi kort i Prien och vi får se naturen i det vackra Bayern och en del av Salzburgs sevärdheter. Vi checkar in på vårt hotell och på kvällen serveras välkomstmiddag på hotellet.

Lördag 30 maj ST. GILGEN/ ST. WOLFGANG/ BAD ISCHL

Efter frukost kör vår buss till Salzkammergut distriktet. Vi kör via St.Gilgen och utefter vackra Wolfgangsee till St.Wolfgang där vi äter lunch på värdshuset Vita Hästen. Välkänt från operetten med samma namn. Därefter kort färd fram till Bad Ischl en av Österrikes välkända kurorter med omfattande operettfestspel varje sommar.

Här besöker vi Frans Josephs Kejsarvilla som fortfarande ägs av familjen von Habsburg. Efter detta besök går färden vidare genom ett vackert alplandskap och utefter flera vackra alpsjöar.

Åter tillbaka till Salzburg och på kvällen serveras gemensam middag på hotellet.

Söndag 31 maj SALZBURG

Efter frukost. Buss ner till Salzburg och under förmiddagen guidad rundvandring till fots i Salzburgs gamla stadsdelar där vi ser den praktfulla Domen med anor från år 774, Altes Rathaus från 1400-talet, gågatan Getreidegasse med byggnader från 1400-talet och senare. Här finner vi också Mozarts födelsehus, som numera är ett museum. Här och var under promenaden ser vi uppe på klippan den praktfulla medeltida borgen Hohensalzburg.

Lunch på den rustika restaurangen St. Peters Stiftkeller med anor från 1100-talet. Efterlunch buss tillbaka till hotellet.

Hector Berlioz omarbetade version av Christoph Willibard Glucks opera med samma namn från 1859.

Buss till och från föreställningen.

Kl. 18.00 börjar i ”Grosses Festspielhaus” Hector Berlioz/C.W. Glucks, ORPHÉE.

Regi, koreografi och scenografi av Johan Neumeier.  Dirigent Gianluca Capuano.  I rollerna Marianne Crebassa, Edvin Revazov, Andriana Chuchman m.fl.Hamburgoperans Ballet, Camerata Salzburg, Bach kören Salzburg.

Måndag 1 juni SALZBURG

Dagen fri. Tillfälle att ljuta av hotell och dess avslappnande atmosfär.

Tid för egna strövtåg att upptäcka kulturmetropolen Salzburg. Med lokalbuss eller taxi tar man sig lätt in till centrum av Salzburg.

Kanske ett besök i Salzburg på egenhand, lunch och promenad i staden på egenhand.

Buss till och från föreställningen.

Kl. 19.00 i ”Haus für Mozart” upplever vi Gaetano Donizettis DON PASQUALE nyuppsättning med Cecilia Bartoli, Péter Kálmán Javier Camarena och Nicola Alaimo.

Dirigent Gianluca Capuano.

Tisdag 2 juni HEMRESA

Frukost och det blir tid att ströva i Salzburg och även hinna med shopping innan vår buss går mot München för hemresa.

Resans pris : 28 725 kr

Enkelrumstillägg: 2 845 kr

Reseledare från Your Next Tour AB.

Vi reserverar oss för ev. valutaändringar.

Resan publicerad.  2019-10-24

RESEFAKTA

Allt detta ingår:

Flygresa T/R Arlanda – München,

  • 4 övernattningar på Grand Hotel Windham.
  • 1 middag, 2 luncher, måltidsdrycker.
  • Stadsrundtur i Salzburg med svensktalande guide samt entré till muséer enligt program. Busstransporter enligt program,
  • Biljetter till 2 föreställningar i Salzburg.

Resans pris: 28 725 kr

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 2 845 kr

Resevärd från Your Next Tour AB.

Vi reserverar oss för eventuella valutaförändringar