Pingstfestspelen i Salzburg med Berlioz/Gluck och Donizetti

29 maj – 2 juni 2020.

Vår musikaliska resa till Salzburg börjar med Berlioz/C.W. Glucks ORPHÉE i det ”Stora Festspelshuset”. Denna version ges i en föreställning av den berömde regissören och koreografen John Neumeier.       

Dessutom en nyuppsättning av Donizettis DON PASQUALE som ska förgylla vår resa till Salzburg med Cecilia Bartoli  i ”Haus für Mozart”. –Vem vill inte höra Cecilia Bartoli.

Vi besöker Salzkammergut, St. Gilgen och St. Wolfgang där vi äter lunch på värdshuset Vita Hästen. Visning av kejsarvillan i Bad Ischl, en av Österrikes välkända kurorter. Reseledare är Niklas Lindblad.

Fredag 29 maj AVRESA – SALZBURG

Avresa med flyg på förmiddagen från Arlanda/Köpenhamn till München, bussfärd till vårt hotell ovanför Salzburg. Under färdvägen stannar vi kort i Prien och vi får se naturen i det vackra Bayern och en del av Salzburgs sevärdheter. Vi checkar in på vårt hotell och på kvällen serveras välkomstmiddag på hotellet.

Lördag 30 maj ST. GILGEN/ ST. WOLFGANG/ BAD ISCHL

Efter frukost kör vår buss till Salzkammergut distriktet. Vi kör via St.Gilgen och utefter vackra Wolfgangsee till St.Wolfgang där vi äter lunch på värdshuset Vita Hästen. Välkänt från operetten med samma namn. Därefter kort färd fram till Bad Ischl, en av Österrikes välkända kurorter med omfattande operettfestspel varje sommar.

Här besöker vi Frans Josephs Kejsarvilla som fortfarande ägs av familjen von Habsburg. Efter detta besök går färden vidare genom ett vackert alplandskap och utefter flera vackra alpsjöar.

Åter tillbaka till Salzburg.

Söndag 31 maj SALZBURG

Dagen börjar med en guidad rundvandring till fots i Salzburgs gamla stadsdelar där vi ser den praktfulla Domen med anor från år 774, Altes Rathaus från 1400-talet, gågatan Getreidegasse med byggnader från 1400-talet och senare. Här finner vi också Mozarts födelsehus, som numera är ett museum. Här och var under promenaden ser vi uppe på klippan den praktfulla medeltida borgen Hohensalzburg.

Lunch på den rustika restaurangen St. Peters Stiftkeller med anor från 1100-talet. Efter lunch buss tillbaka till hotellet.

På kvällen upplever vi Hector Berlioz omarbetade version av Christoph Willibard Glucks opera ORPHÉE i Grosses Festspielhaus. Regi, koreografi och scenografi av John Neumeier. Dirigent är Gianluca Capuano. I rollerna Marianne Crebassa, Edvin Revazov, Andriana Chuchman. Hamburgoperans Ballet, Camerata Salzburg och Bachkören Salzburg medverkar. Föreställningen börjar kl. 18.00, vi åker buss till och från föreställningen.

Måndag 1 juni SALZBURG

Förmiddagen fri. Tillfälle att njuta av hotellet och dess avslappnande atmosfär. Tid för egna strövtåg att upptäcka kulturmetropolen Salzburg. Med lokalbuss eller taxi tar man sig lätt in till centrum.

Eftermiddagen förgyllas av Gaetano Donizettis DON PASQUALE i nyuppsättning med Cecilia Bartoli, Péter Kálmán, Javier Camarena och Nicola Alaimo. Dirigent är Gianluca Capuano. Föreställningen spelas i “Haus für Mozart” och börjar kl. 15.00. Vi åker buss till och från föreställningen.

Tisdag 2 juni HEMRESA

Frukost och det blir tid att ströva i Salzburg och även hinna med shopping innan vår buss går mot München för hemresa.

RESEFAKTA

Allt detta ingår:

Flygresa T/R Arlanda – München,

  • 4 övernattningar med frukost på Grand Hotel Windham.
  • 1 middag, 2 luncher, måltidsdrycker.
  • Stadsrundtur i Salzburg med svensktalande guide samt entré till muséer enligt program. Busstransporter enligt program,
  • Biljetter till 2 föreställningar i Salzburg.

Resans pris: 24 450 kr

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 2 845 kr

Resevärd från Your Next Tour AB.

Vi reserverar oss för eventuella valutaförändringar