Prag

Prag ”den gyllene staden” är inte bara en av Europas vackraste städer utan även en av de kulturellt mest högtstående. Inte minst vad gäller stadens musikliv. Staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och hela tre operahus.
Vi besöker alla tre för att njuta av MASKERADBALEN på Nationalteatern, FIGAROS BRÖLLOP på Estate theatre (Mozartteatern) och TURANDOT på Statsoperan.
Vi hinner också med en utflyktsdag i Prags omgivningar med bl.a. ett besök på det vackra slottet Cesky Sternberk.
Vi bor på femstjärniga Hotel Paris Prague.
Reseledare: Niklas Lindblad

Söndag 19 maj

Vi flyger med SAS från Arlanda vid lunchtid med direktflyg till Prag (avresa från Göteborg/Köpenhamn på förfrågan).
Vid ankomsten väntar vår buss för att ta oss till vårt centralt belägna förstaklasshotell Hotel Paris Prague *****.
På kvällen samlas vi till festlig välkomstmiddag i hotellets flotta restaurang.

Måndag 20 maj

Efter en härlig frukostbuffé är det dags att vi bekantar oss mer med Prag, staden som Goethe betraktade som ”den vackraste juvelen i världens krona”. Denna juvel tillhör de få centraleuropeiska städer som var i det närmaste intakt efter andra världskriget.
Vi åker med buss och vår guide till Moldaus västra flodstrand, där borgområdet Hradcany dominerar stadsbilden. Här finner vi också St. Vituskatedralen, vars pampiga huvudingång är smyckad med venetiansk glasmosaik. I området ligger även Zlata Ulica, Guldmakargränden, med 16 små hantverkshus från medeltiden och av störst intresse är givetvis hus nr 22 där författaren Franz Kafka en gång bodde. Därefter promenerar vi med vår svensktalande guide över den berömda, tillika vackra Karlsbron, till andra sidan floden och Prags äldsta delar. Via trånga gränder kommer vi fram till stadens verkliga centrum: det stora torget med det gamla rådhuset. Vi ser det berömda astronomiska uret och i närliggande Tynkyrkan kan vi beskåda Tycho Brahes grav. Efter promenaden är resten av dagen fri för egna aktiviteter – färdledningen ger gärna flera tips.
Till kvällen samlas vi sedan för att uppleva Mozarts FIGAROS BRÖLLOP på Theatre of the Estates. Kort promenad från hotellet.

Tisdag 21 maj

Frukostbuffé och på förmiddagen blir det en visning av Theatre of the Estates, där Mozart dirigerade sitt uruppförande av Don Giovanni 1787. Efter den trevliga visningen äter vi gemensam lunch. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter, shopping eller museer.
Till kvällen väntar Puccinis storslagna opera TURANDOT på Statsoperan.
Bussen tar oss till och från operahuset.

Onsdag 22 maj

Frukostbuffé och sedan möter buss och vår svensktalande guide för en intressant utfärd i Prags omgivningar. Vi besöker bl.a. slottet Cesky Sternberk där vi får en spännande rundvandring i de praktfulla salarna fyllda med kostbara antikviteter från olika stilepoker. Slottet började byggas år 1241. Under utflykten äter vi också en trevlig lunch tillsammans.
Sent på eftermiddagen är vi åter i centrala Prag och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Torsdag 23 maj

Frukostbuffé och sedan står hela dagen till individuellt förfogande för museer, shopping och andra aktiviteter. På kvällen samlas vi åter på hotellet för busstransport till resans sista operaföreställning. Nu väntar oss Verdis underbara MASKERADBALEN på Nationaloperan. Efter föreställningen tar oss bussen tillbaka till hotellet.

Fredag 24 maj

Frukostbuffé och utcheckning från hotellet. Bussen hämtar oss därefter och vi tar oss till flygplatsen för hemfärd.

RESEFAKTA

Pris per person i dubbelrum: 19 650:-
Tillägg för enkelrum: 4 700:-
I priset ingår:
Flygresa T/R Arlanda-Prag med SAS, 5 övernattningar på femstjärniga Hotel Paris Prague, 5 frukostbufféer, 3 måltider inklusive måltidsdrycker, busstransporter och utflykter enligt program, lokalguide, 3 biljetter på parkett till operaföreställningar
Resevärd från Your Next Tour.