OPERATÅGET TILL KÖPENHAMN
17 – 20 MAJ 2020

Köpenhamn i maj det är dejlig!

På vårens tågresa till den danska huvudstaden kommer vi uppleva konsertprogram av LUDWIG VAN BEETHOVEN med Bremen Kammarorkester och solist Elisabeth Leonskaja. Vi går på nya operahuset och ser Verdis LA TRAVIATA och vi gör en skön utflykt till det spektakulära Louisiana Museum of Modern Art. Utflykt till slottet Frederiksborg. Passa på att besöka någon av Köpenhamns fina ”Smörrebröds” restauranger. Vi äter och dricker givetvis gott på resan.

Söndag 17 maj       STOCKHOLM – KÖPENHAMN

Vi samlas på Stockholms Central för att stiga ombord i den bekväma 1:a klass vagnen som tar oss direkt till Köpenhamns ”Hovedbanegård”. En kaffebuffé står uppdukad under resan, tåget har en restaurangvagn där var och en kan hitta något att äta och dricka under resan. Våra buss kör oss till vårt femstjärniga hotell där vi checkar in. Senare på kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag i hotellets restaurang.

Måndag 18 maj         KÖPENHAMN – FREDERIKSBORG

Efter frukost på hotellet hämtas vi av buss och färdas ca. en timme till Frederiksborg slott, Nordens största renässansbyggnad. Här får vi en guidad visning i de praktfulla rummen och vi får lära om Danmarks historia genom 500 år.  Efter visningen äter vi en gemensam lunch på Spisested Leonore. Om vädret tillåter kan vi njuta den utomhus. Sedan kör vår buss oss tillbaka till Köpenhamn. Resten av eftermiddagen är fri.

Till kvällen beger vi oss med vår buss till Danska Radions konsertsal. Där får vi uppleva Bremen Kammarorkester som är på turné med program av LUDWIG VAN BEETHOVEN kl. 19.30. Efter konserten kör vår buss oss till hotellet.

Bremen Kammarorkester är en av världens främsta kammarorkestrar som fängslar publiken med sin unika stil. Kvällens solist är pianisten Elisabeth Leonskaja. Hon är med sin gedigna bakgrund rankad till en av världens ledande pianister.
Program:
Prometheus Overture op.43.
Piano Concerto No. 2 B-flat major op.19
Symphony No. 3 E-flat major op.55 “Eroica”.

Tisdag 19 maj           KÖPENHAMN – LOUISIANA

Efter frukost på hotellet hämtas vi av buss och färdas ca. en timme till Louisiana Museum of Modern Art där vi får en guidad visning. Bland vårens utställningar hittar vi en av huvudpersonerna i museets samling: Per Kirkeby. Efter visningen äter vi en gemensam lunch på närliggande restaurang innan vår buss kör oss tillbaka till Köpenhamn. Eftermiddagen är fri.

Till kvällen beger vi oss till Köpenhamns operahus för kvällens föreställning. Då föreställningen var så uppskattat på vår senaste Köpenhamnresa väljer vi att återuppleva David Radoks uppsättning av Giuseppe Verdis LA TRAVIATA kl. 20.00. Dirigent: Richard Farnes.
Efter operan kör vår buss oss till hotellet.

Onsdag 20 maj        KÖPENHAMN – STOCKHOLM

Frukostbuffé och utcheckning från hotellet. Tid att utforska Köpenhamn innan vi reser till Stockholm. Bagaget förvaras på hotellet fram till avresan. Buss kör oss från hotellet till ”Hovedbanegården” i god tid för tågets avgång mot Stockholm.

Resefakta

Resans pris: 15 500 kronor

Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: 3 500 kronor

Allt detta ingår:
Tåg Stockholm- Köpenhamn T/R 1: klass
Biljetter till 1 operaföreställning
Biljetter till 1 konsert i Danske Radions konsertsal
Välkomstdrink på hotellet
2 luncher och 1 middag med måltidsdrycker
3 övernattningar på femstjärnigt hotell Copenhagen Marriott Hotel *****
3 frukostbufféer
Inträden och visningar enligt program
Transporter
Reseledning från Your Next Tour