Berlin

Operaresa till Berlins tre operahus 13 – 18 februari 2019

BERLIN ÄR ALLTID BERLIN!

HELA 5 NÄTTER PÅ UNDERBARA HOTELLET GRAND WESTIN

Vad kan bättre förgylla februari än en operaresa till Tysklands huvudstad Berlin? Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass.
Vi besöker det nyrenoverade Staatsoper och njuter av R. Strauss gripande ELEKTRA. I titelrollen hör vi Evelyn Herlitzius tillsammans med en mycket namnkunnig ensemble allt under ledning av världsdirigenten Daniel Barenboim.
På Deutsche Oper ges Bizets klassiska CARMEN med bland andra Irene Roberts i titelrollen. Vi får också uppleva Puccinis älskade opera LA BOHÈME på Berlins tredje operahus Komische Oper.
Naturligtvis ser vi också den vackra rokokoskapelsen Sanssouci, Fredrik den stores sommarresidens och museibesök på Musem-Insel och Neus Museum. Vi bor bra på Grand Westin på historiska Friedrichstrasse.
Reseledare: Magnus Kyhle

Onsdag 13 februari     STOCKHOLM – BERLIN                                              

Avresa med flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Berlin.
Flyget från Stockholm Arlanda avgår 09.05 och landar på Berlin Tegel. Avgångar till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.
Buss och vår Svensktalande guide möter oss för en kortare stadsrundtur. Vi checkar in på vårt centralt belägna förstaklass Hotel Grand Westin.
Resten av eftermiddagen är fri. I närheten finns en mängd lockande butiker, till exempel Galerie Lafayette.
På kvällen äter vi en härlig välkomstmiddag tillsammans i hotellets flotta restaurant.


Torsdag 14 februari  BERLIN

Frukostbuffé på hotellet, och sedan gör vi en stadsrundtur i buss med vår svensktalande guide.
Här ser vi ett Berlin i förvandling. Vi färdas på stadens båda paradgator, Unter den Linden och Kurfürstendamm, passerar Brandenburger Tor, det nya Riksdagshuset och det mest kända monumentet, Gedächtniskirche.
Stadens domkyrka är belägen vid Museum-Insel med sina 5 stora museer.
Under färden ser vi även två minnesmonument, det över Berlinmuren respektive det suggestiva Förintelsemonumentet i form av en labyrint.
Efter en gemensam lunch är eftermiddagen fri. Vi går till fots den korta promenaden till Komische Oper där vi får uppleva Giacomo Puccinis älskade mästerverk av LA BOHÈME med föreställningsstart kl.19.30.
Operan handlar om bohemerna som bor under Paris takåsar som alla väljer kärlek före trygghet, frihet före pengar och konsten före konventionerna.
Efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet.


Fredag 15 februari     BERLIN – POTSDAM

Efter frukostbuffé åker vi med vår svensktalande guide till den gamla residensstaden Potsdam. Hela staden Potsdam var präglad av hovlivet med garnisoner, hovteater, ståtliga parkanläggningar och flera slott. Vi besöker slottet Cecilienhof där Potsdamkonferensen som hölls 1945 med bl. a Stalin, Truman och Churchill som deltagare. Vi ser det fantastiska 1700-talsslottet Sanssouci, som inspirerades till Drottningholm och hela dess parkanläggning.
Efter en gemensam lunch återvänder vi till Berlin.
Sen eftermiddag och kvällen är fri.


Lördag 16 februari   BERLIN 

Frukostbuffé på hotellet. Ledig dag för egna upptäckter.
Berlins berömda varuhus KaDeWe som ligger nära Kurfürstendamm är alltid spännande. Här kan man med fördel inta lunch högst upp i delikatessvåningen. Berlin är även kulturcentrum med bl.a. otaliga museer och t.ex. shopping i gallerierna vid Potsdamerplats, Berlins nya centrum.
På kvällen går vi den korta sträckan till Staatsoper Berlin där vi får uppleva en fantastisk föreställning av Richard Strauss starka enaktare ELEKTRA med föreställningsstart kl. 19.30. Regi: Patrice Chéreaus, dirigent: Daniel Barenboim och i titelrollen upplever vi Evelin Herlitzius.
Efter föreställningen promenad tillbaka till hotellet.


Söndag 17 februari    BERLIN

Frukostbuffé på hotellet och därefter promenerar vi tillsammans med vår guide till Museum-Insel och det välkända Neues Museum som skadades svårt under andra världskriget och återuppbygges fantastiskt av David Chipperfield för att återinvigas först 2009. Här finns den egyptiska samlingen med Nefertitebysten och romerska avdelningar och tysk forntid med guld och silverskatter.
På kvällen åker vi buss till Deutsche Oper för föreställningen av George Bizets CARMEN med föreställningsstart kl. 18.00.
Regi: Ole Anders Tandberg, dirigent: Jacques Lacombe och i titelrollen hör vi Irene Roberts och som korpralen Don José: Robert Watson.
Efter föreställningen åker vi bussen åter till hotellet.


Måndag 18 februari     HEMRESA

Frukostbuffé på hotellet och därefter dags att check ut från hotellet och börja färden till flygplatsen och hemfärden mot Sverige.
Flyget till Stockholm avgår från Berlin Tegel 11.55 och landar på Stockholm Arlanda 13.30. Avgångar till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.

RESEFAKTA

Pris: 21.900:-
Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: 4.500:-

I priset ingår:
Flygresa T/R Stockholm/Göteborg/Köpenhamn – Berlin, 5 övernattningar på Hotel Grand Westin inkl. frukostbufféer, 1 middag, 2 luncher, måltidsdrycker.
Busstransfers, utfärder, entréavgifter, svensktalande guider enligt program.
Parkettbiljetter till 3 operaföreställningar. Reseledning från Your Next Tour.

Potsdam