Berlin

BERLIN ÄR ALLTID BERLIN!
HELA 5 NÄTTER PÅ UNDERBARA HOTELLET GRAND WESTIN!

OPERAFÖRESTÄLLNINGAR PÅ BERLINS ALLA TRE OPERAHUS
16 – 21 OKTOBER 2019

Vad kan bättre förgylla hösten än en operaresa till Tysklands huvudstad Berlin? Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass.
Vi besöker det renoverade Staatsoper och njuter av Verdis mörka operadrama RIGOLETTO. Stjärndirigenten Domingo Hindoyan leder ett internationellt sångarlag med Aida Garifullina, Francesco Demuro och Christopher Maltman i ledande roller.
På Deutsche Oper ges Puccinis älskade LA BOHÈME i Götz Friedrichs & Peter Sykoras klasssiska uppsättning från 1988. Vi får också uppleva Leonard Bernsteins enastående operett CANDIDE på Berlins tredje operahus Komische Oper.
Naturligtvis ser vi också den vackra rokokoskapelsen Sanssouci, Fredrik den stores sommarresidens och museibesök på Musem-Insel och Neus Museum.
Vi bor bra på det förstklassiga Hotel Grand Westin på historiska Friedrichstrasse.
Reseledare: Niklas Lindblad

Onsdag 16 oktober        STOCKHOLM – BERLIN

Avresa med flyg från Stockholm till Berlin (från Köpenhamn på förfrågan)
Buss och vår svensktalande guide möter oss för en kortare stadsrundtur innan vi checkar in på vårt centralt belägna förstaklass Hotel Grand Westin.
Resten av eftermiddagen är fri. I närheten av hotellet finns en mängd lockande butiker till exempel Galerie Lafayette.
På kvällen äter vi en härlig välkomstmiddag tillsammans.

Torsdag 17 oktober        BERLIN

Frukostbuffé på hotellet, och sedan gör vi en stadsrundtur i buss med vår svensktalande guide. Här ser vi ett Berlin i ständig förvandling. Vi färdas på stadens båda paradgator, Unter den Linden och Kurfürstendamm, passerar Brandenburger Tor, det nya Riksdagshuset och det mest kända monumentet, Gedächtniskirche.
Stadens domkyrka är belägen vid Museum-Insel med sina 5 stora museer.
Under färden ser vi även två minnesmonument, det över Berlinmuren respektive det suggestiva Förintelsemonumentet i form av en labyrint. Efter en gemensam lunch är eftermiddagen fri. På kvällen går vi gemensamt till fots, den korta promenaden till Staatsoper Berlin där vi får uppleva Giuseppe Verdis mästerverk RIGOLETTO med föreställningsstart kl. 19.00. Efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet.

Fredag 18 oktober        BERLIN – POTSDAM

Efter frukostbuffé åker vi med vår svensktalande guide till den gamla residensstaden Potsdam. Hela staden Potsdam var präglad av hovlivet med garnisoner, hovteater, ståtliga parkanläggningar och flera slott.
Vi besöker slottet Cecilienhof där Potsdamkonferensen som hölls 1945 med bl. a Stalin, Truman och Churchill som deltagare.
Vi ser det fantastiska 1700-talsslottet Sanssouci, som inspirerades till Drottningholm och hela dess parkanläggning.
Efter en gemensam lunch återvänder vi till Berlin.
På kvällen går vi dom få stegen från hotellet till Komische Oper och där väntar oss Leonard Bernsteins vansinnigt sprittande operett CANDIDE full med fantastisk musik och glada upptåg. Föreställningen börjar kl.19.30. Efteråt går vi åter till hotellet.

Lördag 19 oktober        BERLIN

Frukostbuffé på hotellet. Helt ledig dag och kväll för egna upptäckter.
Utbudet i Berlin är mer eller mindre oändligt och det finns något för alla smaker.
Berlins berömda varuhus KaDeWe som ligger nära Kurfürstendamm är alltid spännande. Här kan man med fördel inta lunch högst upp i delikatess-våningen. Berlin är även kulturcentrum med bl.a. otaliga museer och t.ex. shopping i gallerierna vid Potsdamerplats, Berlins nya centrum.

Söndag 20 oktober        BERLIN

Frukostbuffé på hotellet och därefter promenerar vi tillsammans med vår guide till Museum-Insel och det välkända Neues Museum som skadades svårt under andra världskriget och återuppbygges fantastiskt av David Chipperfield för att återinvigas först 2009. Här finns den egyptiska samlingen med Nefertitebysten och romerska avdelningar och tysk forntid med guld och silverskatter.
På kvällen åker vi buss till Deutsche Oper för föreställningen av Giacomo Puccinis kanske mest älskade opera LA BOHEME i regi av den legendariske Götz Friedrich med föreställningsstart kl. 18.00. Efter föreställningen tar oss bussen åter till hotellet.

Måndag 21 oktober        HEMRESA

Frukostbuffé på hotellet och därefter dags att checka ut från hotellet och börja färden till flygplatsen och hemfärden mot Sverige.

Resefakta

Resans pris: 22 900:-/person del i dubbelrum

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 4 900 :-

Allt detta ingår:
* flyg tur och retur Stockholm-Berlin (från Köpenhamn på förfrågan)
* parkettbiljetter till 3 operaföreställningar
* 5 övernattningar på Hotel Grand Westin
* 5 Frukostbufféer
* 1 middag med måltidsdrycker
* 2 luncher med måltidsdrycker
* Busstransfers enligt program
* Utflykter och entréavgifter i enligt program
* Reseledning från Your Next Tour