Berlin

Operaresa till Berlin med den omfattande julmarknaden i Berlin och tillfälle till inköp i bordershop med ett stort utbud av taxfree varor.

29 november – 4 december 2018

Våra uppskattade resor med OPERABUSSEN fortsätter!

Samma förnämliga hotellstandard och udda trevliga restauranter som vi gjort oss kända för, men nu utefter vägen med egen buss. Bussens bekvämlighet och miljövänlighet är oomtvistad samt att vi har samma bekvämlighet och rörelsefrihet som det innebär att köra egen bil på resa. Resenärer kan stiga på i Sverige utefter vår färdväg mot kontinenten. Under resan tittar vi på operaföreställningar och diskuterar! Hjärtligt välkomna!

Vi reser med buss till världsmetropolen Berlin. Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och tre operahus. Vi får vara med om Jacques Offenbachs Hoffmans äventyr på Deutsche Oper med vårt eget stjärnskott Daniel Johansson och en operett på Komische Oper nämligen även denna dag Offenbach och hans komiska operett BlauBart sällan sedd i Sverige. I Berlin gör vi en stadsrundtur tillsammans med svensktalande guide där vi kommer att få se alla de omtalade monumentala byggnaderna.

I Danmark bor vi på Hotell Niels Juel i Köge, i Berlin bor vi på Grand Westin Berlin hotell***** beläget i hörnet Unter den Linden/Friederichstrasse. Naturligtvis äter vi god mat och dricker goda viner under resan.

Reseledare: Lisa Linder

 

Torsdag 29:e november STOCKHOLM – KÖGE

Avresa med vår buss på morgonen från Your Next Tours kontor på Lill-Jans Plan 2 i Stockholm (intill Östra Station), påstigning kan ske utefter E 4:an ner till Helsingborg /Malmö. Lunch serveras på restaurang i Jönköping. Färden går mot Malmö och Öresundsbron. Väl på danska sidan kör vi ner till Köge, söder om Köpenhamn, där vi skall bo på Hotel Niels Juel mitt i staden Köge, ca 35 km söder om Köpenhamn.

Julbuffé serveras på hotellet.

Fredag 30:e november KÖGE – BERLIN

Frukostbuffé och därefter färd till färjan i Rödby som på 50 minuter tar oss över till Putt-garden i Tyskland. Vi åker till Berlin och checkar vi in på vårt centralt belägna 1:klass hotell Westin Grand Hotel. En strålande välkomst middag på hotellet.

 

Lördag 1:e december BERLIN

Frukostbuffé och vår svensktalande guide möter för ca tre timmars stadsrundtur.

Vi kör utefter Kürfurstendam, ser Gedächtniskirche, förbi det praktfulla barockslottet Charlottenburg, paradgatan 6:e Juni, Brandenburgertor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Friedrichstrasse och mycket mer. Eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping.

Vi får vara med om Jacques Offenbachs Hoffmans äventyr på Deutsche Oper med vårt eget stjärnskott Daniel Johansson.

Biljetter till parkett. Buss åter till hotellet efter föreställningen.

 

Söndag 2:e december BERLIN

Frukostbuffé och hela dagen fri för att besöka de olika julmarknaderna och museer.

Promenad till Komische Oper nämligen även denna dag Offenbach och hans komiska operett BlauBart sällan sedd i Sverige.

Biljetter till parkett. Promenad åter till hotellet efter föreställningen.

 

Måndag 3:e december BERLIN – HELSINGBORG – ÖRENÄS SLOTT

Frukostbuffé och på förmiddagen kör vi upp mot Puttgarden där vi stannar för shoppinguppehåll vid BORDERSHOP nära färjeläget. Här finns ett rikt utbud av taxfreevaror. Därefter tar vi färjan över till Rödby. Färden går upp över Själland och via Öresundsbron kommer vi på eftermiddagen fram till Örenäs slott intill Helsingborg. Det blev färdigbyggt 1918 och anses vara Sveriges yngsta slott. Själva slottet, som är ligger mindre än 500 meter från kusten, med fantastisk utsikt. Förutom Öresund kan man se Ven och danska kusten och Köpenhamn. De trivsamt inredda rummen ligger i anslutning till slottsbyggnaden och vi äter det stora skånska julbordet i den vackra matsalen.

 

Tisdag 4:e december HELSINGBORG – STOCKHOLM

Frukostbuffé och sedan kör vi genom Skåne och fortsätter mot Småland där vi stannar till för avskedslunch i Jönköping. Ankomst till Stockholm tidig kväll.

RESEFAKTA

Pris per person i dubbelrum kronor: 15.750:-

Tillägg för enkelrum kronor: 2.700:-

Allt detta ingår:

Bussresa 6 dagar, färjebiljetter, avgift Öresundsbron, 3 nätter på hotell Grand Westin enl. program, I natt på Hotel Nils Juel, 1 natt på Örenäs slott.

5 frukostbufféer, 3 middagar, 2 luncher alla måltidsdrycker, 2 biljetter på parkett, stadsrundtur med guide i Berlin, resevärd. Resan publicerad 2018-04-23