PragOPERAMÖTEN I PRAG 17-21 november 2018

Prag, ” Den gyllene staden ”, är inte bara en av Europas vackraste städer utan även en av de kulturellt mest högtstående. Inte minst vad gäller stadens musikliv.  Staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och hela tre operahus.
Vi besöker alla tre, för att njuta av AIDA på National teatern, DON GIOVANNI på Estate theatre (Mozartteatern) och NABUCCO på Statsoperan.
Vi bor på femstjärniga Hotel Paris Prague *****.
Reseledare: Magnus Kyhle

Lördag 17:e november STOCKHOLM/PRAG

Avresa med flyg, SAS från Stockholm/Köpenhamn/Göteborg till Prag. Flygtider från Stockholm/Arlanda 16.45-18.35 (flygtider Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan).

Vid ankomsten väntar vår buss för att ta oss till vårt centralt belägna förstaklasshotell, Hotel Paris Prague *****

På kvällen samlas vi till festlig välkomstmiddag i hotellets flotta restaurang.  

Söndag 18:e november PRAG

Efter en härlig frukostbuffé är det dags att vi bekantar oss med Prag, staden som Goethe betraktade som ”den vackraste juvelen i världens krona”.
Denna juvel tillhör de få centraleuropeiska städer som var i det närmaste intakt efter andra världskriget.

Vi åker med buss och vår guide till Moldaus västra flodstrand, där borgområdet Hradcany dominerar stadsbilden. Här finner vi också
St. Vituskatedralen, vars pampiga huvudingång är smyckad med venetiansk glasmosaik. I området ligger även Zlata Ulica, Guldmakargränden,
med 16 små hantverkshus från medeltiden och av störst intresse är givetvis hus nr 22 där författaren Franz Kafka en gång bodde. Därefter promenerar vi med vår svensktalande guide över den berömda, tillika vackra Karlsbron, till andra sidan floden och Prags äldsta delar. Via trånga gränder kommer vi fram till stadens verkliga centrum; det stora torget med det gamla rådhuset. Vi ser det berömda astronomiska uret och i närliggande Tynkyrkan kan vi beskåda Tycho Brahes grav. Efter promenaden är resten av dagen fri för egna aktiviteter, reseledningen bistår gärna med tips.
Till kvällen väntar Verdis AIDA på Nationalteatern.

Måndag 19:e november PRAG

Frukostbuffé och på förmiddagen blir det en visning av Theatre of the Estates där Mozart dirigerade sitt uruppförande av Don Giovanni 1787.
Efter den trevliga visningen äter vi gemensam lunch på restaurang Marina. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter, shopping eller museer.

Till kvällen samlas vi sedan för att uppleva Mozarts DON GIOVANNI på Theatre of the Estates. Kort promenad från hotellet.

Tisdag 20:e november PRAG

Frukostbuffé och sedan möter buss och vår svensktalande guide för en intressant utfärd ca 56 km till slottet Cesky Sternberk där vi får en spännande rundvandring i de praktfulla salarna fyllda med kostbara antikviteter från olika stilepoker. Slottet började byggas år 1241.

Efter återkomsten till Prag äter vi lunch på hotellet.

Till kvällen väntar ytterligare en av Verdis berömda operor NABUCCO på Statsoperan.

Onsdag 21:e november HEMRESA

Frukostbuffé och utcheckning från hotellet vid lunchtid på tidig eftermiddag hämtar vår buss oss vid hotellet för transfer till flygplatsen och hemresan till Sverige.

Flygtider Prag-Stockholm/Arlanda 14.25-16.20 (flygtider Köpenhamn och Göteborg mot förfrågan).

RESEFAKTA

Resans pris: 17.950:- 
Tillägg dubbelrum för enskilt bruk
: 4.450:-

Allt detta ingår:
flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn – Prag med SAS, 4 övernattningar på femstjärniga, Hotel PARIS PRAGUE inkl. 4 frukostbufféer, 2 luncher, 1 middag. Busstransporter enl. program. Lokalguide för stadsrundtur enl. program, entré enl. program, 3 biljetter på parkett till operaföreställningarna.

Prag