Wien

OPERADAGAR PÅ WIENER STAATSOPER  ***Julklappserbjudande***

12 – 15 januari 2019

Vi har glädjen att just nu erbjuda en unik möjlighet, ett julklappstips att ge bort eller till dig själv.
Vad sägs om att inleda det nya året storslaget med fantastiska dagar i WIEN där vi lyckats få tag på eftertraktade parkettbiljetter på Wiener Staatsoper!

JUST NU ERBJUDER VI 3 000:- RABATT/PERSON I JULKLAPPSERBJUDANDE

Vi njuter av två operor i världsstaden Wien. På berömda Wiener Staatsoper upplever vi Puccinis TOSCA och Rossinis IL BARBIERE DI SIVIGLIA.  Vi bor på förstklassigt hotell nära Staatsoper. Dessutom spännande besök på Klosterneuburg. Tillfälle för shopping och museibesök. Givetvis äter vi också mycket gott och njuter av de österrikiska vinerna.

Reseledare: Lennart Stockblad

Lördag 12 januari STOCKHOLM – WIEN

Avresa från Stockholm/Köpenhamn med flyg till Wien kl. 08.00. Avgångar från Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser. Buss väntar för färd till vårt 1:a klass Hotel Astoria. I väntan på rummen, får vi en guidad stadsrundtur på svenska. Vi ser bl.a. Kejsarslottet Hofburg, Wiener Staatsoper, Musikverein, slottet Belvedere, de många konstmuséerna och mängder av monumentalbyggnader vid den inre ”Ringen”.

Middag serveras på berömda Restaurang Figlmüller ca 10-12 minuters promenad från hotellet.

Söndag 13 januari WIEN – KLOSTERNEUBURG

Frukostbuffé och sedan möter buss och vår guide oss för ytterligare en intressant utfärd. Denna gång till det storslagna Klosterneuburg, ett par mil norrut från Wiens stadskärna efter floden Donau. Klosterneuburg, ett stort kloster och en gammal befästning som ursprungligen härrör från 1100-talet och där finns bland mycket annat, det häpnadsväckande Verdun-altaret. Detta mästerverk med 51 paneler som fullbordades år 1181 av Nikolaus från Verdun är en del av konstskatterna vi får se i det enorma klostret.Lunch serveras sedan i klosterkällaren innan vi vänder åter till Wien.

På kvällen går vi några minuters promenad till föreställningen på Wiener Staatsoper, där vi bjuds på Rossinis IL BARBIERE DI SIVIGLIA. Föreställningen börjar kl. 18.00Dirigent: Michael Gütter. Regi: Gunther Rennert. I rollerna bl.a. Pavel Kolgatin, Paolo Rumetz, Marggarita Gristkova, Adam Plachetka.

Måndag 14 januari WIEN

Frukostbuffé och därefter är det fri tid att upptäcka Wien på egen hand. Shopping, t.ex. på Maria Hilferstrasse och de eleganta shoppinggatorna Kärntnerstrasse och Graben som ligger intill Stephansdomen.

Ett tips är att besöka Spanska Ridskolan och se på träning till musik. Den ligger på gångavstånd från hotellet.
Biljetter köps på plats så inget förköp av biljetter behövs.

Wien lockar också med en mängd muséer som passar alla smakriktningar. Vår reseledare ger tips på olika aktiviteter. Till kvällen promenerar vi åter den korta sträckan till Wiener Staatsoper för att få uppleva Puccinis TOSCA börjar kl. 19.00. Dirigent: Evelino Pidò. Regi: Margarethe Wallmann.
I rollerna bl.a. Kristine Opolais, Vittorio Grigolo, Marco Vratogna. 

Tisdag 15 januari HEMRESA

Frukostbuffé och utcheckning och inlämning av bagaget på hotellet.

Sedan står dagen till fritt förfogande för shopping och egna utforskningar av Österrikes huvudstad innan vi framåt kvällen åter träffas vid hotellet, packar vårt bagage i bussen för transfer till flygplatsen och hemfärden mot Sverige.
Flyget till Stockholm/Arlanda avgår 20.30. Avgångstider till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.

RESEFAKTA

Pris per person i dubbelrum: 19 950:-
JUST NU 3 000:- RABATT
NYTT PRIS 16 950:-

Tillägg för enkelrum: 2.500:-

I priset ingår: Flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn – Wien, flygtransfer och stadsrundtur. 3 övernattningar på Hotel Astoria, 3 frukostbufféer, 1 middag på restaurang, 1 lunch, inklusive måltidsdrycker. 2 parkettbiljetter på Wiener Staatsoper. Utfärd till Klosterneuburg. Svensk lokalguide. Reseledning från Your Next Tour.
Vi reserverar oss för eventuella valutaändringar.