MÖT VÅREN OCH DEN FÖRTROLLANDE BLOMSTERPRAKTEN PÅ KEUKENHOF I UNDERBART VACKRA AMSTERDAM
OPERA- OCH KONSERTRESA 24-27 MARS 2020

Amsterdam, en metropol som har mycket att ge av både fantastiskt unika opera och kulturupplevelser.
På Amsterdams Nationalopera får vi se och höra Brecht/Weils MAHAGONNY med en internationell ensemble och Doris Soffel i en av huvudrollerna allt under ledning av Makus Stenz. Det blir också en konsert med den berömda orkestern CONCERTGEBOUW i verk av Schubert, Mendelssohn och Strauss med Vesko Eschkenazy som solist och Mariss Jansons på dirigentpulten.
Det blir stadsrundturer med buss och besök i Van Gogh Museet med över 200 tavlor och 600 teckningar av Vincent Van Gogh. Vi kommer också att besöka den berömda blomsterparken KEUKENHOF samt gör en utflykt till Utrecht och det berömda musikmuseet.

Tisdag 24 mars                          SVERIGE – AMSTERDAM

Avresa med på förmiddagen från Arlanda kl. 08.15 med SAS. Avresa från Göteborg/Köpenhamn på individuell förfrågan.
Vår buss och guide möter oss på flygplatsen Schiphol. Inne i centrum blir det en orienterande stadsrundtur med buss. Amsterdam är staden med en spännande historia och åtskilliga kulturupplevelser. Vi kommer att se en mängd berömda 1700-och 1800-talsbyggnader längs Amstelfloden samt Kungliga slottet vid Dam-torget. Vi checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell; Amsterdam American.
Vi samlas senare på kvällen till festlig välkomstmiddag i hotellets flotta restaurang.

Onsdag 25 mars                        AMSTERDAM

Frukostbuffé, varefter vår guide och buss möter oss kl.10.00 för färd till Van Gogh-museet. I detta spännande museum får vi följa Vincent Van Goghs konstnärliga resa, från de första mörka arbetena till den ljusvioletta tonen under hans sista tid i livet. Efter ca 2 timmars besök i museet åker vi buss till
American Café som är inrett i vacker jugendstil och ligger endast 5 minuter från vårt hotell. Efter gemensam lunch där är eftermiddagen fri fram till dess att vi åter samlas för att åka buss till det fantastiska Concertgebouw, där vi får uppleva en stjärnspäckad konsert. På programmet står Schuberts Italienska overtyr, Mendelssohns violinkonsert och Strauss Also sprach Zarathustra. Solist är Vesko Eschenazy och dirigent för den berömda orkestern är Mariss Jansons. Konserten börjar kl. 20.15. Efter konserten tar oss bussen tillbaka till hotellet.

Torsdag 26 mars                     AMSTERDAM

Efter frukost tar oss vår buss till den enastående vackra blomsterparken Keukenhof, en av de största i världen. Parken är egentligen avsedd för uppköpare, men under några veckor vid denna tid är den också öppen för allmänheten. Vi njuter några timmar av att få vandra omkring i denna otroliga tulpanprakt. Här finns alla sorters lökväxter, buskar och 100-åriga träd i det 50 hektar stora parkområdet och i växthus.
Här finns också utställningar av krukväxter och en enastående samling av blommande amaryllis och orkidéer. Det finns möjlighet att köpa fika eller lättare lunch på plats. Buss tillbaka till hotellet efter besöket. Eftermiddagen fri för egna aktiveter.
På kvällen träffas vi åter för att njuta av Berhold Brecht & Kurt Weils Aufstieg und fall der Stadt Mahagonny på Amsterdam National Opera.
Föreställningen börjar kl. 20.00. Busstransport till och från operan från vårt hotell.

Fredag 27 mars                       UTRECHT/HEMRESA

Efter frukostbuffé utcheckning från hotellet. Vi möts åter av vår svensktalande guide och buss. Vi reser till Utrecht, Nederländernas ”mest centrala storstad”, som med sina makalösa kanaler och kajer utgör en verklig attraktion. Ingen annan stad på planeten har så många fotgängare längs kajen. Domkyrkotornet är mer än 600 år gammalt och mäter 112 meter över vackra katedralen. Vi besöker det magnifika Musikmuseet för positiv och mekaniska instrument, etablerat i en före detta kyrka vars akustik är unik. Vi intar gemensam lunch och därefter åker vi till flygplatsen med vår buss för hemresa till Sverige. Flyg tiLl Stockholm/Arlanda avgår 18.55. Göteborg/Köpenhamn på förfrågan.

Resefakta

Resans pris: 22 500:-/person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 4 700:-

Allt detta ingår:
Flygresa T/R Arlanda-Amsterdam (flyg från Köpenhamn/Göteborg på förfrågan)
Transfer till och från flygplatsen i Amsterdam
3 nätter på Hotel Amsterdam American
3 frukostbufféer
1 middag inkl. måltidsdryck
2 luncher inkl. måltidsdrycker
1 operabiljett enligt program
1 konsertbiljett enligt program
Utflykter med entréer enligt program
Lokalguide
Reseledning från YNT