Leipzig

EN RIKTIG HÖJDARE FÖR ALLA WAGNER-ÄLSKARE!
NIBELUNGENS RING I LEIPZIG 30 APRIL – 6 MAJ 2019

*FULLBOKAD* Upplev Richard Wagners stora epos NIBELUNGENS RING med våra svenska stjärnor Michael Weinius som Siegfried i Siegfried och Iréne Theorin som Brünnhilde i Ragnarök. Vi kommer även besöka den mäktiga borgen Wartburg belägen högt uppe på en klippa med sångarsalen där det sägs att den berömda sångartävlingen för minnesångare från Wagners opera Tannhäuser ägde rum.

Tisdag 30 april UTRESA-LEIPZIG

Avresa under förmiddagen från Arlanda till Leipzig. Utresa med flyg från Göteborg/Malmö/Köpenhamn enligt särskild överenskommelse.
Buss hämtar oss på flygplatsen och vi checkar in på vårt centralt belägna Radisson Blu Hotel.
På kvällen träffas vi i hotellets moderna restaurang för en välkomstmiddag.

Onsdag 1 maj LEIPZIG

Frukostbuffé på hotellet. Vi börjar med en stadsrundtur tillsammans med engelsktalande guide där vi får inblick i en av Tysklands ledande handelsstäder men också ett centrum för kultur och utbildning, med ett universitet från 1409.

Vi kommer att besöka Thomaskirche, uppförd mellan 1482 och 1496, där Johan Sebastian Bach var organist och kördirigent från 1723. I kyrkan finns också hans gravplats. Thomaskirche är också hemvisten för den berömda Thomanerchor.

Vi äter en gemensam lunch på den berömda restaurangen Auerbachs Keller.  Mellan 1765 och 1768 studerade Johann Wolfgang von Goethe i Leipzig och en scen från hans uppskattade ”Auerbachs cellar Inn” gjorde restaurangen världskänd.

Åter till hotellet för förberedelser inför föreställningen av Richard Wagners RHENGULDET som börjar kl. 17.00. Dirigent: Ulf Schirmer, Iscensättning: Rosamund Gilmore, I rollerna: Fricka: Kathrin Göring, Wotan: Tuomas Pursio, Loge: Thomas Mohr, Alberich: Martin Winkler Orkester: Gewandhausorchester, Lepzig Kort promenad från hotellet till Operan.

Torsdag 2 maj LEIPZIG

Frukostbuffé på hotellet och därefter tar vi en gemensam promenad och besöker Bachmuseet som ligger mittemot Thomaskirche och därefter till det närliggande Wagnermuseet. Därefter egen tid fram till föreställningen av Richard Wagners VALKYRIAN som börjar kl. 17.00.
I rollerna: Sieglinde: Simone Schneider, Brünnhilde: Christiane Libor, Fricka: Kathrin Göring, Siegmund: Simon O´Neill, Wotan: Vladimir Baykov

Fredag 3 maj WARTBURG/EISENACH

Frukostbuffé på hotellet. Därefter blir vi hämtade av buss och vår engelsktalande guide för färd till staden Eisenach med anor från 1100-talet.  Vi tar oss upp till den mäktiga borgen Wartburg som grundades i slutet på 1000-talet. Här ser vi många praktfullt inredda rum med mosaiker och historiska målningar, inte minst i Sängersaal där det sägs att den berömda sångartävlingen för minnesångare från Wagners opera Tannhäuser ägde rum. Vi ser också rummet där Martin Luther bodde och arbetade med bibelöversättning i tio månader. Luther kastade ett bläckhorn i väggen när han såg djävulen i bild och lite svagt kan man ännu se bläckfläcken. Lunch serveras sedan på restaurang Wartburg.

Därefter besöker vi Bachhaus med dess museum som är tillägnat hans liv och musikskapande. Det blir en visning av J. S. Bachs födelsehus med museum där vi får en musikalisk demonstration av de instrument som Bach använde.

Vi vänder sedan tillbaka till Leipzig. Kvällen är fri att disponera på valfritt sätt. Ett tips är att gå och lyssna på Tomanerchor kl. 18.00 i Thomaskirche.

Lördag 4 maj LEIPZIG

Frukostbuffé på hotellet. Dagen fri att disponera på valfritt sätt fram till föreställningens början. Ett tips är att göra ett besök på Mendelsohnmuseet som ligger på promenadavstånd från hotellet. De tre våningar höga huset var Mendelsohns sista privata adress och här kan man uppleva den autentiska atmosfär av lägenheten där familjen bodde från 1845 och besöka hans studie- och musiksalong som fortfarande är i bruk.

Föreställningen av SIEGFRIED börjar kl. 17.00. I rollerna ser vi bl. a: Siegfried: Michael Weinius, Mime: Dan Karlström, Vandraren: Simon Neal, Brünnhilde: Katgerine Broderick

 Söndag 5 maj LEIPZIG

Frukostbuffé på hotellet. Förmiddagen är fri att disponera på egen hand. Ett tips är ett besök i den vackra Clara Zetkin parken som ligger på promenadavstånd från hotellet. Vi möts på det anrika Coffe Baum för en gemensam lunch 13.00 för att sedan börja förbereda oss för föreställningen av RAGNARÖK (Götterdämmerung) som börjar kl. 17.00. I rollerna ser vi bl a: Brünnhilde: Iréne Theorin, Siegfried: Thomas Mohr, Hagen: Sebastian Pilgrim

Måndag 6 maj HEMRESA

Frukostbuffé på hotellet och därefter checkar vi ut och åker mot flygplatsen. Hemresa med flyg från Göteborg/Malmö/Köpenhamn enligt särskild överenskommelse.

Reseledare: Niklas Lindblad

RESEFAKTA

Pris per person i dubbelrum: 25 900:-
Tillägg för enkelrum: 4 500:-

I priset ingår: 
Flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn – Dresden. Busstransporter enligt program, 6 övernattningar på Radisson Blu Hotel, 6 frukostbufféer, 1 middag, 4 luncher, alla i programmet nämnda utfärder med entréer, engelsktalande lokal-guide, biljett till Nibelungens Ring (Rhenguldet, Valkyrian, Siegfried och Ragnarök)
Resevärd från Your Next Tour.