Metropolitan

NEW YORK METROPOLITANOPERAN

10– 17 APRIL 2019 TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR!

Wolfgang Amadeus Mozarts La clemenza di Tito med JOYCE DIDONATO och MATTHEW POLENZANI .
Giuseppe Verdis mästerverk LA TRAVIATA med Anita Hartig och Placido Domingo samt Mozarts DON GIOVANNI med vår egen Peter Mattei och Luca Pisaroni. Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet.

Onsdag 10:e april STOCKHOLM – NEW YORK

Vi flyger på förmiddagen direkt med SAS från Arlanda/Kastrup till Newark-flygplatsen. Transfer in till Manhattan. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, Warwick Hotel på W 54th st. Efter en stunds vila, samlas vi i hotellbaren för en välkomstdrink med vår resevärd som berättar om den kommande veckans program. Resten av kvällen är fri.

Torsdag 11:e april NEW YORK

Stadsrundtur med buss med svensktalande guide. Vi kommer att få veta det mesta om världsmetropolens sevärdheter och begivenheter – ett utmärkt sätt att få en överblick över vad man vill utforska närmare på egen hand. Turen avslutas med en gemensam trevlig lunch.
På kvällen den första av våra stora begivenheter på Met, Wolfgang Amadeus Mozart La clemenza di Tito, med JOYCE DIDONATO och
MATTHEW POLENZANI. Efter föreställningen buss tillbaka till hotellet.

Fredag 12:e april NEW YORK MoMA

På förmiddagen besöker vi Museum of Modern Art, populärt kallat MoMA, som ligger på promenadavstånd från hotellet. Här finns alla de stora konstnärerna från det senaste århundradet representerade. Glöm inte att MoMA har en förnämlig museishop med roliga presenter och designföremål. Försedd med bekväma skor, bör den konstintresserade kunna hinna med ytterligare något museum på eftermiddagen. På kvällen är det åter dags för en av våra stora begivenheter på Met Mozarts DON GIOVANNI med vår egen Peter Mattei och Luca Pisaroni.
Efter föreställningen buss tillbaka till hotellet.

Lördag 13:e april NEW YORK

Dagen fri till att upptäcka staden på egen hand.
I denna stad finns alltid något för varje smakriktning – kanske Soho, Chinatown eller Little Italy lockar. Eller varför inte se sig omkring i Greenwich Village, där författare, konstnärer och musiker håller till! Shopping på Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue eller Macy’s.
Kvällsföreställning klockan 20.30 Giuseppe Verdis mästerverk LA TRAVIATA med Anita Hartig och Placido Domingo. Efter föreställningen buss tillbaka till hotellet.

Söndag 14:e april NEW YORK/ BROOKLYN

Vi startar dagens utflykt till Brooklyn kl. 10.00. På denna ovanliga tur kommer vi att se några av de mest berömda sevärdheterna i denna stadsdel. Vi börjar vid Brooklyn Heights med en härlig utsikt över södra Manhattan. Ta med kameran. Sedan besöker vi det berömda Brooklyn Museum, där man blandar gammal och modern konst. Här finns bl.a. en berömd egyptisk avdelning. Vi äter gemensam lunch på trevlig restaurang ute vid Atlantkusten på Brighton Beach. Åter till Manhattan. Kvällen fri.

Måndag 15: april NEW YORK

Dagen fri till att upptäcka staden på egen hand.

Tisdag 16: april HEMRESA

Den morgonpigge hinner ut och shoppa innan rummen ska utrymmas kl. 12.00. En sista New York-lunch kan också hinnas med, innan bussen hämtar oss kl. 14.00 för resan till Newark-flygplatsen och hemfärd. 

Onsdag 17: oktober STOCKHOLM/KÖPENHAMN

På morgonen (svensk tid) är vi åter på Arlanda/Kastrup.

Reseledare: Pia Schröder och Lisa Linder