Metropolitan

NEW YORK METROPOLITANOPERAN 8-14 OKTOBER 2019
MED TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR!

New York har varje årstid har sin alldeles egna charm. Så följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, bo på förstklassigt anrikt hotell med bästa läge, enastående konstmuseer, shopping och inte minst underbara måltider!
New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Vi gör besök med guidad visning på The Fricks Collection och The Met Cloisters. En fullskalig stadsrundtur med buss runt New York ingår givetvis också i programmet.

Anna Netrebko återkommer till MET i sin bejublade debutroll som den hysteriskt maktgalna ladyn i Giuseppe Verdis MACBETH. Dessutom två storslagna mästerverk av Giacomo Puccini MADAMA BUTTERFLY med svenskbekante Pier Giorgio Morandi på dirigentpulten och Puccinis sista fantastiska opera TURANDOT med Christine Goerke i titelrollen. Reseledare: Pia Schröder och Lisa Linder

  

Tisdag 8 oktober             STOCKHOLM/KÖPENHAMN – NEW YORK

Vi flyger med SAS direktflyg från Arlanda/Kastrup vid lunchtid till Newark-flygplatsen där vi beräknas landa på eftermiddagen lokal tid.
Busstransfer från flygplatsen till vårt förstklassiga centralt belägna hotell Warwick New York 65 W 54th St, där vi checkar in på våra rum.
Efter en stunds vila samlas vi i hotellets trevliga lounge och tar ett gemensamt glas med tilltugg medan reseledningen berättar om den kommande dagars program. Resten av kvällen är fri.

Onsdag 9 oktober            NEW YORK

Frukost på hotellet och därefter stadsrundtur med buss med vår svensktalande guide.
Vi kommer att få veta det mesta om världsmetropolens sevärdheter och begivenheter – ett utmärkt sätt att få överblick på vad man vill utforska närmare på egen hand och turen avslutas med gemensam lunch.
På kvällen kl. 18:30 går vi gemensamt från hotellet till vår första föreställning på MET. Vi upplever Giccomo Puccinis bländande TURANDOT med Christine Goerke i titelrollen, Roberto Aronica som Calàf, Hibla Gerzmava som Liù och James Morris som Timur.
Dirigent Yannick Nézet-Séguin. Föreställningen börjar 19:30.
Efter föreställningen promenerar vi tillbaka till hotellet.

Torsdag 10 oktober         NEW YORK

Frukost på hotellet och därefter åker vi buss till The Fricks Collection där vi får en guidad visning.
Frick Collection är inrymd i Henry Clay Frick (1849-1919), tidigare bostad.
Byggnaden ritades av Thomas Hastings och byggdes 1913-14. Efter Fricks död renoverades byggnaden 1931 av arkitekten John Russell Pope, och 1935 öppnades sedan den fantastiska konstsamlingen för allmänheten. Samlingen innehåller verk av bland andra Fragonard, Vermeer, El Greco, Rembrandt, Tizian och Ingres.
Resten av dagen och kvällen är fri så försedd med bekväma skor kan den konstintresserade hinna med ytterligare något museum på eftermiddagen.
Bara på Femte Avenyn hittar man bl.a. Metropolitan Museum of Art, Guggenheimmuseet och på samma gata som hotellet ligger hittar ni MoMa.

Fredag 11 oktober            NEW YORK

Frukost på hotellet och dagen är fri till att upptäcka staden på egen hand.
Utbudet i New York är enormt, både när det gäller kultur och shopping. Kanske en utflykt till Brooklyn Heights med en härlig utsikt över södra Manhattan. Man kan samtidigt passa på att besöka det berömda Brooklyn Museum där man blandar gammal och modern konst.
Eller varför inte se sig omkring i Greenwich Village, där författare, konstnärer och musiker håller till eller shopping på något av de legendariska varuhusen Bloomingdales, Macys eller Saks Fifth Avenue.
På kvällen är det dags för vår andra föreställning på MET. Nu får vi se och höra Giacomo Puccinis älskade kärlekstragedi MADAMA BUTTERFLY. Föreställningen börjar 19:30. I huvudrollerna: Butterfly, Hui He, Pinkerton Piero Pretti och Markus Brück som Sharpless.
Dirigent Pier Giorgio Morandi.
Promenad fram och tillbaka från hotellet.

Lördag 12 oktober          NEW YORK

Frukost på hotellet och därefter åker vi buss med vår svensktalande guide till Manhattans norra del. Vi tar oss norrut genom Harlem, Hamilton Heights och Strivers Row. Vi stannar vid Morris Jumel Manison anno 1765, som är det äldsta huset på Manhattan med fascinerande historia om dess tidiga invånare. Vi besöker och får en guidad visning på The Met Cloisters, som öppnade för allmänheten år 1938 beläget i Fort Tryon Park i norra Manhattan med utsikt över Hudson River.
Vi stannar även för en promenad genom Fort Tryon Park och en efterföljande gemensam lunch på en trevlig restaurant.
Därefter vänder vi tillbaka mot hotellet och resten av eftermiddagen är fri för egna aktiviteter innan det är dags för kvällens föreställning
Vi får nu uppleva Giuseppe Verdis MACBETH med Anna Netrebko som Lady Macbeth. Vi får här uppleva Netrebko i den roll som hon gjorde i sin bejublade debut på MET 2014.
Macbeth sjungs av Željko Lučić och kvällens dirigent heter Marco Armiliato.
Observera att föreställningen börjar först 20.30.

Söndag 13 oktober          HEMRESA

Frukost på hotellet och den morgonpigge kanske hinner ut på en sista shoppingrunda innan det är dags att checka ut från hotellet.
Rummen måste lämnas senast kl. 12.00.
En sista New York lunch kan också hinnas med, innan bussen hämtar oss kl. 14:00 för färd mot flygplatsen och vidare mot Sverige.

Måndag 14 oktober         STOCKHOLM / KÖPENHAMN

På morgonen svensk tid är vi åter på Arlanda/Kastrup.

                  

Resefakta

Resans pris: 31 500:-/person del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 8 200:-

Allt detta ingår:
*Flyg tur och retur med SAS direktflyg Stockholm – Newark
*3 operabiljetter på Metropolitanoperan på parkett
*5 övernattningar på förstklassiga The Warwick ****
*5 frukostbufféer
*2 luncher inklusive måltidsdrycker
*1 middagar inklusive måltidsdrycker
*Samtliga bussresor och transfers enligt program
*Guidade visningar och inträde till museum enligt program
*Utflykter och stadsguidning enligt program
*Reseledning från Your Next Tour