Venedig

MÖT VÅREN I VENEDIG 1 – 5 april 2019

*FULLBOKAD*
Ingen stad i hela världen kan liknas vid Venedig. Egentligen är det ett under att den finns kvar. Venedig lever med sitt vatten; omringad av vatten och indelad i kanaler. Det låter nästintill som en saga när man hör beskrivningar av Venedig, att kanalerna fungerar som gator, som mötesplats, som transportväg och inte minst – som arena för romantik i de långsamt glidande gondolerna. Vi får dessutom uppleva två av Verdis fantastiska operor.
Mästerverket OTELLO och den mest omtyckta Verdioperan LA TRAVIATA på Venedigs berömda operahus La Fenice.
Vi kommer också besöka den enastående Teatro Olimpico i Vicenza, en 1500-talsteater som är helt unik och oerhört vacker.
Stadsrundtur och måltider ingår.

Måndag 1 april                                                    UTRESA – VENEDIG

Flyg från Stockholm (från Köpenhamn på förfrågan) till Venedig med SAS. Med egen båt direkt från flygplatsen till centrala Venedig och under färden över anslutningsbron ser vi dess fascinerande siluett innan vi når vårt förstklassiga Hotel Splendid, som ligger i hjärtat av Venedig.
Vi äter en god välkomstmiddag i hotellets restaurang.

Tisdag 2 april                                                                           VENEDIG

Efter frukostbuffén är det dags att utforska Venedig. Denna fascinerande stad, som är byggd på 18 öar, har med sina kanaler och vattenvägar, historiska byggnader och med sitt rika folkliv förtrollat sedan urminnes tider. På förmiddagen gör vi en stadspromenad med engelsktalande guide. Vi börjar på Markusplatsen, som Napoleon kallade världens vackraste balsal, och studerar den fantastiska Basilika St. Marco med sin blandning av västerländsk och österländsk arkitektur. Här förvaras relikerna av St. Marcus som smugglades ut från Alexandria på 600-talet. Hela kyrkan är inredd med sagolika guldmosaiker på väggarna och kupolerna. Efter vår stadspromenad får vi äta en välbehövlig lunch tillsammans.
Eftermiddagen är fri tills vi gemensamt beger oss till operan.

Operahuset La Fenice – Fenix – byggdes 1792 som en av många privatägda teatrar i Venedig. 1836 eldhärjades teatern invändigt och 1996 förstördes teatern helt och hållet av ytterligare en brand. I dag är operahuset helt rekonstruerat till sin forna glans och har återuppstått som en äkta fågel Fenix.
Vi njuter av Giuseppe Verdis LA TRAVIATA med föreställningsstart kl. 19.00, i regi av Robert Carsen. Dirigent Francesco Lanzillotta.
I rollerna bl a: Violetta: Francesca Dotto, Alfredo: Ivan Ayon Rivas

Onsdag 3 april                             VICENZA & TEATRO OLIMPICO

Efter frukost åker vi båt till fastlandet för att bege oss till staden Vicenza och världskulturarvet Teatro Olimpico. Denna helt unika och mycket vackra teater ritades av den berömda arkitekten Andrea Palladio 1580 för stadens olympiska akademi, men han fick inte leva för att se sin skapelse färdigbyggd. Teatern byggdes i en slags klassisk grekisk stil, men var på sin tid också supermodern med färdiga perspektiviska konstruktioner som ger illusionen av ett oändligt djup. Vi äter lunch i Vicenza innan vi återvänder med buss och sedan båt till vårt hotell. Kvällen är därefter fri.

Torsdag 4 april                                                                        VENEDIG

Efter frukost åker vi båt genom kanalerna och upplever denna fascinerande stad från vattnet. Därefter får man på egen hand disponera dagen fram till det är dags för kvällens föreställning.

Passa på att besöka marknaden vid Rialtobron och kanske något av Venedigs många museer. Dogepalatset är överdådigt, och Guggenheimmuseet lockar säkert också med sin rika samling av 1900-talskonst. Accademia visar det bästa av den äldre venetianska konsten, och i palatset Ca’ Rezzonico kan man se minnen från Venedigs 1700-tal. Det intressanta Museo Correr vid Markusplatsen är ett f.d. kungligt slott från den tid när den venetianska republiken slutligen föll för Napoleon, som upprättade ett kortvarigt italienskt kungarike. Affärerna erbjuder förstås också många frestelser, mode och lyx. Venetianska spetsar är berömda, liksom karnevalsmasker som kan vara billiga turistsouvenirer eller konstfullt utformade i gammal konsthantverkstradition sedan 1700-talet. Venetianskt glas finns överallt, i sin klassiska praktfulla form eller som modernistiska skapelser. Venedig har sin variant av ”tapas”, cichetti, som lokalbefolkningen gärna intar med ett glas vin på barerna runt om i staden.

Kl. 19.00 börjar föreställningen av Giuseeppe Verdis OTELLO i regi av Francesco Micheli. Dirigent: Myung-Whun Chung.
I rollerna ser vi bl a: Marco Berti som Otello, Carmela Remigio som Desdemona.

Fredag 5 april                                                                         HEMRESA

Efter frukost checkar vi ut från hotellet och tar oss med båten över lagunen till flygplatsen för hemresa.

Reseledare: Niklas Lindblad

RESEFAKTA

VENEDIG 1-5 APRIL 2019

Pris per person i dubbelrum: 26 900:-

Enkelrumstillägg: 5 500:-

I priset ingår:
Flygresa t/r Arlanda – Venedig (flyg från Göteborg/Malmö/Köpenhamn enligt särskild överenskommelse)
Transfer till och från flygplatsen i Venedig.
4 nätter på Hotel Splendid i Venedig,
4 frukostbufféer, 3 måltider inklusive måltidsdrycker.
Utflykter enl. program, 2 operabiljetter på parkett på La Fenice