Royal Crown

Upplev en lyxkryssning med faschonabla m/s Royal Crown på Mosel och Rhen i hjärtat av Europas vindistrikt under höjdpunkten av sommaren!
27 augusti– 3 september 2019

*** FULLBOKAD ***
Tillsammans med våra reseledare Pia Schröder och Lisa Linder flyger vi till Frankfurt och en kortare busstur upp till Trier.
Där väntar ”Flodernas drottning”, m/s Royal Crown, som ska bli vårt hem under en vecka.
Under vår färd får vi vara med om otroliga scenerier, medeltida slott och borgar, fantastisk mat, goda viner och kulturupplevelser.
Vi har även nöjet att presentera succéduon Tobias Ringborg och Michael Weinius som kommer att återkomma på den här kryssningen för ytterligare ett exklusivt framträdande.
Vänta inte för länge med din bokning; tidigare resor med m/s Royal Crown har tagit slut mycket snabbt!

Tisdag 27 augusti STOCKHOLM – TRIER

Flyg från Stockholm/Köpenhamn till Frankfurt. Ankomst Frankfurt och transfer till vårt lyxfartyg som ligger i Trier. Ombordstigning och incheckning på m/s Royal Crown. Fartyget är smakfullt inrett i rosenträ och mässing och hytterna är utrustade med telefon, radio, tv och kassaskåp.
Badrummen är luxuöst inredda. Måltiderna som serveras ombord kan mäta sig med det mest välrenommerade i Europa såväl vad gäller smak som presentation, något som vi blir varse om när vi intar våra middagar, alla måltidsdrycker ingår. Vi ligger kvar över natten i Trier.

Onsdag 28 augusti TRIER/COCHEM

Frukost ombord. Under förmiddagen gör vi en dagsutflykt i en av Tysklands äldsta städer, Trier som grundades år 16 f.Kr. som Augusta Treverorum, av kejsaren Augustus själv. Här finns bl.a. den praktfulla ”Porta Nigra” uppförd i slutet av 100-talet e.Kr. och ”Aula Palapina” som härrör från 310 e.Kr. och användes som tronsal av den romerske kejsaren och hans representant. Staden har ett rikt arkitektoniskt arv.
Tillbaka till m/s Royal Crown och vi avgår mot Cochem dit vi anländer samma kväll.
På kvällen är det Kaptenens välkomstmottagning, cocktails och middag ombord.

Torsdag 29 augusti COCHEM/KOBLENZ

Frukost ombord. Här gör vi en stadspromenad i de charmiga gränderna och besöker Slottet Reichsburg som ligger högt ovanför staden och härstammar från 1000-talet. Fartyget avgår vid lunchtid och lunch serveras ombord.
Denna eftermiddag njuter vi av kryssning i Moseldalen mot Koblenz. Vid Koblenz lämnar vi Moselfloden och styr in på Rhen.
På kvällen serveras en härlig middag.
Vårt fartyg m/s Royal Crown ligger kvar i Koblenz över natten.

Fredag 30 augusti KOBLENZ (Lorelei-klippan) RÜDESHEIM

Frukost ombord. Förmiddag i Koblenz, som ligger där floderna Mosel och Rhen möts. Guide möter för att göra en intressant promenad i ”gamla stan” där vi ser många vackra hus och gränder. Därefter fri tid för egna strövtåg/shopping. Tillbaka till fartyget och ytterligare en trevlig lunch.
Avgång mot Rüdesheim.
Efter avgången från Koblenz får vi se de välbevarade sagoslotten och den vackra naturen i mellersta Rhendalen. Under eftermiddagen
passerar vi den ombesjungna Loreleiklippan, som lämpligen beskådas från en skön däcksstol på fartygets rymliga däck. Enligt sägnen satt sjöjungfrun Lorelei på den 132 meter höga klippan och förtrollade sjöfararna med sin sång så att de sögs in i strömvirvlarna i den trånga passagen och gick i kvav.
Många romantiska borgar och slott kommer att passera revy medan vårt fartyg glider längs floden. Tidig buffémiddag ombord.
Vi lägger vi till i vinorten Rüdesheim. Ett traktortåg möter vid kajen för att göra en liten stadsrundtur i den romantiska miljön. Vi stannar till vid en vinkällare där vi får information om vinodlingarna vid Rheingau och provsmakning av viner samt möjlighet till inköp.
Åter till fartyget som avgår under natten.

Lördag 31 augusti GERNSHEIM/MANNHEIM

Frukost ombord. Fartyget går mot Gernsheim.
Härifrån gör vi efter lunch en spännande utfärd med buss till universitetsstaden Heidelberg, som ligger vid floden Neckars strand. Universitetet, som är Tysklands första, har anor från 1386. Det praktfulla slottet började också byggas under denna tid och bygget fortgick till mitten av 1600-talet. Vi besöker även slottets trädgårdar och ”Philsophers Walk”.
Ett franskt plundringståg förstörde delar av det ståtliga slottet i slutet av 1600-talet. Slottet med olika byggnadsstilar kan beskådas men ligger delvis i ruiner. Vi möter sedan upp fartyget som tagit sig till Mannheim och avgår sedan söder ut mot Strasbourg.

Söndag 1 september STRASBOURG

Tidigt på morgonen lägger vi till i Strasbourg.
Efter frukost beger vi oss på stadsrundtur i staden som ibland kallas ”Europas vägkorsning”, belägen mitt emellan Paris och Prag. Huvudstaden i Alsace införlivades med Frankrike redan under Ludvig XIV på 1600-talet, men har under långa perioder även tillhört Tyskland. Belägen precis på gränsen mellan de två länderna, förenar Strasbourg av i dag den franska och den tyska kulturen med internationell kryddning. Staden är inte bara EU:s andra hemstad, den tillhör också Unescos världsarv. Med lokal guide vandrar vi runt i den pittoreska stadskärnan och får möjlighet att besöka den berömda, gotiska katedralen. Vi besöker även ”Parc de l’ Oangerie” som skapades av André Le Notre 1696 för kejsarinnan Josephine. Vi är tillbaka på Royal Crown lagom till lunch. Ankomst till Breisach/Colmar under kvällen.
Härlig middag serveras ombord.

Måndag 2 september BREISACH- COLMAR

Efter frukost beger vi oss från Breisach och vår utflykt går till Colmar, huvudorten i vindistriktet Alsace. Trots att vi befinner oss i Frankrike är det vardagliga språket tyska eftersom området i många århundraden tillhört Tyskland. Colmar är den bäst bevarade staden i Alsace och har mängder av korsvirkeshus och palats från 15- och 1600-talen. En del av staden kallas för ”Lilla Venedig” där det finns ett kanalsystem som förbinder ett par större floder. Vi gör en guidad tur till fots. I den gamla stadsdelen finns museet d’Unterlinden, här finns det berömda Isenheimer Altaret, målat av Matthias Grünewald 1516. Den som vill kan besöka museet på egen hand.
I stadens omgivningar odlas bl.a. vindruvorna Gewürztraminer och Riesling för framställning av de utsökta Alsacevinerna.
Tillbaka till fartyget. På kvällen bjuder Royal Crowns kapten in till avskedscocktail och därefter middag.
Ankomst till Basel under kvällen.

Tisdag 3 september BASEL – HEMRESA

Efter frukost är det dags att ta farväl av m/s Royal Crown och hennes besättning för denna gång.