Läsarresa till München med
Sören Tranberg 
22–26 oktober 2020

Tidningen Opera

För första gången gör vi en läsarresa med tidskriften Opera där chefredaktör Sören Tranberg är med som vår eminenta resegäst. Han förgyller resan med sin kunskap om operaverken och med sin långa relation till staden. Vi reser till Freistadt Bayerns pärla, huvudstaden München med sitt fantastiska operahus och gedigna utbud av konst, musik, kyrkor och kultur. Vi får uppleva WOZZECK och MACBETH på Bayerische Staatsoper och SÖMNGÅNGERSKAN på Staatstheater am Gärtnerplatz. Titelrollen Amina var en av Jenny Linds paradroller.

Dessutom blir det en unik utfärd till kung Ludvig II:s magiska sagoslott Neuschwanstein. En guidad tur på det gamla kungliga slottet, Residenz, med sina olika museiavdelningar och den praktfulla 1700-talsteatern, Cuvilliés-Theater, hinner vi också med. I övrigt njuter man givetvis också av Münchens stadsliv, välbryggt bayersk öl och härlig mat.

Resan görs med tidskriften Operas prenumeranter och Your Next Tours resenärer. Reseledare från Your Next Tour.

22 oktober                             Stockholm – München

Avfärd med förmiddagsflyg till München. Buss väntar för färd till vårt centralt belägna fyrstjärniga hotell där vi i lugn och ro kan installera oss och sedan börja utforska München lite på egen hand. På kvällen äter vi gemensam och festlig bayersk välkomstmiddag på välkända restaurant Zum Franziskaner.
 

23 oktober                            München  

Frukostbuffé och sedan promenerar vi till det gamla kungliga slottet, Residenz, där vi får en guidning runt alla de olika museiavdelningar och den praktfulla 1700-talsteatern, Cuvilliés-Theater. Den som vill kan sedan på egen hand fortsätta till skattkammaren. Efter detta besök äter vi en trevlig lunch tillsammans på världsberömda Hofbräuhaus. Sedan är resten av eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Till kvällen får vi uppleva Sömngångerskan på Staatstheater am Gärtnerplatz.

24 oktober                           München – Neuschwanstein

Efter frukostbuffén är ger vi oss av på dagsutflykt i Kung Ludvig II:s och i Richard Wagners fotspår. Vi styr kosan mot fantastiska och unika Neuschwanstein. Ett av de sagoslott som Ludvig II lät bygga inspirerad av Richard Wagners operor. Neuschwanstein med sina ovanliga rumsinteriörer med scener hämtade ur Wagneroperor. Efter trevlig lunch tillsammans återvänder vi till München. På kvällen väntar sedan Verdis Macbeth på bayerska stadsoperan.

25 oktober                                München

Klockan 13 träffas vi på anrika restaurang Dallmayr intill Marienhof, för gemensam lunch. Efter lunchen finns fantastiska möjligheter att utforska München på egen hand. Utbudet är digert, allt från torghandeln på Viktualienmarkt till de underbart vackra kyrkorna och den berömda Marienplatz. På kvällen beger vi oss åter till bayerska stadsoperan för att uppleva Wozzeck av Alban Berg.
 

26 oktober     HEMRESA                 München – Stockholm

Efter en stärkande frukost checkar vi ut från hotellet och sätter oss i bussen för att styra kosan mot Münchens flygplats för hemresan mot Norden & Sverige. 

Resefakta

Resans pris: 26 450 :-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 1 685:-

Allt detta ingår:  Flygresa T/R Arlanda – München, 3 övernattningar på fyrstjärniga hotel Drei Löwen. 1 middag, 3 luncher, inkl. måltidsdrycker. Busstransfer från och till flygplatsen i München samt bussutflykt till Neuschwanstein. Biljetter till 3 operaföreställningar på parkett. Entré och guidning på Residenz med visning av Cuvillies-teatern, entré och guidning på Neuschwanstein.