Jonas Kaufmann

JONAS KAUFMANN och OPERAFESTSPELEN I VERONA

utfärd till Gardasjön och vindistriktet Valpolicella.

26 – 30 juni 2020.

Arena di Verona, Här upplever vi Puccinis storslagna TURANDOT och Galaevenemang  med JONAS KAUFMANN.

Fredag 26 juni  STOCKHOLM – VERONA

Avresa på förmiddagen från Stockholm/Köpenhamn. Flygplatsen möter vår engelsktalande guide med buss. Vidare färd till Bergamo äter gemensam lunch på restaurang ”Taverna Colleoni & Dell´Angelo”. I staden föddes en av Italiens stora operakompositörer, Geatano Donizetti år 1797. Sen eftermiddag checkar vi in på ett bra mellanklass hotell  i Verona med bästa läge i ”stan” och gångavstånd till Arenan.
Gemensam välkomstmiddag på trevlig restaurang nära hotellet.

Lördag 27 juni VERONA

Efter frukostbuffé samlas vi i lobbyn och med engelsktalande guide gör vi en spännande promenad i denna medeltida stad där vi naturligtvis skall se Julias balkong och mycket annat intressant. Stadspromenaden avslutas med gemensam lunch på Ristorante Torcolo. Eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Promenad till Arenan för att ta del av den fantastiska atmosfären då gästerna anländer och kl. 21.00, vid mörkrets inbrott, börjar föreställningen av Giacomo Puccinis  TURANDOT

Söndag 28 juni VERONA 

Efter frukostbuffé är dagen fri.

Kvällen ägnas åt att uppleva den festliga konserten.
Promenad till och från Arenan.
21.30 Festkonsert med JONAS KAUFMANN.

Måndag 29 juni UTFÄRD TILL GARDASJÖN

Efter frukostbuffé samlas vi för att möta buss och guide och åka ca 60 km till Gardasjön. I staden Malcesine gör vi en stadspromenad med besök i medeltidsborgen, Palazzo dei Capitani. Stadens historia går tillbaka till 1000-talet. Lunch på trevliga Ristorante Italia.

Tid på egen hand innan vi går ombord på en av turbåtarna som tar oss upp till norra spetsen av sjön där vi lämnar båten i Riva som är den största staden vid Gardasjön. Det blir en kortare stadspromenad och vår buss hämtar för att ta oss tillbaka till Verona. Kvällen fri.

Tisdag 30 juni HEMRESA

Frukostbuffé och kl. 12.30 hämtar buss och guide där vi åker ut till vindistriktet Valpolicella och charmiga medeltidsstaden San Pietro in Cariano där vi får sen lunch på vingården ”Cantina Il Pignetto”. Under måltiden får vi prova flera olika viner. Senare på eftermiddagen färdas vi till Milano och flygplatserna Linate och Malpensa.

Pris; 23 735 kr

Enkelrumstillägg; 4 775 kr

Allt detta ingår: flygbiljett Arlanda/Göteborg/Köpenhamn T/R, 4 övernattningar på centalt belägna **** hotel
4 frukostbufféer, 1 middag, 4 luncher, 1 vinprovning, alla måltidsdrycker ingår, utfärder och engelsk guidning enligt program, båttur på Gardasjön. 1 operabiljett, 1 konsertbiljett, ”Poltronissima” (parkett)

Reservation för eventuella valuta och programförändringar. Resan publicerad 2019

RESEFAKTA

Allt detta ingår:
Flygbiljett Arlanda/Göteborg/Köpenhamn T/R,

4 övernattningar på ett trevligt centralt beläget mellanklasshotell, 4 frukostbufféer, 1 middag, 4 luncher, 1 vinprovning, alla måltidsdrycker ingår,
utfärder och engelsk guidning enligt program, båttur på Gardasjön.
1 operabiljett, 1 konsertbiljett, ”Poltronissima” (parkett)

Pris; 23 735 kr

Enkelrumstillägg 4 775 kr