Kaufmann Gala Verona

JONAS KAUFMANN, OPERAFESTSPELEN I VERONA och utfärd till Gardasjön 16-20 augusti 2021.

Arena di Verona, här upplever vi Giuseppe Verdis La Traviata samt  Galaevenemang  med JONAS KAUFMANN.

Måndag 16 augusti     Utresa – Verona

Avresa på förmiddagen från Stockholm/Köpenhamn. På Veronas flygplats möter vi vår engelsktalande guide med buss. Sen eftermiddag checkar vi in på ett bra mellanklass hotell  i Verona med bästa läge i ”stan” och gångavstånd till Arenan.

Välkomstmiddag på  Restaurang Greppia som ligger 15 minuters promenad från hotellet.

Tisdag 17 augusti       Verona

Efter frukostbuffé samlas vi i lobbyn och med engelsktalande guide gör vi en spännande promenad i denna medeltida stad där vi naturligtvis skall se Julias balkong och mycket annat intressant. Stadspromenaden avslutas med gemensam lunch på Ristorante Torcolo. Eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Promenad till Arenan för att ta del av den fantastiska atmosfären då gästerna anländer och kl. 21.00, vid mörkrets inbrott, börjar Galaföreställningen med Jonas Kaufmann. Dirigent: Jochen Rieder

Onsdag 18 augusti     Utfärd till Gardsjön

Heldagsutflykt till Gardasjön, Sirmione och Bardolino vindistrikt.

Vi åker buss till staden Garda där vi bordar en båt som tar oss ner till Sirmione, en halvö i sjöns södra del.  Båtturen tar ungefär 1 timme och vi kommer då att passera villan där Maria Callas bodde, vi kommer att se och känna hur thermal bubblorna kokar i sjöns södra del, vi passerar Grotte di Catullo, en villa som byggdes före vår tideräkning till den romerske poeten Catullo samt att vi passerar Scaligeroborgen.

Efter detta går vi iland i Sirmione och efter kort promenad tar vi vår buss vidare till Bardolino vindistrikt. Här serveras en lätt lunch samt vinprovning.

Efter lunch får vi en stund på egen hand för att sedan färdas tillbaka till Verona.

Kvällen är fri för egna upplevelser.

Torsdag 19 augusti     Verona

Dagen fri för egna aktiviteter.

På kvällen återser vi den vackra arenan igen för att denna gång njuta av Giuseppe Verdis LA TRAVIATA. Dirigent: Francesco Ivan Ciampa.

Fredag 20 augusti     Hemresa

Frukostbuffé och kl. 11.30 hämtar buss för avfärd mot flygplatsen.

RESEFAKTA

Allt detta ingår:
Flygbiljett Arlanda/Göteborg/Köpenhamn T/R,

4 övernattningar på ett trevligt centralt beläget mellanklasshotell, 4 frukostbufféer, 1 middag, 2  luncher, 1 vinprovning, alla måltidsdrycker ingår,
utfärder och engelsk guidning enligt program, båttur på Gardasjön.
1 operabiljett, 1 konsertbiljett, ”Poltronissima” (parkett)

Pris: 23 735 kr

Enkelrumstillägg: 4 775 kr