München

MÜNCHEN 9-12 NOVEMBER 2018

Vi reser till Freistadt Bayerns pärla, huvudstaden München med sitt fantastiska operahus och gedigna utbud av konst, musik och kultur. Där får vi uppleva Giuseppe Verdi’s fantastiska, men inte så ofta spelade, Les Vêspres sicilliennes ( Sicilianska aftonsången ) och Pjotr Tjajkovskij’s underbara Eugen Onegin efter Puskins roman allt under ledning av Nünbergsoperans nya musikchef Joana Mallvitz .

Dessutom blir det en unik utfärd till Kung Ludvig II magiska sagoslott Neuschwanstein. En guidad tur på det gamla kungliga slottet, Residenz , med sina olika museiavdelningar och den praktfulla 1700-tals Cuvillies-teatern hinner vi också med. I övrigt njuter man givetvis också av Münchens stadsliv, välbryggt bayersk öl och Altes Rathaus, Englicher Garten samt mycket annat.

Reseledare: Magnus Kyhle

Fredag 9 november Stockholm/Göteborg/ Köpenhamn-München

Avfärd med förmiddagsflyg till München. Buss väntar för färd till vårt centralt belägna Hotel Platzl**** , där vi i lugn och ro kan installera oss och sedan börja utforska München lite på egen hand. På kvällen äter vi gemensam och festlig bayersk välkomstmiddag på välkända restaurant Zum Franziskaner. 

Lördag 10 november München

Frukostbuffé och sedan promenerar vi till det gamla kungliga slottet, Residenz , där vi får en guidning runt alla de olika museiavdelningar och den praktfulla 1700-tals Cuvillies-teatern . Den som vill kan sedan på egen hand fortsätta till skattkammaren. Efter detta besök äter vi en trevlig lunch tillsammans på världsberömda Hofbräuhaus . Sedan är resten av eftermiddagen fri för egna aktiviteter fram till föreställningen av Verdi’s Les Vêspres sicilliennes på Bayerische Staatsoper, som ligger på bekvämt gångavstånd från vårt hotell.

Söndag 11 november München – Neuschwanstein

Efter frukostbuffén är ger vi oss av på dagsutflykt i Kung Ludvig II och i Richard Wagners fotspår. Vi styr kosan mot fantastiska och unika Neuschwanstein. Ett av de sagoslott som Ludvig II lät bygga inspirerad av Richard Wagners operor. Neuschwanstein med sina ovanliga rumsinteriörer med scener hämtade ur Wagneroperor. Efter trevlig lunch tillsammans återvänder vi till München. På kvällen väntar sedan Puskin’soch Tjakovskij’s underbara drama Eugen Onegin som vi njuter av tillsammans på bayerska stadsoperan.

Måndag 12 november München – Hemresa

Efter frukost får vi behålla rummen fram till middagstid. Klockan 13 träffas vi på anrika restaurang Dallmayr intill Marienhof , för gemensam lunch. Flyget går inte förrän framåt kvällen, så efter lunchen finns fantastiska möjligheter att utforska München på egen hand. Utbudet är digert, allt från torghandeln på Viktualienmarkt till de underbart vackra kyrkorna och den berömda Marienplatz . På sen eftermiddag träffas vi åter på hotellet, där vi givetvis får förvara vårt bagage, för transfer med buss till flygplatsen och hemresan till Sverige.

Resefakta

Pris: 19.950:- tillägg för enkelrum: 2.550:-

Allt detta ingår: flygresa T/R Arlanda/Göteborg/Köpenhamn– München, 3 övernattningar på Hotel Platzl. 1 middag, 3 luncher, inkl. måltidsdrycker. Busstransfer från och till flygplatsen i München samt bussutflykt till Neuschwanstein. Biljetter till 2 operaföreställningar på parkett. Entré och guidning på Residenz med visning av Cuvillies-teatern, entré och guidning på Neuschwanstein. Reseledare: Magnus Kyhle.