“Elbphilharmonie” som alla talar om, dit alla vill komma och hela världens musikälskare försöker få biljetter till!

ELBPHILHARMONIE & STAATSOPER HAMBURG
27 september – 2 oktober 2019

*** FULLBOKAD ***
Vi har lyckats få platser till en exklusiv symfonikonsert i ELBPHILHARMONIE med följande program: Hector Berlioz: Romersk Karneval Konsertuvertyr op. 9 Giuseppe Martucci: La canzone dei ricordi, Sju sånger för Sopran och orkester Felix Mendelssohn Bartholdy: Symphonie Nr. 4 A-Dur op. 90, den italienska Solist är den franska världsstjärnan, mezzosopranen Clementine Margaine. Philharmonisches Staatsorchester Hamburg spelar under ledning av franskfödda stjärndirigenten Ariane Matiakh, Staatskapelle Halles nya chefsdirigent.
Operaföreställning på Staatsoper Hamburg, där vi får uppleva Richard Strauss fantastiska mästerverk ARIADNE PÅ NAXOS med den finlandssvenska världssopranen Camilla Nylund i titelrollen. På dirigentpulten står Hamburgoperans berömda musikchef Kent Nagano. Guidad visning av ”Elbphilharmonie” konserthuset, som byggts ovanpå ett gammalt hamnmagasin, är numera ett nytt unikt landmärke för alla båtar som går in i Hamburgs hamn. Byggnaden, det kanske dyraste konserthus som någonsin kommer att byggas, men som redan fått en stor plats i Hamburgbornas hjärtan. Vi hinner också med en stadsrundtur. Hamburg är idag både en modern stad, med fantastiska shoppingkvarter och med eleganta gallerior samtidigt som den bjuder oss på ett rikt välbevarat kulturutbud.
Reseledare: Niklas Lindblad

Fredag 27 september        UTRESA

Flyget till Hamburg avgår från Stockholm Arlanda kl. 16.40 (avresa från Köpenhamn på förfrågan). På flygplatsen i Hamburg möts vi av vår bekväma buss som tar oss till RENAISSANCE HAMBURG HOTEL ****, ett mycket välskött hotell som ligger på promenadavstånd från Staatsoper Hamburg och mycket annat i stadskärnan.
När vi sedan checkat in på våra rum är resten av kvällen fri.

Lördag 28 september        HAMBURG

Efter intagen frukostbuffé väntar buss på oss utanför hotellet med vår lokala guide som introducerar Hamburg med en mycket innehållsrik stadsrundtur som visar hur den stora hamn och kulturstaden utvecklats under de senaste åren. Efter rundturen tar oss bussen åter till hotellet.
Sedan är eftermiddagen fri för egna aktiviteter.
Klockan 19.00 samlas vi för välkomstmiddag i hotellets eleganta restaurang.

Söndag 29 september        HAMBURG

Efter frukost väljer man själv ur Hamburgs rika turistutbud fram till dess operaföreställningen börjar. Vi rekommenderar t.ex. ett besök i den berömda parken ”Planten un blumen”, som den heter på ”plattyska”. Parken är uppdelad i olika avdelningar, japansk trädgård, medicinalträdgård, medelhavsträdgård och mycket annat. Reseledning kan givetvis ge flera tips.
På promenadavstånd från hotellet, ca. 5 minuter, ligger Staatsoper Hamburg där vi tillsam-mans upplever Richard Strauss underbara opera ARIADNE PÅ NAXOS. En stjärnspäckad, internationell ensemble, med finlandssvenska Camilla Nylund i spetsen. Allt under ledning av världsdirigenten Kent Nagano. Föreställningen börjar kl. 15.00.
Efter föreställningens slut, ca: 17.30, står resen av kvällen till fritt förfogande.

Måndag 30 september        HAMBURG

Efter frukost hämtas vi med buss för att besöka Elbphilharmonie tillsammans med vår guide.
Vi får en utförlig och intressant rundtur i detta mycket speciella konserthus. Efter vår visning, som börjar kl. 11.00 tar vår buss oss till restaurang VLET an der Alster för gemensam lunch. Därefter är resten av dagen fri. Några förslag på sevärdheter kan vara Hamburgs konstmuseum, ”Kunsthalle” med sina rika samlingar, bl.a. Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch. Även Buceriusmuseet är väl värt ett besök med allt från etruskisk konst fram till Picasso och Frida Kahlo. Till kvällen träffas vi på hotellet för att gemensamt åka med vår buss till ELBPHILHARMONIE där vi njuter av konserten med musik av Berlioz, Martucci och Mendelssohn samt mezzosopranen Clementine Margaine.
Philharmonisches Staatsorchester Hamburg spelar under ledning av Ariane Matiakh.
Konserten börjar kl. 20.00. Efter konserten tar oss bussen åter till hotellet.

Tisdag 1 oktober        HAMBURG

Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter, inköp och strövtåg. Vi kan också rekommendera att man flanerar längs kanalerna och Jungfernstieg som är en känd affärsgata vid Alstersjöns södra strand. September och början av oktober är om vädret så tillåter perfekt för en båttur i Hamburgs sjö och kanalsystem. Det finns många båtar för kortare turer för den som är hågad för utflykt på vattnet. Till kvällen ses vi för bussfärd till Fischereihafen Restaurant Kowalke, där vi äter festlig avskedsmiddag tillsammans kl.19.00.
Efter måltiden tar bussen oss åter till hotellet.

Onsdag 2 oktober        HEMRESA

Tidig frukost och utcheckning från hotellet och färd mot flygplatsen. Flyget till Stockholm Arlanda avgår kl. 10:35 (Köpenhamn på förfrågan).

Resefakta

Resans pris: 21 900:-/person del i dubbelrum

Enkelrumstillägg: 5 500:-

Allt detta ingår: 

*Flyg tur och retur Stockholm – Hamburg
*1 konsertbiljett Elbphilharmonie
*1 operabiljett på parkett
* 5 övernattningar på Hotel Renaissance ****
*5 frukostbufféer
*1 lunch inklusive måltidsdrycker
*2 middagar inklusive måltidsdrycker
*Samtliga bussresor och transfers enligt program.
*Guidade visningar och inträde till Elbphilharmonie enligt program.
*Reseledning från Your Next Tour