Capri stor

AMALFI, CAPRI OCH TEATRO SAN CARLO I NEAPEL
21 – 25 SEPTEMBER

Den gudomliga kusten

Det går inte att med ord att återge detta, ett av världens vackraste resmål – man måste uppleva det!

Salerno och Neapel med italiensk sol, apelsin- och citronlundar, valnöts- och mandelträd. Här ska vi göra flera intressanta besök på Capri och i Pompei. Den här delen av Italien har en evig skönhet. Branta berg stupar ner i det turkosa Medelhavet och pastellfärgade hus klänger, nästan desperat, längs bergsvägarna. Här finns västvärldens kulturella vagga, vilken under 1800-och 1900-talen var samlingsplats för konstnärer och andra intellektuella.

Vi besöker ett av världens mest praktfulla operahus, San Carlo-teatern, som när den var nybyggd var en källa till stor avund i hela Europa. Många berömda premiärer har gått av stapeln här. På programmet står Franz Lehárs GLADA ÄNKAN. Vi njuter av den fantastiska italienska maten och det goda vinet. Reseledare: Karin Wallin, Italien konnässör och fd Capribo.

 

Måndag 21 september          STOCKHOLM-NEAPEL/SORRENTO

Vi flyger på morgonen via Wien till Neapel där vi landar vid 14-tiden. Väl framme i Neapel åker vi med egen buss ut på Sorrentohalvön. Efter en timmes transfer längsmed den vackra kusten kommer vi fram till vårt fina hotell – Hilton Sorrento Palace i vackra Sorrento.   När vi har installerat oss är de som vill välkomna att följa med på en kort orienteringstur i Sorrento. På kvällen serveras en härlig italiensk välkomstmiddag på hotellet.

Tisdag 22 september             HELDAGSUTFLYKT CAPRI

Vi tar den lätta snabbåten från Sorrento till Kärlekens och Skönhetens Ö – Capri. Vi åker upp till Anacapri för att besöka 1600-talskyrkan Santo Stefano, vars vackra kupoler är berömda. Vi besöker även den svenske läkaren och författaren Axel Munthes Villa San Michele där vi blir guidade och vars attraktion är den charmfulla trädgården samt den fantastiska utsikten. Vi får en underbar dag på denna fantastiska ö – vi kommer att åka båt runt ön, åka linbana upp till öns högsta topp varifrån man en klar dag har utsikt över hela Neapelkusten och Sorrentohalvön samt ”resten av världen”. Efter lunch åker vi ner till det fashionabla Capri stad, vi kommer att åtnjuta utsikten från Augustiträdgårdarna, vilken sträcker sig från Faraglioniklippornas tvillingtoppar till berget Monte Solaro.

Innan vi återvänder till Sorrento sätter vi oss på det berömda torget, La Piazzetta, och inmundigar en god kopp kaffe eller annat.

Onsdag 23 september           NEAPEL, TEATRO SAN CARLO

Frukostbuffé och förmiddagen fri.

Sen eftermiddag åker vi in till Neapel. Vi gör en panoramatur med buss innan vi går på föreställningen, Franz Lehars GLADA ÄNKAN på Teatro San Carlo. Föreställningen börjar kl 18.00 och efter föreställningen äter vi en härlig kvällssupé tillsammans. Buss tillbaka till hotellet.

Torsdag 24 september          AMALFIKUSTEN

Frukost. Därefter färdas vi söderut längs Amalfikusten vars vyer är drömlikt vackra. Vi gör ett stopp i Amalfi, en av Italiens fyra stora sjörepubliker under medeltiden. Vi besöker katedralen, den medeltida basilikan och den utsökt utsmyckade kryptan där aposteln Andreas kvarlevor finns bevarade. Därefter åker vi vidare och kommer så småningom fram till en familjeägd mozzarellafarm. Här får vi se hur de framställer osten och vi blir dessutom serverade en trevlig lunch i familjens trädgård.

Fredag 25 september            POMPEI/HEMRESA

Frukostbuffé och vi packar in vårt bagage i vår buss. Färden går först till Pompei, som ligger på vägen till flygplatsen. Vi börjar vårt besök med en lunch för att sedan gå in i utgrävningarna. Turen tar ca 2 timmar. Pompeis öde är välbekant, att den totalt begravdes i aska och lava från vulkanen Vesuvius år 79 e Kr. Under 1700-talet vaknade ett allmänt intresse för historia och för de klassiska idealen, och den spanske kungen Carlos startade utgrävningarna av Pompei. Utgrävningarna har fortsatt sedan dess, och bit för bit har en nästan intakt romersk stad åter sett ljuset, med gator och torg, butiker och tempel, boningshus och teatrar.

Vi ser vackra skulpturer och mosaiker och vid sidan av palats ligger bagerier. Utgrävningarna i Pompei, Herculaneum (Ercolano) och Torre Annunziata finns alla med på UNESCO:s världsarvlista för bevarande till eftervärlden.
Kl. 18.40 avgår Lufthansa från Neapel via Frankfurt och vi landar i Stockholm kl. 23.50.

Viktigt att veta: Bekväma skor är viktigt då, framförallt på Capri och i Pompei, gator och gränder har ojämnt underlag.

Resefakta

Resans pris: 24 500:-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 3 995:-

Allt detta ingår: flyg T/R Arlanda/Wien/Neapel, 4 nätter på Hotell – Hilton Sorrento Palace, inklusive frukost, 2 middagar, 3 luncher,  1 parkettbiljett till operan, buss- och båttransfers, stadsguidning med lokalguide och utfärder enligt program inkl. förekommande entréer, resevärd.