OPERATÅGET TILL KÖPENHAMN 21-24 MAJ 2019

*FULLBOKAD* Vi reser med direkttåg i bekväm 1:a klass kupé till Köpenhamn där vi ska få uppleva Puccinis TOSCA på nya operahuset och bl. a DVORAKS 9:e SYMFONI ”Den nya världen” på Danmarks Radios spektakulära konserthus.
Vi kommer att få en visning av operahuset, göra besök på Glyptoteket samt en utflykt till det spektakulära Louisiana Museum of Modern Art.
Följ med till denna alltid vibrerande huvudstad i den ljuvliga månaden maj.
En resa med hållbarhet i fokus.
Reseledare: Lisa Linder

Tisdag 21 maj         STOCKHOLM-KÖPENHAMN

Vi samlas på Stockholms Central för att stiga ombord i den bekväma 1:a klassvagnen som tar oss direkt till Köpenhamns centralstation.
Avgångstiden för tåget är 10.25. En kaffebuffé står uppdukad under resan, men tåget har givetvis även en restaurangvagn där var och en också kan hitta något att äta och dricka under resan. Beräknad ankomst till Köpenhamn är 15.30. Vi promenerar den korta vägen till vårt fyrstjärniga hotell och checkar in i lugn och ro.
Senare på kvällen äter vi en festlig välkomstmiddag tillsammans i hotellets restaurang.

Onsdag 22 maj KÖPENHAMN-LOUISIANA

Efter frukost på hotellet, promenerar vi den korta sträckan till centralstationen och sätter oss på tåget, som på en knapp timme tar oss till det fantastiska Louisiana Museum of Modern Art där en guidad visning väntar oss. Efter visningen äter vi en gemensam lunch tillredd av närproducerade råvaror i museets restaurang med storslagen panoramautsikt över Öresund.
Sedan tar oss tåget tillbaka till centrala Köpenhamn. Till kvällen åker vi gemensamt till Danmarks Radios Konserthus. Där väntar oss en konsert med National Arts Centre Orchestra från Ottawa. Orkestern firar sitt 50 års jubileum med en lång Europaturné och det är faktiskt er första gången denna framgångsrika Canadensiska orkester framträder i Konserthuset. I centrum på programmet står den välkända Mendelssohns Violinkonsert, med Canadas mest berömda violinist, den virtuose och eleganta James Ehnes som solist. Inledningsvis framförs också den canadensiska nutidsklassikern av Claude Vivier, ”Lonely Child”, med den canadensiska sopranen Erin Wall som solist. Konserten avslutas med den symfoni, som i mångt och mycket blivit symbol för klassisk musik i Nordamerika: Dvoraks älskade Symfoni nr. 9 ”Från den nya världen”. En symfoni, som Dvorak skrev i Amerika, överväldigad över alla det intryck han fick under sin resa i möjligheternas land. Konserten dirigeras av Alexander Shelley, som sedan 2015 varit orkesterns konstnärliga ledare och chefsdirigent. Konserten börjar 19.30. Efter konserten tar vi oss gemensamt tillbaka till centralstationen i Köpenhamn och promenerar den korta biten till vårt hotell.

Torsdag 23 maj KÖPENHAMN

Efter frukostbuffé på hotellet promenerar vi till det fantastiska Glyptoteket, där vi får en guidad visning av museet. Efter besöket står eftermiddagen till fritt förfogande för shopping och ytterligare fina upplevelser i Köpenhamn. Därefter beger vi oss mot Köpenhamns nya operahus för en guidad visning innan det är dags för kvällens föreställning av Giacomo Puccinis TOSCA väntar oss. I titelrollen hör vi Maria Pia Piscitelli, Cavardossi sjunger Niels Jørgen Riis och den diaboliske polischefen Scarpia gör David Kempster. Föreställning börjar 20.00.
Efter föreställningens slut tar vi oss gemensamt tillbaka till hotellet.

Söndag 24 mars KÖPENHAMN – STOCKHOLM

Frukostbuffé och utcheckning från hotellet.
Bagaget kan förvaras på hotellet fram till avresan.
Tåget mot Stockholm avgår först 14.23, så det finns lite extra tid att utforska Köpenhamn en sista gång innan vi reser hem mot Stockholm igen.
Tåget beräknas vara framme i Stockholm 19.35.

Resefakta

Resans pris: 11 500:-

Tillägg dubbelrum för enskilt bruk: 2 500:-

Allt detta ingår:
Tåg Stockholm-Köpenhamn T&R 1:a klass.
Biljetter till 1 konsert och 1 operaföreställning
1 lunch och 1 middag med måltidsdrycker
3 övernattningar på fyrstjärningt hotell
3 frukostbufféer
Inträden och visning på museerna enligt program
Reseledning från Your Next Tour