Metropolitan Opera NY

RESA TILL NEW YORK OCH METROPOLITANOPERAN
MED TRE HÄRLIGA FÖRESTÄLLNINGAR DEN 21-27 JANUARI 2020

New York i vinterskrud har sin egen charm. Följ med till ”The Metropolitanopera” och upplev deras storslagna föreställningar. Vi bor på förstklassigt hotell med bästa läge. Här finns konstmuseer, shopping och inte minst New Yorks restauranger! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Vi gör även ett besök med visning på The Fricks ART Collection. En stadsrundtur med buss till de viktigaste delarna av Manhattan ingår i programmet.
Peter Mattei återkommer till ”The MET” med sin briljanta roll i Bergs musikdrama WOZZECK och Metropolitanoperans nya musikchef Yannick Nézet-Séguin på dirigentpulten. Vi upplever också två mästerverk, dels Verdis La TRAVIATA med Aleksandra Kurzak, Dmytro Popovi och Puccinis opera La BOHÈME i en av MET:s klassiska iscensättningar av Franco Zeffirelli med Maria Agresta och Roberto Alagna i huvudrollerna.

Tisdag 21 januari             STOCKHOLM/KÖPENHAMN – NEW YORK
Vi flyger med SAS direktflyg från Arlanda/Kastrup vid lunchtid till Newark-flygplatsen där vi beräknas landa på eftermiddagen lokal tid.
Busstransfer från flygplatsen till vårt förstklassiga centralt belägna hotell Warwick New York 65 W 54th st, där vi checkar in på våra rum.
Efter en stunds vila samlas vi i hotellets trevliga lounge och tar ett gemensamt glas med tilltugg medan reseledningen berättar om de kommande dagarnas program. Resten av kvällen är fri.

Onsdag 22 januari            NEW YORK
Frukost på hotellet och därefter stadsrundtur på Manhattan med buss med vår svensktalande guide.
Vi kommer att få veta det mesta om världsmetropolens sevärdheter och begivenheter – ett utmärkt sätt att få överblick över vad man vill utforska närmare på egen hand, turen avslutas med gemensam lunch.
På kvällen kl. 18.30 gemensam promenad till Operan för Alban Bergs musikdrama WOZZECK med Peter Mattei i titelrollen med början kl. 20.00.
Dirigent är Metropolitanoperans nya musikchef Yannick Nézet-Séguin.

Torsdag 23 januari         NEW YORK
Frukost på hotellet och därefter åker vi buss till The Frick Art Collection där vi får en guidad visning.
Frick Art Collection är inrymd i Henry Clay Fricks (1849-1919) tidigare bostad.
Byggnaden ritades av Thomas Hastings och byggdes 1913-14. Efter Fricks död renoverades den 1931 av arkitekten John Russell Pope och 1935 öppnades sedan den fantastiska konstsamlingen för allmänheten. Samlingen innehåller verk av bland andra Fragonard, Vermeer, El Greco, Rembrandt, Tizian och Ingres.
Resten av dagen och kvällen är fri så försedd med bekväma skor kan den konstintresserade hinna med ytterligare något museum på eftermiddagen.
Kanske lockar något av alla New Yorks fantastiska konstmuseer, ett besök på Metropolitan Museum of Art, Guggenheimmuseet eller Museum of Modern Art med verk av de franska impressionisterna.
Till kvällen Giuseppe Verdis La TRAVIATA med Aleksandra Kurzak, Dmytro Popov och Quinn Kelsey i huvudrollerna. Dirigent Karel Mark Chichon och för regin svarar Michael Mayer.
Föreställningen börjar först kl. 19.30.

Fredag 24 januari            NEW YORK
Frukost på hotellet, därefter samlas vi för ett studiebesök bakom kulisserna på Metropolitanoperan, vilket sker på förmiddagen. Därefter är dagen fri till att upptäcka staden på egen hand. Vårt tips är t.ex. lunch i Soho eller Chinatown.

Shopping på Bloomingdale’s, Barnes and Noble, Saks Fifth Avenue eller Macy’s. Eller varför inte se sig omkring i Greenwich Village, där författare konstnärer och musiker håller till. Här bodde t.ex. Edgar Allan Poe och Mark Twain.
Shopping på något av de legendariska varuhusen Bloomingdale’s, Macys eller Saks Fifth Avenue.

Lördag 25 januari          NEW YORK
Dagen fri för egna aktiviteter innan det är dags för kvällens föreställning
På kvällen är det dags för Giacomo Puccinis kärlekstragedi La BOHÈME, i en klassisk iscensättning av Franco Zeffirelli.
Föreställningen börjar kl. 20.30. I huvudrollerna: Maria Agresta, Roberto Alagna,  Artur Ruciński, Susanna Phillips m.fl. Dirigent Marco Armiliato.

Söndag 26 januari          HEMRESA
Frukost på hotellet och den morgonpigge kanske hinner ut på en sista shoppingrunda innan det är dags att checka ut från hotellet.
Rummen måste lämnas senast kl. 12.00.
En sista New York-lunch kan också hinnas med innan bussen hämtar oss kl.14.00 för färd mot flygplatsen och vidare mot Sverige.

Måndag 27 januari         STOCKHOLM/KÖPENHAMN
På morgonen svensk tid är vi åter på Arlanda/Kastrup.

Resefakta:

Resans pris: 30850 kr:-/person del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 4000 :-

Allt detta ingår:
*Flyg tur och retur med SAS direktflyg Stockholm/Köpenhamn – Newark
*3 operabiljetter på Metropolitanoperan på parkett
*5 övernattningar på förstklassiga The Warwick Hotel
*5 frukostbufféer
*2 luncher inklusive måltidsdrycker
*Busstransfers enligt program
*Guidade visningar och inträde till museum enligt program
*Stadsguidning enligt program
*Reseledning från Your Next Tour