Skip to main content

Underbara Wien oktober resa 13 oktober - 17 oktober 2021

Underbara Wien

Följ med oss och njut av kulturen, musiken, artitetekturen och mycket mer. En oförglömlig resa under oktober månad då vi får avnjuta det bästa av de bästa.

Reseledare: Lennart Stockblad

Varmt Välkommna!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • STOCKHOLM – WIEN: Onsdag 13 okt

  Avresa från Stockholm med Austrian/SAS direktflyg till Wien kl. 09.35 och ankomst till Wien kl. 11.50. Avgångar från Göteborg och Köpenhamn enligt separat överenskommelse. Buss och svensk lokalguide väntar för färd till centrum och en guidad stadsrundtur.

  Vi ser bl.a. Kejsarslottet Hofburg, Wiener Staatsoper, Musikverein, slottet Belvedere, de många konstmuséerna och mängder av monumentalbyggnader vid den inre ”Ringen”. Rundturen avslutas vid vårt mycket centralt belägna 1:a klass Hotel Astoria 4****som ligger i kvarteren intill Staatsoper.

  Rymliga rum med bad/dusch/WC, hårtork, TV, minibar, te/kaffekokare, kassafack. Om hörnet på hotellet ligger den berömda gågatan Kärntnerstrasse som leder fram till Stephansdomen och Graben med sina exklusiva affärer med märkesvaror.

  På sen eftermiddag samlas vi för att i hotellets restaurang serveras middag innan vi promenerar till Wiener Staatsoper för att uppleva Monteverdis opera POPPEAS KRÖNING med en uppsättning som har gjort en enastående succé i operavärlden sedan premiären i maj 2021.Samarbete med Salzburger Festspiele. Dirigent: Pablo Heras-Casado. Regi: Jan Lauwers. I rollerna bl. a: Virgine Verrez, Slávka Zámécaiková, Xavier Sabata, Christina Bock, Willard White, Vera-Lotte Boecker. Wiener Staatsoper Orchester.

  Efter föreställningen kort promenad tillbaka till hotellet

 • UTFÄRD TILL EISENSTADT OCH RUST: Torsdag 14 okt

  Frukostbuffé. Vi gör vi en vacker utfärd genom Burgenland mot östra delen av Österrike. Vår svenska lokalguide möter oss vid hotellet och färden går först till regionhuvudstaden Eisenstadt där vi beundrar det praktfulla palatset där furstefamiljen Esterhazy en gång hade sitt residens fram till 1918.

  Vi stannar också till vid Haydns gravmonument. Det blir tid att flanera på huvudgatan med många vackra byggnader. Färden fortsätter och vi kommer in i det stora vindistriktet där vi kör genom vinodlingarna fram till den charmiga staden Rust vid Ungerska gränsen.

  Det blir lunch i en av de historiska vingårdarna och sedan får vi provsmaka några viner från trakten bl. a det berömda dessertvinet Beerenauslese (sauternes). Det blir tillfälle att köpa med sig viner direkt från vingården. Efter återkomsten till Wien är det fri tid resten av dagen.

 • I WIEN: Fredag 15 okt

  Frukostbuffé och sedan möter vår svenska lokalguide för en kort promenad till Kejserliga Residenset Hofburg där vi får visning av de praktfulla kejsarvåningarna och skattkammaren med de storslagna Kejserliga kronorna och tiaror och andra värdefulla samlingar. Vi avslutar med gemensam lunch på typisk Wienerrestaurang.

  Eftermiddagen fri för egna strövtåg, shopping, museibesök. På kvällen samlas vi för kort promenad till Wiener Staatsoper för att uppleva Tjajkovskijs opera EUGEN ONEGIN. Dirigent: Tomás Hanus. Regi: Dimitri Tcherniakov. I rollerna bl. a: Helene Schneidermann, Nicole Car, Anna Goryachova, Larissa Diadkova, André Schuen, Bogdan Volkov, Dimitry Ivachcheno, Dan Paul Dumitrescu. Wiener Staatsoperorchester. Efter föreställningen individuell promenad till hotellet, 5-7 minuter

 • I WIEN: Lördag 16 okt

  Frukostbuffé. Ledig tid och tillfälle till shopping, museibesök och att besöka den berömda markaden Naschmarkt på ca 10 minuters promenadavstånd från hotellet.

  kl. 17.45 promenerar vi från hotellet för att äta middag på berömda restaurang Figlmüller som ligger ca 10-12 minuters promenad från hotellet. Vi fortsätter sedan fram till Kejsarslottet Hofburgs praktfulla Zeremoniensaal för att få lyssna till den förnämliga Wiener Hofburgorchester som framför musik av W. A. Mozart och Johan Strauss där vi också får höra några sångsolister från Staatsoper/Volksoper. Promenad tillbaka till hotellet på ca 10 minuter.

 • HEMRESA: Söndag 17 okt

  Frukostbuffé och utcheckning senast kl. 12.00 då bussen hämtar för att köra oss till flygplatsen. Tillfälle till Tax Free inköp och ev. lunch i Terminalen. Avresa med Austrian/SAS kl. 15.15 med landning på Arlanda kl. 17.30. Avgångstider till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortBoendeLediga platserFrån pris
13/10Arlanda Hotell AstoriaMer än 821 975:-Boka

Boende

Hotell Astoria
Austria Trend Hotel Astoria är ett traditionellt och fint hotell i Wiens historiska stadskärna. Här bor du direkt vid Kärntner Strasse, en av Wiens kändaste gågator med ett stort utbud av butiker, res...
Resekalender
13/10WIENER STAATSOPERfrån 21 975:-
Kontakta oss