Skip to main content

Nyår i Wien med Opera, Nyårskonsert och Galamiddag 29 december 2021 - 2 Januari 2022

Wien är en av världens mest besökta städer när det gäller att fira nyår. Utöver den eftertraktade nyårskonserten som sänds i TV på nyårsdagen så finns det flera liknande konserter med några av de bästa orkestrarna. Hela Wien är en enda stor festsal både ”ute på stan” och inne i konsert och festlokaler.

Vi kommer att på nyårsafton uppleva Residenzorchesters nyårskonsert med musik av bl a W. A. Mozart och Johann Strauss, i det praktfulla Palais Auersperg. Efter konserten avnjuter vi en 5-rätters galamiddag inkl. alla drycker.

Reseledare: Lennart Stockblad

Fritextsökning

Allt detta ingår

 • Flyg (t o r) till Wien
 • 4 nätter på 4 stjärniga Hotel Europa med frukost
 • Måltider enligt program (måltidsdrycker ingår alltid)
 • Transfer enligt program
 • Utflykter enligt program

Dagsprogram

 • Dag 1 - 29 december : Avresa till Wien

  Flyg från Arlanda kl 07.55, med Lufthansa via München. Göteborg/Köpenhamn på förfrågan.

  När vi landar kl. 12.35 möter svensk stadsguide för en orienterande stadsrundtur där vi bl a. utefter ”Ringstrasse”, ser de kända byggnaderna och andra sevärdheter.

  Vi skall bo på 1:a klass 4****+Hotel Europa med läge vid Kärntnerstrasse, eleganta rymliga rum med bad/dusch, telefon, TV, kassafack, minibar. 5 min promenad till Staatsoper, Stephansdomen och shoppinggatorna.

  Välkomstmiddag serveras nära hotellet.

 • Dag 2 - 30 december: Utfärd

  Frukostbuffé och på förmiddagen gör vi en utfärd till Kejserliga sommarslottet Schönbrunn där vår svenska guide visar oss runt i de praktfulla salarna och salongerna.

  Åter i centrum och eftermiddagen fri.

  Kl. 17.45 kort promenad för att äta middag på trevlig restaurang nära hotellet. Därefter går vi ett par kvarter till den vackra barockkyrkan Malteser för att lyssna till jul/nyårskonsert på den historiska orgeln från 1767 och som har kvar ca 300 av original-piporna och har en unik klang. Därtill hör vi flera stämningsfulla trumpetsolo med orgel.

 • Dag 3 - 31 december : Egna strövtåg

  Frukostbuffé och del av dagen fri för egna strövtåg och shopping. Mängder av butiker finns i kvarteren nära hotellet eller att man promenerar till varuhusen vid Maria Hilferstrasse.

  Kl. 17.30 hämtar buss och kör oss till Palais Auersperg där vi från kl. 18.30 firar en av de stilfullaste nyårsaftnarna i Wien i detta historiska barockpalats från 1730.
  Klädsel för herrarna är mörk kostym eller smoking och festklänning för damerna.

  Kl. 18.30 börjar nyårskonserten i den berömda ovala Rosenkavaliersaal med Wiener Residenzorchester och sångsolister.

  Kl. 20.00 välkomnas vi med en drink när vi söker oss till den praktsal där 5-rätters Galamiddag med drycker serveras under kvällen. Efter middagen är det dans till levande orkester i Rosenkavaliersaal och disco i Vinterträdgården och barer är öppna under kvällen/natten fram till 04.00.

  Till kl. 24.00 serveras alla ett glas mousserande för att skåla in det nya året. Det finns möjlighet att från palatsets trädgård se fyrverkeri och delar av fyrverkerier vid Rådhuset och över staden.

  Bussen väntar kl. 01.00 för att köra tillbaka till hotellet eller om man vill dröja kvar så åker man Taxi tillbaka till hotellet.

 • Dag 4 - 1 januari 2022: Wien

  Extra lång tid för frukostbuffé och dagen fri för att t ex lyssna till Nyårskonserten från Wiener Musikverein kl. 11.15 via TV på rummet. Några mindre butiker är öppna i omgivningen.

  Vi samlas för tidig middag innan vi skall uppleva Johann Strauss operett ”LÄDERLAPPEN” på Wiener Staatsoper där vi får höra många av de berömda valserna och andra kompositioner. Det är regisör Otto Schenks omtalade klassiska uppsättning som vi får uppleva. Dirigent och rollista utkommer senare.
  Parkettbiljetter.

  Enskild promenad tillbaka till hotellet 5-8 minuter.

 • Dag 5 - 2 januari 2022 : Hemresa

  Frukostbuffé. Kl. 11.00 kommer bussen för att köra oss till flygplatsen för incheckning. Där finns möjlighet att äta något och ev. Tax Free inköp före avresa med Austrian/SAS kl. 14.25, direkt till Arlanda kl. 16.40.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortBoendeLediga platserFrån pris
29/12FlygHotel EuropaMer än 828 350:-Boka

Boende

Hotel Europa
4****+Hotel Europa med läge vid Kärntnerstrasse, eleganta rymliga rum med bad/dusch, telefon, TV, kassafack, minibar. 5 minuters promenad till Staatsoper, Stephansdomen och shoppinggatorna...
Kontakta oss