Skip to main content

Bregenz - Innsbruck Opera resa 5 augusti 2022

Välkommen till två av somnarens stora musikbegivenheter i Bregenz vid vackra Bodensjön och i alpernas ”pärla” Innsbruck

Det hotell som vi tidigare hade bokat har fått en beställning som omfattar hela hotellet under dagarna när vi planerade att vistas i Lindau. Vi erbjuder här i stället 1:a klass 4**** Hotel Vienna House Martinspark,  i staden Dornbin några km från Bregenz. Vi kan därmed också erbjuda ett förmånligare pris för resan utan att göra avkall på kvalitén!

Innehållet är i övrigt detsamma som till de berömda och årligen återkommande storslagna föreställningarna, i år, Giacomo Puccinis MADAME BUTTERFLY på ”vattenscenen” belägen ute i Bodensee och med publiken på arenaläktare på land. Där får man höra många av världens bästa operaartister tillsammans med Wiener Symphoniker. I Innsbruck blir det en konsert i praktfulla Spanischer Saal på Schloss Ambras och på Landestheater, en av 17-1800 talets mest spelade operor ”SILLA” av Carl Heinrich Graun. Två av världens ledande countertenorer får vi uppleva. Operan kan sällan spelas för det finns få solister att tillgå.

Reseledare: Lennart Stockblad

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Fredag 5 augusti: STOCKHOLM-BREGENZ/DORNBIN

  Avresa från Arlanda/Köpenhamn/Göteborg. Individuell incheckning på Arlanda och avresa med Lufthansa kl. 08.50. Ankomst till München kl. 11.00. Buss möter för ca 3,5 timmars färd fram till Dornbin. Uppehåll under färdvägen för lätt måltid på egen hand.

  Vi bor på 1:a klass 4**** Hotel Vienna House Martinspark beläget i centrum av Dornbin. Trevligt inredda, rymliga ”arkitekturrum” superior som är smyckade med träslag från alpvärlden och har dusch/WC, hårfön, telefon, TV, kassafack.

  På kvällen serveras gemensam middag inkl. drycker i hotellets matsal.

 • Lördag 6 augusti: I DORNBRIN

  Frukostbuffé och sedan ledigt över dagen för att förbereda oss för operakvällen. Det är bara 100 m till Marktplatz med flera vackra byggnader bl. a Rotes Haus från 1639 och det är lördagsmarknad. Den stora kyrkan har anor från 1400-talet och ombyggd genom åren och som har enastående freskomålningar. För intresserade kan man göra uppstigning med kabinbana för att njuta av den praktfulla utsikten över närliggande gränsen mot Schweiz och Liechtenstein. Kl. 17.30 serveras en gemensam middag i hotellets matsal inkl. drycker.

  Vi åker med vår buss, ca 30 minuter, till festspelsscenen i Bregenz där vi hör Giacomo Puccinis MADAME BUTTERFLY som börjar vid mörkrets inbrott kl. 21.00. Wiener Symphoniker, Dirigent: Enrique Mazzola, Yi-Chen Lin, Regi: Andreas Homoki. Biljetter till mellanparkett där man har bästa se- och hörbarhet genom bra teknik.

  En lång rad av världsstjärnor gästar vid de olika föreställningarna. Varma kläder är att rekommendera för det kan bli en lätt vind senare på kvällen. Efter föreställningen väntar bussen för färd tillbaka till hotellet.

 • Söndag 7 augusti: UTFÄRD TILL SCHLOSS MAINAU

  Frukostbuffé och kl. 10.00 kör vi utefter Bodensjön för att ta färja från Meersburg till Konstanz/Mainau där en värdinna möter för att informera om Mainau och sedan gör vi en intressant promenad genom de viktigaste delarna av parken.

  Mainau är mycket handikappvänligt och lättframkomligt. Tillfälle till lunch på Restaurang Schwedenschenke och under del av eftermiddagen är det fritt för egna strövtåg för att njuta av blomsterprakten i parken. Hemfärden går tillbaka till färjan i Konstanz och utefter Bodensjön. Senare på kvällen äter vi gemensam 3-rätts middag inkl. drycker på hotellet.

 • Måndag 8 augusti: BREGENZ-INNSBRUCK

  Frukostbuffé och kl. 10.00 lastar vi bagaget i bussen och reser genom Vorarlbergpasset (motorväg) till Innsbruck. Under de kommande dagarna får vi uppleva den underbara alpvärldens olika skepnader. Paus på lämplig plats under färdvägen. Vi övernattar på 1: a klass 4**** Central Hotel beläget endast ett par kvarter från Gamla Stan och Operan/Landestheater. Trevliga rum med dusch/WC, hårfön, radio/TV, telefon, kassafack och minibar. 3-rätters middag inkl. drycker på hotellet innan vi kör några km utanför Innsbruck till det praktfulla Schloss Ambras.

  I berömda Spanischer Saal får vi höra en konsert med tonvikt på Purcells musik. 2022 kommer att markera Matthew Lockes 400-årsdag, en av de största engelska kompositörerna på 1600-talet, innan han var tvungen att avstå denna titel till sin elev Henry Purcell. Vid detta tillfälle kommer den utmärkta och traditionella brittiska gamba-konsorten Fretwork att ta med sig jubileets musik från Themsen till Innsbruck. I kombination bl.a. med Lockes epokala "Consort of Fower Parts" kommer ensemblen att framföra ett urval av Purcells Fantazias, samt kompositioner av William Young. Efter konserten kör bussen oss sedan tillbaka till hotellet.

 • Tisdag 9 augusti: INNSBRUCK-UTFÄRD

  Frukostbuffé och kl. 10.30 åker vi med bussen till staden Wattens och besöker världsberömda Swarovski Kristallwelt. Swarovski-företaget grundades av Daniel Swarovski 1895. Ett sekel senare fick multimediakonstnären Andre Heller i uppdrag att designa museet med fjorton underverk i form av en jätte för att fira 100-årsjubileet av D. Swarovski KG. Efter den första öppningen 1995 följde ytterligare expansions- och renoveringsprojekt 1998, 2003, 2007 I oktober 2014 påbörjades renoveringen och utbyggnaden av Swarovski Kristallwelten för att fira Swarovski-företagets 120-årsjubileum och 20-årsjubileet för själva Swarovski Kristallwelten. Attraktionens totala yta utökades från 3,5 hektar till 7,5 hektar.

  Nya funktioner som lades till trädgården under denna expansion inkluderar "Crystal Cloud" som består av 800 000 kristaller. Här finns 17 utställningsrum med kristall utformad av många internationella konstnärer. Det mesta är till försäljning. Det blir rundvandring med Audioguide på tyska eller engelska i de spektakulära lokalerna. Tillfälle till kaffe/lätt lunch i Caféet. Vi åker sedan tillbaka till hotellet och gör en gemensam promenad i Gamla Stan och ser de viktigaste av medeltida staden.
  Tidig3-rätters middag inkl. drycker på hotellet. Sedan gör vi en kort promenad till Landestheater för att uppleva Carl Heinrich Grauns opera ”SILLA” med bl. a världsberömda countertenorerna Bejun Metha och Valer Sabadus. I övriga roller: Hagen Matzeit, Eleonora Bellocci, Roberta Invernizzi, Samuel Mariño, Mert Süngü. Festwochenorchester. Dirigent Alessandro de Marchi. Regi: Georg Quander.

  Librettot är baserat på en "piece dramatique" skriven av ingen mindre än Fredrik II, kung av Preussen. Fokus ligger på den romerske diktatorn Lucius Cornelius Sulla, som grundade en blodig terrorregim och slutligen, till allas förvåning, tillkännagav sin abdikation. Naturligtvis,

  som operans lagar kräver, söker Silla också sina erövringar i kärleksaffärer. Ett unikt tillfälle att få lyssna till en i vår tid sällan uppförd opera. Promenad till hotellet.

 • Onsdag 10 augusti: INNSBRUCK - MÜNCHEN - HEMRESA

  Frukostbuffé och Kl. 10.00 lastar vi vårt bagage och följer vackra Inndalen förbi bl.a. Rattenberg och Kufstein med sin mäktiga borg som svenskarna under 30-åriga kriget lyckades inta men inte tog sig längre ner i Europa.

  Ankomst till flygplatsen i München ca kl. 13.30, där det blir tid för ev. lunch och tax free. Avresa med Lufthansa kl. 15.30. Till Arlanda kl. 17.40.

Karta

Boende

Övernattning dag 1 - 4

Hotel Vienna House Martinspark
Österrikes första arkitekturhotell, Vienna House Martinspark, ligger i centrum av Dornbirn i Vorarlberg-provinsen. Den ovanliga arkitekturen, den avsiktliga användningen av högkvalitativa material och...

Övernattning dag 4 - 6

Central Hotel
Hotel Central ligger i gågatan i hjärtat av Bregenz, bara några steg från alla stora attraktioner i delstatshuvudstaden Vorarlberg. På några minuter når du strandpromenaden, den berömda festivalscenen...
Kontakta oss