Skip to main content

Lyxkryssning på holländska vattenvägar och Rhen

Följ med på en fantastisk resa på holländska vattenvägar och floden Rhen. Vi börjar och slutar vår resa i Amsterdam med m/s ROYAL CROWN.
Under färden med denna bekväma och lyxigt inredda flodkryssare bjuds vi de mest utsökt komponerade rätter tillsammans med viner från regionerna vi passerar igenom. Vi gör också många strandhugg med guidade rundturer, kulturhistoriska besök och tillfälle till provning av såväl Rhenviner och annat gott. Dessutom bjuds vi musikaliska salonger ombord med Hovsångerskan Hillevi Martinpelto och vår Maestro i världsklass Thomas Schuback.
Som reseledare medföljer Lennart Stockblad och Johan Molander från Your Next Tour

Flyg från Stockholm/Köpenhamn – Amsterdam tor.
Lyxkryssning med m/s Royal Crown, helpension (frukost, förmiddagskaffe/te, lunchbuffé, eftermiddagskaffe/te, middag, vickning: Till lunch och middag ingår vin och alkoholfria drycker.
Guidade utflykter i enlighet med programmet

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1 : 25 augusti - Stockholm/amsterdam

  Vi flyger från Stockholm/Köpenhamn till Amsterdam, där buss hämtar och kör oss till m/s Royal Crown, som ligger i hamnen. Vi går ombord vid 16-tiden och hälsas välkomna med en drink före middagen. Vi har god tid på oss att installera oss i våra välinredda hytter och bekanta oss med fartygets smakfulla och eleganta utrymmen innan vi äter den första, av många utomordentliga måltider i matsalen.
  Fartyget lägger ut mot Arnhem kl. 17.00 dit vi anländer under tidig morgon.

 • Dag 2: 26 augusti -Arnheim

  Efter frukost gör vi en utflykt med buss till Het Loo, den holländska kungafamiljens sommarresidens fram till 1975. Slottet är fint restaurerat och framhäver sin vackra 1700-tals stil. Staden Arnhem i provinsen Gelderland är känd för den misslyckade militära operationen med kodnamnet ”Market Garden” i slutskedet av andra världskriget. Syftet var att säkra bland annat bron över Rhen i Arnheim, något som beskrivs i Cornelius Ryans bok ”A Bridge Too Far” (”En bro för mycket”), som också har filmats. Staden omnämndes redan år 893 som Arneym eller Arentheym. Den nuvarande staden Arnhem grundades år 1233. Sedan intogs staden av fransmännen i flera omgångar innan den på 1800-talet blev en pittoresk tillflyktsort för många välbärgade plantageägare från de asiatiska kolonierna. 1940 invaderade tyskarna Holland och i april 1945 befriades Arnhem av kanadensiska soldater. Kl.13.00 lunch ombord. Avgång mot Köln.
  På kvällen bjuder Royal Crowns kapten in till välkomstscocktail och middag

 • Dag 3 : 27 augusti -Köln

  Framme i Köln ger vi oss av på en stadsrundtur, med buss, i Tysklands äldsta storstad. Den fick romerskt stadsprivilegium år 50 e.Kr. som Colonia Agrippina, uppkallad efter kejsare Claudius sista gemål. Här talas och dricks Kölsch. Kölnerdialekten kallas så och ölet finns i minst 30 olika varianter. Vår promenad runt Kölns medeltida stadsdelar avslutas med ett besök i det gotiska mästerverket Kölnerdomen, en av Europas största Katedraler i gotisk byggnadsstil som påbörjades 1248 och färdigställdes 1880. Domen klarade sig som genom ett under från svåra bombningar i samband med andra världskriget och är under efterkrigstiden till våra dagar pietetsfullt renoverad och även de skadade fönstren är rekonstruerade.
  Lunch ombord och fartyget avgår mot Koblenz.
  Ankomst Koblenz under natten

 • Dag 4 : 28 augusti - Koblenz

  Koblenz, som ligger där floderna Mosel och Rhen möts.
  Guide möter för att göra en historisk promenad i ”gamla stan” där vi ser stadens vackra hus och gränder. Därefter fri tid för egna upptäckter i staden. Åter till fartyget för trevlig lunch. Avgång kl. 13.00 mot Nijmegen. Eftermiddagen spenderas gärna på däck i bekväm däckstol.
  Återigen trevlig middag ombord.

 • Dag 5: 29 augusti - Nijmegen

  Efter frukost gör vi en utflykt med buss till Kröller-Müller-museet där grosshandlarparet Kröller-Müller år 1905 påbörjade sin konstsamling som förevisas. Samlingen är den största privatägda i Holland och omfattar över 11.500 objekt. Här finns en av världens största samlingar av van Goghs verk.
  Staden Nijmegen i provinsen Gelderland omnämndes redan under det första århundradet f.Kr., när romarna byggde ett militärläger på denna plats.
  Läget hade stort strategiskt värde på grund av de omgivande kullarna, vilket ger en bra utsikt över floden Waal och Rhendalen.
  Tillbaka till Royal Crown för lunch kl. 13.00 då det också är avgång mot Utrecht. En härlig middag serveras på kvällen.

 • Dag 6 : 30 augusti - Utrecht/Den Haag och Deleft

  Utflykt med buss till Den Haag som är säte för det nederländska parlamentet, högsta domstolen och statliga ministerier.
  Vi ser under vår rundtur bl.a. Vredespaleis som skapades av Carnegie och kungliga slottet Binnenhof och Mauritshuis.
  Vi fortsätter sedan till Delft där konstnären Johannes Vermeer föddes och vi kommer att besöka en utsiktsplats där han målade en av sina berömda tavlor. Delft är ju också känd för sin blåvita fajans och vi kommer att bli guidade runt i en sådan fabrik och följa tillverkningen på nära håll.
  Tillbaka till Royal Crown för lunch kl. 13.00 då det samtidigt är avgång till Amsterdam. En härlig middag serveras på kvällen.

 • Dag 7 : 31 augusti - Amsterdam

  Frukost i Amsterdam. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur och besöker även Rijksmuseum där vi bland många världsberömda verk ser Rembrandts Nattvakten. Här finns representerade verk av Holländska, Tyska, Franska, Spanska och Italienska mästare. Lunch ombord.
  På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur med kanalbåt. I staden vid Amstels mynning finns bl.a. Blomenmarkt och huset på Prinsengracht där Anne Frank skrev sin dagbok.
  Efter rundturen är det fri tid att vandra i centrala delarna av ”gamla stan” och nära tillbaka till fartyget.
  På kvällen bjuder Royal Crowns kapten in till avskedscocktail och middag.
  Fartyget ligger kvar i Amsterdams hamn under natten.

 • Dag 8 : 1 September - Amsterdam/Haarlem/Hemresa

  Efter frukost är det dags att ta farväl av Royal Crown och hennes besättning.
  Vi lämnar fartyget med vårt bagage kl. 9.00, och därefter tar vi med vår buss landvägen till det välbevarade Haarlem, en av medeltidens mest betydande städer i Holland, känd också för sina blomsterodlingar. Staden har dessutom givit New Yorks Harlem sitt namn. Vi ser det vackra torget och stadshuset från 1300-talet, innan vi går in i Frans Halsmuséet. Frans Hals var en av guldålderns förnämsta konstnärer. Hals ögonblicksbilder inspirerade senare många impressionister. Här finns t.ex. de flesta av hans grupporträtt.
  Därefter ett uppehåll för lunch och sedan hemresa med flyg från Amsterdams flygplats Schiphol

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/8flygLyxkryssning på holländska vattenvägar och Rhen i konstens, musikens och vinets teckenMer än 8Pris Kommer
Kontakta oss