Skip to main content

 

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Onsdag 6 april

  Avresa från Stockholm med Austrian/SAS direktflyg till Wien kl. 09.30 och ankomst till Wien kl. 11.45. Avgångar från Göteborg och Köpenhamn enligt separat överenskommelse. Buss och svensk lokalguide väntar för färd till centrum och en guidad stadsrundtur.

  Vi ser bl.a. Kejsarslottet Hofburg, Wiener Staatsoper, Musikverein, slottet Belvedere, de många konstmuséerna och mängder av monumentalbyggnader vid den inre ”Ringen”. Rundturen
  avslutas vid vårt mycket centralt belägna 1:a klass Hotel Astoria 4**** som ligger i kvarteren intill Staatsoper. Rymliga rum med bad/dusch/WC, hårtork, TV, minibar, kassafack. Om hörnet på hotellet ligger den berömda gågatan Kärntnerstrasse som leder fram till Stephansdomen och shoppinggatan Graben med sina exklusiva affärer.

  På kvällen samlas vi för att äta gemensam middag på trevlig restaurang i närheten av hotellet.

 • Torsdag 7 april

  Frukostbuffé och sedan möter vår svenska lokalguide för en kort promenad till Kejserliga Residenset Hofburg där vi får visning av de praktfulla kejsarvåningarna och skattkammaren med de storslagna Kejserliga kronorna och tiaror och andra värdefulla samlingar. Vi avslutar med gemensam lunch på typisk Wienerrestaurang.

  Eftermiddagen fri för egna strövtåg, shopping, museibesök. På kvällen samlas vi för kort promenad till Wiener Staatsoper för att uppleva G. Bizets opera ROSENKAVALJEREN med Maria Bengtsson. Dirigent: Philippe Jordan. Regi: Otto Schenks berömda uppsättning. I övriga roller bl. a. Günther Groissböck, Christina Bock, Adrian Eröd, Louise Alder, Josh Lovell. Wiener Staatsoper Orchester. Promenad tillbaka till hotellet

 • Fredag 8 april

  Frukostbuffé. Ledig tid och tillfälle till shopping, museibesök och att besöka den berömda
  markaden Naschmarkt på ca 10 minuters promenadavstånd från hotellet.

  Tidig gemensam middag och sedan promenerar vi åter till Wiener Staatsoper för att avnjuta Georges Bizets CARMEN Dirigent: Alejo Pérez. Regi: Calixto Bieito. I rollerna bl. a. Alejo Pérez, Anna Goryachova, Vittorio Grigolo, Alexander Vinogradov, Tamuna Gochashvili. Promenad till hotellet.

 • Lördag 9 april

  Frukostbuffé. Vi gör vi en vacker utfärd genom Burgenland mot östra delen av Österrike.
  Vår svenska lokalguide möter oss vid hotellet och färden går först till regionhuvudstaden Eisenstadt där vi beundrar det praktfulla palatset där furstefamiljen Esterhazy en gång hade sitt residens fram till 1918. Vi stannar också till vid Haydns gravmonument. Det blir tid att flanera på huvudgatan med många vackra byggnader.

  Färden fortsätter och vi kommer in i det stora vindistriktet där vi kör genom vinodlingarna fram till den charmiga staden Rust vid Ungerska gränsen. Det blir lunch i en av de historiska vingårdarna och sedan får vi provsmaka några viner från trakten bl. a det berömda dessertvinet Beerenauslese (sauternes).

  Det blir tillfälle att köpa med sig viner direkt från vingården. Efter återkomsten till Wien är det fri tid och på kvällen promenerar vi till Kejsarslottet Hofburgs praktfulla Ceremoniensaal för att få lyssna till den förnämliga Wiener Hofburgorchester som framför musik av W. A. Mozart och Johan Strauss där vi också får höra några sångsolister från Staatsoper/Volksoper. Promenad tillbaka till hotellet på ca 10 minuter.

 • Söndag 10 april

  Frukostbuffé och utcheckning senast kl. 12.00. Tillfälle att besöka träningen på Spanska Ridskolan på förmiddagen och i övrigt t.ex. muséebesök och andra strövtåg.
  Kl. 17.00 hämtar bussen för att köra oss till flygplatsen. Tillfälle till Tax Free inköp och ev. middag i Terminalen.

  Avresa med Austrian direktflyg kl.20.25 med landning på Arlanda kl. 22.35. Avgångstider till Göteborg och Köpenhamn enligt separata överenskommelser.

Kontakta oss