VERONA 2018

OPERAFESTSPELEN I VERONA

utfärd till Gardasjön och vindistriktet Valpolicella.

6-10 augusti 2018

 

Arena di Verona, Här upplever vi Verdis storslagna A IDA i regi av Zeferelli och Bizets CARMEN . Reseledare Tomas Svendén .

 

Måndag 06 augusti STOCKHOLM – VERONA

Avresa på förmiddagen från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Milano. På flygplatsen möter vår engelsktalande guide med buss. Vidare färd till Bergamo äter gemensam lunch på restaurang ” Taverna Colleoni & Dell´Angelo ”. I staden föddes en av Italiens stora operakompositörer, Geatano Donizetti år 1797. Sen eftermiddag checkar vi in på vårt 1:a klass Hotel Giberti i Verona med bästa läge i ”stan” och gångavstånd till Arenan. Gemensam välkomstmiddag på trevlig restaurang nära hotellet.

 

Tisdag 07 augusti VERONA

 

Efter frukostbuffé samlas vi i lobbyn och med engelsktalande guide gör vi en spännande promenad i denna medeltida stad där vi naturligtvis skall se Julias balkong och mycket annat intressant. Stadspromenaden avslutas med gemensam lunch på Ristorante Torcolo.

Eftermiddagen fri för egna strövtåg.

Promenad till Arenan för att ta del av den fantastiska atmosfären då gästerna anländer och kl. 20.45, vid mörkrets inbrott, börjar föreställningen av Giuseppe Verdis AIDA.

Allt i Zeferellis storslagna regi . Biljetter på parkett. Promenad till och från Arenan.

 

 

Onsdag 08 augusti UTFÄRD TILL GARDASJÖN

 

Efter frukostbuffé samlas vi för att möta buss och guide och åka ca 60 km till Gardasjön. I staden Malcesine gör vi en stadspromenad med besök i medeltidsborgen , Palazzo dei Capitani. Stadens historia går tillbaka till 1000-talet. Lunch på trevliga Ristorante Italia vi.

Tid på egen hand innan vi går ombord på en av turbåtarna som tar oss upp till norra spetsen av sjön där vi lämnar båten i Riva som är den största staden vid Gardasjön. Det blir en kortare stadspromenad och vår buss hämtar för att ta oss tillbaka till Verona. Kvällen fri.

 

Torsdag 09 augusti VERONA

 

Efter frukostbuffé är dagen fri.

Kvällen ägnas åt att uppleva Bizets CARMEN som börjar kl. 20.45. Biljetter på parkett. Promenad till och från Arenan.

 

 

Fredag 10 augusti HEMRESA

 

Frukostbuffé och kl. 12.30 hämtar buss och guide där vi åker ut till vindistriktet Valpolicella och charmiga medeltidsstaden San Pietro in

Cariano där vi får sen lunch på vingården ”Cantina Il Pignetto”. Under måltiden får vi prova flera olika viner. Senare på eftermiddagen färdas vi till Milano och flygplatserna Linate och Malpensa.

 

Pris per person i dubbelrum kronor 19.950:-

Tillägg enkelrum kronor 2.500:-

 

I resans pris ingår: flygbiljett Arlanda/Göteborg/Köpenhamn T/R, 4 övernattningar på centalt belägna 1:a klass Hotel Giberti, 4 frukostbufféer, 1 middag, 4 luncher, 1 vinprovning, alla måltidsdrycker ingår, flygtransfer, utfärder och engelsk guidning enligt program, båttur på Gardasjön.

Två operbiljetter Poltronissime (Parkett).

Resan publicerad 2016-08-19