Savonlinna Operafestival

NYSLOTT/SAVONLINNA OPERAFESTIVAL

15 – 19 juli 2018

 

Världens vackraste operafestival har den kallats, den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i Nyslott/Savonlinna.

Ta några dagars sommarsemester i det finländska insjöområdet och passa på att njuta av två av operafestivalens verkliga höjdpunkter: Gounods mästerverk FAUST (1859) och Puccinis klassiker MADAMA BUTTERFLY (1904).

Faust bygger på ett libretto av Jules Barbier och Michel Carré efter Goethes Faust .

Huvudpersonen i operan är en gestalt från medeltiden, dr Johann Faust , beskriven som en bedragare och ansedd att förstå svartkonst . Fausts dör under mystiska omständigheter och det är den händelsen som är orsak till att sägnen blev omtalad. Han lär ha sålt sig själ till djävulen som till slut hämtade honom. För den unge Goethe blev Faust en symbol för den människa som ständigt kämpar mot högre mål.

Madama Butterfly bygger på ett libretto av Luigi Illica och Giuseppe Giacosa . Historien bygger på en novell av John Luther Long , vilken David Belasco använde som stoff till sin enaktspjäs Madame Butterfly: “A Tragedy of Japan” , som Puccini såg sommaren 1900 i London .

Vi reser till Finland med Silja Line när den nordiska natten är som vackrast. Vi hinner bland annat med en ångbåtstur på Saimen. Givetvis äter och dricker vi gott under hela resan.

Programmet är upplagt av Johan Molander från Kungliga Operan i Stockholm som också är vår musikciceron på resan.

 

Söndag 15 juli STOCKHOLM

 

Samling i Silja Lines terminal i Värtahamnen i Stockholm kl. 15.30. Fartyget avgår kl. 16.45.

Kl. 17.30 är det dags för middag ombord i restaurang Tavolata 6. Resten av kvällen kan den som vill ägna sig åt fartygets olika aktiviteter. Det erbjuds såväl underhållning som shopping.

 

Måndag 16 juli HELSINGFORS - NYSLOTT

 

Frukost ombord. Kl. 10.15 startar vår bussfärd mot Nyslott/Savonlinna med en kortare stadsrundtur i Helsingfors. Vi får bland annat se Salutorget, Esplanaden med Hotell Kämp, Finlandia-huset ritat av Alvar Aalto, nya operahuset och Uspenski-katedralen från 1868. På vägen till Nyslott stannar vi och äter lunch på den naturskönt belägna Tertti herrgård utanför S:t Michel/Mikkeli. På eftermiddagen checkar vi in på hotell Herttua i Kerimäki, som ligger 23 km utanför Nyslott. Här finns tillfälle till bad om vädret tillåter.

Kl. 18.00 avgår bussen som tar oss till Olofsborgs fästning i Nyslott.

Kl. 19.00 börjar föreställningen av Charles Gounods FAUST.

 

Tisdag 17 juli NYSLOTT – PUNKAHARJU

 

Frukost på hotellet. Kl. 9.30 tar vår buss oss till Nyslott där vi kan blanda oss i folkvimlet på det pittoreska salutorget.

Kl. 10.45 går vi ombord på ångbåten s/s Paul Wahl. Vi äter lunch ombord under resan till Konstnärinnan Johanna Oras ateljé.

Bussen tar oss tillbaka till Kerimäki, där vi gör ett besök i världens största träkyrka, byggd 1847, med sittplatser för 3 000 personer och ståplatser för ytterligare 2 000. Därefter återvänder vi till hotellet.

Kl. 18.00 avgår bussen till Nyslott och kvällens föreställning på Olofsborgs fästning.

Kl. 19.00 börjar Giacomo Puccinis MADAMA BUTTERFLY.

 

Onsdag 18 juli NYSLOTT – HELSINGFORS

 

Efter frukost på hotellet börjar vi resan tillbaka till Helsingfors kl. 8.00. Vi färdas via den vackra Punkaharjuåsen och stannar för lunch utanför Villmanstrand/Lappeenranta.

I Olympiaterminalen i Helsingfors går vi ombord på Silja Lines fartyg, som avgår kl. 17.00.

Kl. 20.30 äter vi gemensam middag i restaurang Tavolata på däck 6.

 

Torsdag 19 juli STOCKHOLM

 

Vi äter frukost ombord och är åter vid kaj i Värtahamnen i Stockholm kl. 9.30.

 

RESEFAKTA 15 – 19 juli 2018

Pris: 13.550:- Hyttkategori A2 Enkelhytts/enkelrumstillägg: 2.500:-

Pris: 17.250:- Hyttkategori De Luxe Enkelhytts/enkelrumstillägg: 4.500:-

 

I priset ingår: per person i dubbelhytt i vald hytt kategori. Övernattningar Hotell Herttua, Kerimäki. 2 middagar ombord 2 frukostbufféer ombord 2 frukostbufféer på hotellet 3 luncher

(Alla måltidsdrycker ingår.) Busstransporter enl. programmet Ångbåtsresa till Punkahaju, inkl. lunch. Besök hos konstnärinnan Johanna Oras som tar emot i sin konstnärs ateljé.

Biljetter till 2 operaföreställningar på Olofsborgs fästning. Reseledning från Your Next Tour. Resan publicerad 2017-09-01