Metropolitanoperan i New York

NEW YORK METROPOLITANOPERAN

3– 10 OKTOBER 2018

TRE STJÄRNSPÄCKADE FÖRESTÄLLNINGAR! KAN DET BLI BÄTTRE?

Camille Saint-Saëns SIMSON OCH DELILA , med ELINA GARANCA och ROBERTO ALAGNA . Giuseppe Verdis mästerverk AIDA med ANNA NETREBKO och ALEXSANDRS ANTONENKO samt Giacomo Puccinis La FANCIULLA del WEST. Varje årstid har sin charm i New York. Följ med till ”The Big Apple” och upplev fantastiska operaföreställningar, enastående konstmuseer, shopping och underbara måltider! New York är staden som har allt, inte minst ett av världens främsta operahus ”The MET”. Besök på Museum of Modern Art (MoMA) och utflykt till Brooklyn med bl.a. det berömda Brooklyn Museum ingår också i programmet. Resevärd Tomas Svendén .

Onsdag 3:e oktober STOCKHOLM - NEW YORK

Vi flyger på förmiddagen direkt med SAS från Arlanda/Kastrup till Newark-flygplatsen. Transfer in till Manhattan. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, The Watson Hotel

på W 57th st. Efter en stunds vila, samlas vi i hotellbaren för en välkomstdrink med vår resevärd som berättar om den kommande veckans program. Resten av kvällen är fri.

 

Torsdag 4:e oktober NEW YORK

Stadsrundtur med buss med svensktalande guide. Vi kommer att få veta det mesta om världsmetropolens sevärdheter och begivenheter - ett utmärkt sätt att få en överblick över vad man vill utforska närmare på egen hand. Turen avslutas med en gemensam trevlig lunch.Kvällen fri.

Fredag 5:e oktober NEW YORK MoMA

På förmiddagen besöker vi Museum of Modern Art, populärt kallat MoMA. Här finns alla de stora konstnärerna från det senaste århundradet representerade. Glöm inte att MoMA har en förnämlig museishop med roliga presenter och designföremål. Försedd med bekväma skor, bör den konstintresserade kunna hinna med ytterligare något museum på eftermiddagen.

På kvällen den första av våra stora begivenheter på Met Camille Saint-Saëns SIMSON OCH DELILA , med ELINA GARANCA och ROBERTO ALAGNA Efter föreställningen promenad till hotellet.

Lördag 6:e oktober NEW YORK

Förmiddagen fri till att upptäcka staden på egen hand.

Eftermiddagsföreställning klockan 13.00 Giuseppe Verdis mästerverk AIDA med ANNA NETREBKO och ALEXSANDRS ANTONENKO .

Efter föreställningen promenad till hotellet, kvällen fri.

I denna stad finns alltid något för varje smakriktning – kanske Soho, Chinatown eller Little Italy lockar. Eller varför inte se sig omkring i Greenwich Village, där författare, konstnärer och musiker håller till! Shopping på Bloomingdale's, Saks Fifth Avenue eller Macy's.

Söndag 7:e oktober NEW YORK/ BROOKLYN

Vi startar dagens utflykt till Brooklyn kl. 10.00. På denna ovanliga tur kommer vi att se några av de mest berömda sevärdheterna i denna stadsdel. Vi börjar vid Brooklyn Heights med en härlig utsikt över södra Manhattan. Ta med kameran. Sedan besöker vi det berömda Brooklyn Museum, där man blandar gammal och modern konst. Här finns bl.a. en berömd egyptisk avdelning. Vi äter gemensam lunch på trevlig restaurang ute vid Atlantkusten på Brighton Beach. Åter till Manhattan. Kvällen fri.

Måndag 8: oktober NEW YORK

Förmiddagen fri till att upptäcka staden på egen hand.

På kvällen vår sista föreställning på Met för denna gång, 7.30 Giacomo Puccinis La FANCIULLA del WEST med EVA-MARIA WESTBROEK och YUSIF EYVASOV.

Efter föreställningen promenad till hotellet.

Tisdag 9: oktober HEMRESA

Den morgonpigge hinner ut och shoppa innan rummen ska utrymmas kl. 12.00. En sista New York-lunch kan också hinnas med, innan bussen hämtar oss kl. 14.00 för resan till Newark-flygplatsen och hemfärd.

 

Onsdag 10: oktober STOCKHOLM/KÖPENHAMN

På morgonen (svensk tid) är vi åter på Arlanda/Kastrup.

 

RESEFAKTA:

Pris per person i dubbelrum: 28.850:-

Tillägg för enkelrum: 6.500:-

 

Allt detta ingår: Flygresa med SAS Stockholm alternativt Göteborg/Köpenhamn - Newark, t.o.r. 6 nätter på The Watson Hotel, W 57th street inklusive frukost. Välkomstdrink med tilltugg på hotellet. 2 luncher, alla måltidsdrycker. Busstransporter enligt programmet. Stadsrundtur med svensktalande guide. Besök på MoMA, utflykt till Brooklyn. Stadsguide i New York, operabiljetter Orchestra Prime till tre föreställningar på Metropolitan Operan.2018-01-17