Konstresa till HAMBURG

”ELBPHILHARMONIE” i Hamburg & Stadsoperan i Hamburg.

”Elbphilharmonie” som alla talar om, dit alla vill komma och hela musikvärlden försöker få biljetter till.
16 – 20 september 2018

Vi har återigen lyckats få platser till en exklusiv symfonikonsert med Haydn: Symphonie Nr. 91 , Schönberg: Kammersymphonie Nr. 2, Mozart: Klavierkonzert c-Moll KV 491 med Christian Zacharias och

Operaföreställning på stadsoperan, där vi får uppleva Mozarts underbara komiska pärla COSI FAN TUTTE . Guidad visning av ”Elbphilharmonie” konserthuset, som byggts ovanpå ett gammalt hamnmagasin, är numera ett nytt unikt landmärke för alla båtar som går in i Hamburgs hamn. Byggnaden, det kanske dyraste konserthus som någonsin kommer att byggas, men som redan fått en stor plats i Hamburgbornas hjärtan. Vi hinner också med en stadsrundtur. Hamburg är idag både en modern stad, med fantastiska shoppingkvarter och med eleganta gallerior samtidigt som den bjuder oss på ett rikt välbevarat kulturutbud. Reseledare är operasångare Magnus Kyhle .

Söndag 16 september STOCKHOLM/GÖTEBORG/KÖPENHAMN - HAMBURG


Flyg till Hamburg där vi möts av vår bekväma buss och lokala guide som introducerar Hamburg. Stadsrundturen visar hur Hamburg utvecklats under de senaste åren. Ankomst till hotellet, Hotell Marriott****, ett modernt hotell som ligger på promenadavstånd från operan. Eftermiddagen fri.

Klockan 19.00 samlas vi för välkomstmiddag i hotellets eleganta restaurang.

Måndag 17 september HAMBURG

Efter frukost hämtas vi med buss för att besöka Elbphilharmonie tillsammans med vår guide. Efter vår visning, som börjar kl. 11.00 , rekommenderas ett besök i den berömda parken

”Planten un blumen”, som den heter på ”plattyska”. Parken är uppdelad i olika avdelningar, japansk trädgård, medicinalträdgård, medelhavsträdgård och mycket annat. Framåt kvällen sätter vi oss i bussen för transport till Elbphilmonie för att njuta av Philharmonisches Staatsorchester Hamburg i ett konsertprogram med Haydn: Symphonie Nr. 91 , Schönberg: Kammersymphonie Nr. 2 och Mozart: Klavierkonzert c-Moll KV 491 allt under ledning av de världsberömde dirigenten och pianisten  Christian Zacharias som också är kvällens solist.

Konserten börjar kl. 20.00 . Efter konsertens slut tar oss bussen åter till hotellet.

Tisdag 18 september HAMBURG

Efter frukost väljer man själv ur Hamburgs rika turistutbud. 13.00 träffas vi på restaurang VLET an der Alster för gemensam lunch. Därefter är resten av dagen fri. Några förslag på sevärdheter kan vara, Hamburgs konstmuseum, ”Kunsthalle” med sina rika samlingar, bl.a. Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch. Även Bucerius-museet är väl värt ett besök, med allt från etruskisk konst fram till Picasso och Frida Kahlo. Till kvällen träffas vi på Stadsoperan, för att njuta av Mozarts lekfulla och underbara komiska opera Cosi fan tutte. I denna föreställning får man dessutom en unik möjlighet att höra den fantastiska svenska sopranen

Maria Bengtsson som sedan många år har hela världens stora operahus som sitt arbetsfält, men sällan sjunger i Sverige, i rollen som Fiordiligi

Onsdag 19 september HAMBURG

Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter, inköp och strövtåg. Vi kan också rekommendera att man flanerar längs kanalerna och Jungfernstieg som är en känd affärsgata vid Alstersjöns södra strand. September är, om vädret så tillåter, perfekt för en båttur i Hamburgs sjö och kanalsystem. Det finns många båtar för kortare turer för den som är hågad för utflykt på vattnet.

Till kvällen ses för bussfärd till Fischereihafen Restaurant Kowalke, där vi äter festlig avskedsmiddag tillsammans kl.19.00. Efter måltiden tar oss bussen åter tillbaka till hotellet.

Torsdag 20 september HEMRESA TILL SVERIGE


Efter frukost checkar ut från vårt hotell mitt på dagen och sedan finns tid en sista shoppingrunda eller ett besök på något museum, innan bussen på sen eftermiddag tar oss från hotellet till flygplatsen för hemresan mot Sverige.

Pris per person i dubbelrum : 18.550 kr

Pris för dubbelrum för enskilt bruk : 2.980 kr

Resefakta:

Allt detta ingår:

Flyg T&R Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Hamburg samt flygtransfers. 1 operabiljett och 1 konsertbiljett, bägge på parkett. 1 luncher, 2 middag inklusive måltidsdrycker. Guidade visningar enligt program. 4 övernattningar på Hotell Marriott inkl. frukost.