Operadagar i Riga

RIGA OPERA FESTIVAL 2018

13 - 17 Juni

Spännande Operaresa I Puccinis & Donizettis MUSIKSPÅR Över Östersjön till Riga.

 

 Följ med till en av baltikums mest spännande städer, Riga, med fantastiska sevärdheter och vackert operahus. Vi reser när försommaren är som vackrast. På Nationaloperan i Riga får vi uppleva TURANDOT och DON PASQUALE . Förutom härliga musikupplevelser får vi även en stadsrundtur där vi ser kulturskatterna i Lettlands huvudstad med omgivningar. Riga har norra Europas i original bäst bevarade Jugendbyggnader. Utflykt till slottet Rundale, sommarresidens till greven av Courland. Innan vi reser hem så gör vi ett besök med lunch i Jurmala. Vi bor på Tallink Hotel Riga ****.

Reseledare Tomas Svendén

Onsdag 13 juni STOCKHOLM - RIGA

Samling i Tallinks terminal i frihamnen, Stockholm kl.16.30.

Därefter ombordstigning, fartyget avgår kl. 17.00.

Kl. 18.30 är det dags för middag i Á la Carte matsalen. Därefter fri tid att ta del av fartygets underhållning och shopping.

Torsdag 14 juni RIGA

Frukostbuffé ombord. Ankomst kl. 11.00 (lokal tid). Kl. 11.15 (lokal tid) startar en tre-timmars stadsrundtur per buss och till fots. Det finns shopping, museer, arkitektur och saluhallarna som är inredda i tre stora f.d. Zeppelinare-hangarer. Staden är rik på historia med anknytning till vår egen svenska. Rigas katedral från 1300-talet är också värt ett besök med vackra inredningar och en av världens största orglar.

Därefter checkar vi in på nybyggda Tallink Hotel Riga ****, beläget mitt i staden . Lunch på hotellet. Resten av dagen fri för t.ex. egna kulturbegivenheter och shopping.

Kl. 18.00 återsamlas vi på hotellet för att bege oss till Operan för att höra och uppleva Giacomo Puccinis TURANDOT som börjar kl. 19.00.

Fredag 15 juni RIGA/Rundale

Frukost på hotellet. På förmiddagen gör vi en slottsutflykt till Rundale i staden Bauska 65 km från Riga. Rundvandring och lunch på slottet. Slottet uppfördes 1736-1740 av den italienska arkitekten Rastrelli som sommarresidens till greven av Courland. Huvuddelen av inredningarna i barock och rokoko är utförda av de italienska mästarna Francesco Martini och Carlo Zucchi. Vi får en praktfull rundvandring i dessa fantastiska salar. Åter till Riga.

Till kvällen samlas vi på hotellet för att bege oss till Nationaloperan, för att höra och uppleva Gaetano Donizetti s DON PASQUALE som börjar kl. 19.00.

Lördag 16 juni HEMRESA RIGA - STOCKHOLM

Frukost på hotellet. Utcheckning från rummen och vi lastar bagaget i bussen . På förmiddagen gör i ett besök i den gamla svenskorten vid kusten Jurmala. Lunch på den trevlig restaurang i Jurmala. Senare på eftermiddagen, tar vår buss oss direkt till Tallinks terminal för incheckning. Fartyget avgår kl. 17.30. Senare på kvällen äter vi gemensam middag i Á la Carte-matsalen och därefter är det fritt att ta del av fartygets underhållning och shopping.

Söndag 17 Juni Stockholm

Frukost ombord och kl. 09.30 är vi åter vid kaj i Stockholm.

Pris per person i dubbelhytt/dubbelrum:11,750 kr

Tillägg för dubbelhytt och dubbelrum för enskilt bruk:1.950 kr

Allt detta ingår:

Resa med Tallink T/R per person: Hyttkategori A utsides .

2 middagar på fartygen, 2 frukostbufféer på fartygen.

Svensktalande lokalguide för 1 stadsrundtur i Riga. Del i dubbelrum, 2 övernattningar på Tallink Hotel Riga ****, i Riga inkl. 2 frukostbufféer, 2 luncher, och alla måltidsdrycker.

Busstransporter enl. program. Stadsrundtur i Riga.

2 biljetter på parkett till operaföreställningar i Riga.

1 slottsutflykt till Rundale, rundvandring på operan i Riga. Utflykt till Jurmala.

Vid resa till Lettland krävs giltigt pass eller internationellt ID kort. Körkort godkänns ej .