RHEN

Upplevelserik musikkryssning på floden Rhen med m/s ROYAL CROWN

Basel – Amsterdam

25 augusti – 1 september 2018

 

Följ med på en fantastisk resa på floden Rhen från Schweiz genom Frankrike och Tyskland till Holland ombord på m/s Royal Crown. Under färden med denna bekväma och lyxigt inredda flodkryssare bjuds vi de mest utsökta rätter tillsammans med viner från regionerna. Vi gör också många strandhugg med guidade rundturer, kulturhistoriska besök och tillfälle till provning av såväl Rhenviner som Alsaceviner. Dessutom bjuds vi musikaliska salonger ombord med våra egna artister och pianist i världsklass. Som reseledare medföljer Tomas Svendén från Your Next Tour i Stockholm.

 

Lördag 25 augusti STOCKHOLM – BASEL
Vi flyger från Stockholm/Köpenhamn till Basel där vi går ombord på Royal Crown vid 16-tiden och hälsas välkomna med en drink. Vi kan sedan installera oss i våra lyxigt inredda hytter med välutrustade badrum. Vi hinner också bekanta oss med fartygets smakfullt inredda salonger innan den första av många eleganta måltider serveras i matsalen. ROYAL CROWN lämnar Basel kl. 20.00 mot Strasbourg.

Söndag 26 augusti STRASBOURG
Efter frukost beger vi oss på stadsrundtur i staden som ibland kallas ”Europas vägkorsning”, belägen mitt emellan Paris och Prag. Huvudstaden i Alsace införlivades med Frankrike redan under Ludvig XIV på 1600-talet, men har under långa perioder även tillhört Tyskland. Belägen precis på gränsen mellan de två länderna, förenar Strasbourg av i dag den franska och den tyska kulturen med internationell kryddning – staden är inte bara EU:s andra hemstad, den tillhör också Unescos världsarv. Med lokala guider vandrar vi runt i den pittoreska stadskärnan och får möjlighet att besöka den berömda, gotiska katedralen. Vi är tillbaka på m/s Royal Crown lagom till lunch. Under eftermiddagen kan den som så önskar utforska staden på egenhand. Vi lägger ut kl. 18.00 mot Mainz, dit vi anländer nästa dag.

Måndag 27 augusti MAINZ/ RÜDESHEIM
Efter frukost besöker vi Mainz som är huvudstad i Rheinland-Pfalz , guidad tur till fots.

Staden utvecklades ur det romerska legionärslägret ”Mogontiacum” som etablerades 39f .Kr.

och är belägen där floderna Rhen och Main flyter samman. Under stadsrundturen ser vi Katedralen som glänser röd i solskenet. Katedralen symboliserar Kurfurstens makt, eftersom han krönte de tyska kungarna där. Mainz var för en lång tid Tysklands religiösa centrum. Vi besöker även det kurfurstliga slottet och Gutenberg-museet.

Boktryckarkonsten utvecklades här av pionjären och Johannes Gutenberg , stadens mest kände person.

Under trettioåriga lät svenska trupper anlägga fästningen Gustavsborg på den östra Rhenstranden. Vi lämnar Mainz kl. 15.00. Eftermiddagen spenderas helst i en däckstol och vi njuter av utsikten. Bakverk och eftermiddagskaffe/te bjuds på däcket.

Senare på eftermiddagen anländer vi till den charmiga vinstaden Rüdesheim. På kvällen gör vi en kort utfärd med buss till Kloster Eberbach, som anlades på 1100-talet av Cisterciensermunkar från Bourgogne, varifrån de medförde druvsorten Pinot Noir. Klostret Eberbach var under senmedeltiden den största aktören inom vinhandeln längs Rhen. I en av klostersalarna får vi provsmaka ett antal viner från den omgivande kvalitetsvinregionen Rheingau. Fartyget ligger kvar över natten.


Tisdag 28 augusti RÜDESHEIM - OBERWESSEL
Efter frukost kan vi njuta av lite egen tid för att utforska Rüdesheim. H är kan den hågade göra ett besök på den berömda gatan Drosselgasse, kantad av vinbarer med sång och musik. Promenadavstånd till fartyget.

Avgång kl. 13.30 mot Oberwesel.

Här får vi se välbevarad medeltida arkitektur, den vackra naturen i mellersta Rhendalen.

Oberwesel beboddes först av keltiska stammar och sedan av romarna. Här kan vi upptäcka de historiska kvarterens välbehållna fästningsverk. År 1689 förstördes Oberwesel för första gången av soldater från det första franska kriget. Sedan kan vi beundra freskerna och de målade glasfönstren i 1300-talskyrkan Liebfrauenkirche . De gotiska kyrkorna St. Martin och Wernerkapelle är också värda ett besök. Vi ser också det 700 år gamla Minoritenkloster .

Fartyget ligger kvar över natten.

 

Onsdag 29 augusti OBERWESSEL ( Lorelei-klippan) - KOBLENZ

Avgång kl.09.00 från Oberwesel. Tillbringa gärna förmiddagen på däck och betrakta det vackra landskapet vi färdas genom. Under förmiddagen, ca. kl. 09.30 passerar vi den ombesjungna Lorelei-klippan, som lämpligen beskådas från en skön liggstol på fartygets rymliga däck. Enligt sägnen satt sjöjungfrun Lorelei på den 132 meter höga klippan och förtrollade sjöfararna med sin sång så att de sögs in i strömvirvlarna i den trånga passagen och gick i kvav. Många romantiska borgar och slott kommer att passera revy medan vårt fartyg glider längs floden. Kl. 11.30 angör fartyget Koblenz, som ligger där floderna Mosel och Rhen möts. Efter lunch gör vi en utflykt till slottet ÈLZ, med anor från 900-talet. Återigen trevlig middag ombord.

Fartyget avgår kl. 22.00 mot Köln, dit vi anländer under natten.

 

Torsdag 30 augusti KÖLN

Framme i Köln ger vi oss av på en stadsrundtur i denna Tysklands äldsta storstad. Den fick romerskt stadsprivilegium år 50 e.Kr. som Colonia Agrippina, uppkallad efter kejsar Claudius sista gemål. Här talas och dricks Kölsch. Kölnerdialekten kallas så och ölet finns i minst 30 olika varianter. Vår promenad runt Kölns medeltida stadsdelar avslutas med ett besök i det gotiska mästerverket Kölnerdomen, som påbörjades 1248 och färdigställdes 1880.

Lunch ombord och fartyget avgår kl. 15.00 mot Amsterdam

 

Fredag 31 augusti AMSTERDAM

Vi anländer till Amsterdam. Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur och besöker även Rijksmuseum där vi bland många världsberömda verk ser Rembrandts Nattvakten. Här finns verk av holländska, tyska, franska, spanska och italienska mästare. Lunch ombord.

På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur med buss och kanalbåt i Amsterdam, en av Europas charmigaste huvudstäder, med sitt pittoreska kanalsystem och sina smala 1600-talshus. I staden vid Amstels mynning finns Blomenmarkt, den flytande blomstermarknaden, huset på Prinsengracht där Anne Frank skrev sin dagbok, de folkliga konstnärskvarteren Jordaan, de moderna kvarteren Java-Eiland och Borneo-Eiland med rolig arkitektur och de fantastiska konstmuseerna kring Museumplein.

På kvällen bjuder m/s ROYAL CROWN:s kapten in till avskedscocktail och middag.

Fartyget ligger kvar i Amsterdams hamn under natten.

 

Lördag 1 september HEMRESA

Efter frukost är det dags att ta farväl av m/s ROYAL CROWN och hennes besättning. Vi lämnar fartyget klockan 9.00 för hemresa med flyg från Amsterdams flygplats.

 

RESEFAKTA

Resmål: Kryssning på Rhen från Basel till Amsterdam. Resans längd: 8 dagar.

Pris per person, del i utsides dubbelhytt: 25.550:-

Pris per person, del i Panoramakabin, Junior Suite: 35.550:-

Tillägg utsides hytt för eget bruk: 7.000:-

I priset ingår:

Flyg från Stockholm/Köpenhamn – Basel - Amsterdam - Stockholm/Köpenhamn. Lyxkryssning med m/s ROYAL CROWN, helpension frukost, förmiddagskaffe/te, lunchbuffé, eftermiddagskaffe/te, middag, vickning: Till lunch och middag ingår vin och alkoholfria drycker.

Guidade utflykter, på engelska, i Strasbourg, Rüdesheim/Kloster Eberbach, Oberwessel, Koblenz/Etz, Köln och Amsterdam.

Vänta inte för länge med bokning. – tidigare resor med m/s ROYAL CROWN har sålt slut mycket snabbt. Förändringar kan förekomma p.g.a. vattenståndet i Rhen.

Rederiets speciella bokningsregler gäller.

Livet ombord: Dagtid råder ledig klädsel. Glöm inte bekväma skor för utflykterna!

Till middag klär man gärna upp sig. Ombord finns lite souvenirshop, bibliotek, salong och bar. Valuta att ha med: i Schweiz använder man Schweizerfranc annars Euro. De vanligaste kontokorten accepteras. Resan publicerad 2017-08-17

.

Läs gärna våra resevillkor på hemsidan.

Vänta inte för länge med bokning – tidigare resor med

M/S ROYAL CROWN *****har sålt slut mycket snabbt.