NEAPEL

OPERA OCH KONSERT PÅ SAN CARLO-TEATERN I NEAPEL

LA TRAVIATA OCH OLGA BORODINA, POMPEJI OCH CAPRI

18 23 MAJ 2018

Neapel var huvudstaden i det gamla kungariket med samma namn, och staden har präglats av greker, normanner och spanjorer i en ständigt skiftande historia. Nu står hela den äldre delen av staden på Unescos världsarvslista. Vi besöker en av världens mest praktfulla operahus, San Carlo-teatern, som när den var nybyggd var en källa till stor avund i hela Europa. Många berömda operapremiärer har gått av stapeln här. På programmet står Verdis LA TRAVIATA och dessutom en KONSERT med den världsberömda mezzosopranen Olga Borodina . Naturligtvis gör vi utflykt till Capri med Axel Munthes Villa San Michele, och även en utflykt till Pompeji med vidhängande besök på en vingård i närheten. Vi bor centralt i historiska delen av Neapel i familjen Sforzas gamla biskopspalats från Bourbon-tiden som byggts om till 4-stjärnigt hotell. Reseledare Tomas Svendén

 

Fredag 18 maj STOCKHOLM NEAPEL
Avresa på förmiddagen från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Rom.

Välkomstmiddag.

 

Lördag 19 maj NEAPEL
Frukostbuffé och därefter möter vår guide för vår stadspromenad som tar oss till Kungliga slottet på Piazza Plebescito. Vi beser den gamla hovteatern, och sedan den märkliga kyrkan Gesù Nuovo. Promenaden går vidare till Klaraklostret med sina fantastiska kakelmiljöer, och sedan fortsätter vi vår tur genom staden för att så småningom landa vid vårt lunchställe.
Gemensam lunch och sedan är resten av eftermiddagen fri.

Till kvällen samlas vi på hotellet för att gå gemensamt till operahuset där vi ska lyssna till en konsert med den ryska mezzosopranen OLGA BORODINA. Konserten börjar K l. 20.30. Efter konsertens slut promenad tillbaka till hotellet.

 

Söndag 20 maj NEAPEL
Frukost. Hela dagen är fri för den som vill upptäcka mer av Neapels skönhet och historia. Det arkeologiska museet innehåller många föremål från utgrävningarna i Pompeji och Herculaneum. Den stora affärsgallerian Umberto I är magnifik, (och priserna likaså), konstmuseerna Museo Filangieri och Villa Floridiana, Kastellet och de spanska kvarteren är alla värda att upptäcka. På kvällen går vi tillsammans till operan och föreställnigen av Giuseppe Verdis LA TRAVIATA som börjar k l. 19.00. Promenad tillbaka till hotellet efter föreställningen.

Måndag 21 maj HELDAGSUTFLYKT POMPEJI
Efter frukost åker vi till Pompeji, som begravdes i aska och lava under vulkanutbrottet år 79 f.Kr. Pompeji var en rik handels- och sjöstad, och nu är den utgrävda staden en av de viktigaste källorna till vår kunskap om denna tid i det romerska riket. Fresker och mosaiker finns bevarade, liksom klotter och skyltar och intarsiaföremål. Efter besöket på Pompeji åker vi vidare till en vingård vars viner växer bra i den vulkaniska jordmånen. Vi provar viner och äter en lantlig lunch innan vi återvänder till Neapel. Kvällen är fri.

Tisdag 22 maj HELDAGSUTFLYKT CAPRI

Frukost. Vi åker båt till Capri och blir mötta av vår lokala guide. Under denna dag ska vi lära känna denna klippiga ö i buss, och vi ska naturligtvis få se Villa San Michele där societets- och fattigläkaren Axel Munthe skapade sitt eget paradis. Hans bok om Villa San Michele blev en världssuccé som bland annat möjliggjorde hans stora filantropiska verksamhet. I denna villa med sitt fantastiska läge på Anacapri samlade han konstföremål och arkeologiska fynd. Under denna utflykt ska vi äta lunch tillsammans innan alla får en möjlighet att strosa omkring på egen hand. Vi återvänder på senare eftermiddagen med båten till Neapel och därefter är kvällen fri.

Onsdag 23 maj HEMRESA

Pris i dubbelrum kronor 17.850:-
Tillägg för dubbelrum för eget bruk kronor 3.800:-

Allt detta ingår: flyg T/R Arlanda/Köpenhamn-Rom, 5 nätter på 4-stjärniga Hotel Decumani de Charme inklusive frukost, 1 middag, 2 luncher, 1 lunch med vinprovning, 1 parkettbiljett till operan, 1 parkettbiljett till konserten, busstransfers, stadsguidning med lokalguide och utfärder enligt program inkl. förekommande entréer, resevärd.
Resan publicerad 20170926