Telefon

2 OPEROR, KONST OCH VÅRTECKEN I ZÜRICH. 19 - 22 APRIL 2018

Välkommen till denna välmatade operaresa där vi får frossa i två riktiga bel canto-operor, Verdi's LUISA MILLER och Donizetti's MARIA STUARDA på Zürich's berömda operahus som sett många stjärnor tändas. Vi bor på romantiska Hotel Europa mitt i staden. Zürich har en intressant medeltida stadskärna och ligger vackert där floden Limmat rinner ut i Zürich-sjön. Tillsammans lär vi känna staden till fots. Stadens symbol är Grossmünster med sina två torn, varifrån man har en strålande utsikt. Kyrkan vårdar minnet av reformatorn Zwingli vars läror påverkar Schweiz än idag. I Fraumünster kan man beundra Chagalls glasfönster, och när det andliga fått sitt kan de sinnliga behoven stillas på Confiserie Sprüngli vars chokladtillverkning är i särklass, även med schweiziska mått mätt. På stadens berömda och rika konstmuseum KUNSTHAUS ser vi inte bara schweiziska konstnärer, utan också Munch, Van Gogh, Picasso och många fler, och de verk som finns samlade här kompletterar vår bild av de internationella mästarna. Reseledare opersångare Magnus Kyhle.

 

TORSDAG 19 APRIL STOCKHOLM/GÖTEBORG/KÖPENHAMN - ZÜRICH

Avresa på morgonen till Zürich. Vi landar vid lunchtid och kan installera oss i lugn och ro och gå på upptäcktsfärd till fots i omgivningarna. På kvällen äter vi vår välkomstmiddag kl. 19.00 på en trevlig restaurang i närheten.

 

FREDAG 20 APRIL ZÜRICH

Efter frukost går vi på stadsrundtur till fots kl. 10.00 i den historiska stadskärnan tillsammans med en lokal guide. Ett besök i Fraumünsterkyrkan med Chagalls underbara glasfönster är ett måste på denna promenad. När vi sagt adjö till vår guide äter vi en typisk lunch tillsammans, och sedan är eftermiddagen ledig för egna strövtåg. De exklusiva butikerna på Bahnhofsstrasse kanske lockar med sitt överdådiga utbud, eller ett inköp av en av de berömda schweiziska ostarna. På kvällen går vi de få stegen till Zürichoperan och föreställningen kl. 19.00 av MARIA STUARDA av Donizetti. Denna opera om den olyckliga skotska drottningen Mary Stuart och hennes dödliga konflikt med den engelska drottningen Elisabeth I bygger på Schiller's pjäs med samma namn, och operan har fått ett stort uppsving över hela världen alltsedan autografen av Gaetano Donizetti's ursprungliga version upptäcktes i den Nydahlska samlingen i Stockholm på slutet av 1980-talet. Sammandrabbningen mellan drottningarna och även slutscenen är musikaliska höjdpunkter. Den underbara sopranen Diana Damrau sjunger titelpartiet, och dessutom hör vi Salome Jicia som den engelska drottningen och tenoren Pavel Breslik som Leicester. Dirigent är Enrique Mazzola, och regin är signerad David Alden.

 

 

LÖRDAG 21 APRIL ZÜRICH

Efter frukost går vi tillsammans kl. 9.40 till konstmuseet Kunsthaus där var och en beser konsten i egen takt. Vi återsamlas för gemensam lunch i museets restaurang kl. 12.00, och sedan kan var och en fortsätta att njuta av detta rika konstmuseum. Eftermiddagen är fri fram till kl. 19.30 då föreställningen av Giuseppe Verdi's opera LUISA MILLER börjar. Operan bygger på Schiller's spännande och samhällskritiska pjäs Kabale und Liebe, vilket brukar översättas med Kärlek och politik på svenska scener. Denna opera skrevs 4 år före den mer berömda La Traviata, och det finns musikaliska paralleller. Som i många av Verdi's operor är förhållandet mellan far och barn, i det här fallet far och dotter inspirationskälla till en gripande duett, för att nämna ett av avsnitten i denna starka opera. I de 3 huvudrollerna hör vi sopranen Maria Agresta, tenoren Matthew Polenzani och barytonen Leo Nucci. En av operavärldens mest intressanta regissörer Damiano Michieletto står bakom denna produktion, och Riccardo Frizza dirigerar.

 

SÖNDAG 22 APRIL HEMRESA

Hemresedag. Vårt flyg går på eftermiddagen vilket innebär möjlighet till en sista liten promenad i staden på förmiddagen. Avfärd från hotellet cirka kl. 14.00.

 

Resefakta.

Pris per person i dubbelrum: 20.450:-

Enkelrumstillägg: 2.800:-

 

Priset innefattar flyg t.o.r. Zürich, 3 nätter med frukost på Romantic Hotel Europa, 3 måltider (två luncher, en middag) inklusive måltidsdrycker, stadsguidning enligt program, 2 operabiljetter på parkettplats, transferbuss till och från flygplatsen i Zürich, inträde på Kunsthaus.Skriv ut | Boka direkt