Telefon

NYSLOTT/SAVONLINNA OPERAFESTIVAL

12 – 16 juli 2017

 

Världens vackraste operafestival har den kallats, den årliga festivalen på Olofsborgs fästning i Nyslott/Savonlinna.

Ta några dagars sommarsemester i det finländska insjöområdet och passa på att njuta av två av operafestivalens verkliga höjdpunkter: Verdis mästerverk RIGOLETTO o ch Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN. Rigoletto grundar sig på Victor Hugos drama ”Kungen roar sig” från 1832. Operan hade urpremiär i Venedig 1851.

Mozarts Enleveringen ur seraljen från 1782 bygger på Christoph Friedrich Bretzners libretto till operan ”Belmont und Constanze”.

Vi reser till Finland med Silja Line när den nordiska natten är som vackrast. Vi hinner bland annat med en ångbåtstur på Saimen. Givetvis äter och dricker vi gott under hela resan.

Programmet är upplagt av Johan Molander från Kungliga Operan i Stockholm som också är vår musikciceron på resan.

 

Onsdag 12 juli STOCKHOLM

 

Samling i Silja Lines terminal i Värtahamnen i Stockholm kl. 16.00. Fartyget avgår kl. 17.00.

Kl. 17.30 är det dags för middag ombord i Bistro Maxim på däck 6. Resten av kvällen kan den som vill ägna sig åt fartygets olika aktiviteter. Det erbjuds såväl underhållning som shopping.

 

Torsdag 13 juli HELSINGFORS - NYSLOTT

 

Frukost ombord. Kl. 10.15 startar vår bussfärd mot Nyslott/Savonlinna med en kortare stadsrundtur i Helsingfors. Vi får bland annat se Salutorget, Esplanaden med Hotell Kämp, Finlandia-huset ritat av Alvar Aalto, nya operahuset och Uspenski-katedralen från 1868. På vägen till Nyslott stannar vi och äter lunch på den naturskönt belägna Tertti herrgård utanför S:t Michel/Mikkeli. På eftermiddagen checkar vi in på hotell Herttua i Kerimäki, som ligger 23 km utanför Nyslott. Här finns tillfälle till bad om vädret tillåter.

Kl. 18.00 avgår bussen som tar oss till Olofsborgs fästning i Nyslott.

Kl. 19.00 börjar föreställningen av Giuseppe Verdis RIGOLETTO.

 

Fredag 14 juli NYSLOTT – PUNKAHARJU

 

Frukost på hotellet. Kl. 9.30 tar vår buss oss till Nyslott där vi kan blanda oss i folkvimlet på det pittoreska salutorget.

Kl. 10.45 går vi ombord på ångbåten s/s Heinävesi. Vi äter lunch ombord under resan till Konstnärinnan Johanna Oras ateljé.

Bussen tar oss tillbaka till Kerimäki, där vi gör ett besök i världens största träkyrka, byggd 1847, med sittplatser för 3 000 personer och ståplatser för ytterligare 2 000. Därefter återvänder vi till hotellet.

Kl. 18.00 avgår bussen till Nyslott och kvällens föreställning på Olofsborgs fästning.

Kl. 19.00 börjar Wolfgang Amadeus Mozarts ENLEVERINGEN UR SERALJEN.

  

Lördag 15 juli NYSLOTT – HELSINGFORS

 

Efter frukost på hotellet börjar vi resan tillbaka till Helsingfors kl. 8.00. Vi färdas via den vackra Punkaharjuåsen och stannar för lunch utanför Villmanstrand/Lappeenranta.

I Olympiaterminalen i Helsingfors går vi ombord på Silja Lines fartyg, som avgår kl. 17.00.

Kl. 20.30 äter vi gemensam middag i Bistro Maxim på däck 6.

 

Söndag 16 juli STOCKHOLM

 

Vi äter frukost ombord och är åter vid kaj i Värtahamnen i Stockholm kl. 9.30.

 

RESEFAKTA 12 – 16 juli 2017

Pris: 13.550:- Hyttkategori A2 Enkelhytts/enkelrumstillägg: 2.500:-

Pris: 17.250:- Hyttkategori De Luxe Enkelhytts/enkelrumstillägg: 5.200:-

 

I priset ingår: per person i dubbelhytt i vald hytt kategori. Övernattningar Hotell Herttua, Kerimäki. 2 middagar ombord 2 frukostbufféer ombord 2 frukostbufféer på hotellet 3 luncher

(Alla måltidsdrycker ingår.) Busstransporter enl. programmet Ångbåtsresa till Punkahaju, inkl. lunch. Besök hos konstnärinnan Johanna Oras som tar emot i sin konstnärs ateljé.

Biljetter till 2 operaföreställningar på Olofsborgs fästning. Resledning från Your Next Tour. Resan publicerad 2016- 08-23

>> Resevillkor



Skriv ut | Boka direkt