Telefon

 

OPERABUSSEN

 

TOSCA och NORMA på Oslooperan 9 - 11 februari 2018

och NATIONALMUSEET och VIKINGASKEPPSMUSEET i Oslo

3-dagars bussresa till Oslo.

Oslooperan som skapades av arkitektfirman med det fantasieggande namnet ”Snöhätta” stod färdig 2008 och har redan blivit en arkitektonisk ikon i världen. Operahuset är lika mycket en del av stadens landskap som det är arkitektur, och det lockar besökare som kommer inte bara för operakonstens skull. På vintern kan man se barn leka på de sluttande taken, och på sommaren njuter man av att promenera där och av vyn ut över viken. Denna byggnad har med rätta satt Oslo på världens operakarta. På vår resa njuter vi av Giacomo Puccini's välbekanta operathriller TOSCA och Vincenzo Bellini's intagande NORMA . Vår svenske tenorstjärna Daniel Johansson sjunger Cavaradossi i Tosca, vilket är extra glädjande. Vi får även en guidad STADSRUNDTUR i Oslo och besök på NATIONALMUSEET och VIGELANDSSMUSEET . Vi bor på utmärkta Thon Hotel Opera på promenadavstånd till Operan.

Reseledare Lennart Stockblad

 

FREDAG 9 FEBRUARI STOCKHOLM – OSLO

Vi samlas kl. 08.00 vid Your Next Tours kontor Lill-Jans Plan 2 mitt emot Tekniska Högskolan/hörnet Engelbrektsgatan där vår moderna och bekväma buss hämtar. I närheten av Karlstad serveras lunch på Mor Emilias kök i Alsters herrgård, där Gustaf Fröding föddes. Namnet på restaurangen kommer från Frödings mor, Emilia Fröding. Efter måltiden fortsätter vi till Oslo där vi checkar in på 1:a klass Thon Hotel Opera. På kvällen är det dags för en operaföreställning, Giacomo Puccini's Tosca , med den norska sopranen Nina Gravrok i titelrollen och Daniel Johansson som Cavaradossi. Föreställningen dirigeras av Oslooperans chefsdirigent Karl-Heinz Steffens.

LÖRDAG 10 FEBRUARI OSLO

Efter frukost möter vi vår kunnige stadsguide kl. 9.00 för en stadsrundtur där vi kör utefter ”Karl Johan”, passerar Stortinget, Kungliga slottet, Rådhuset, och vi besöker också Vigelandsmuseet och Nationalmuseet tillsammans. På eftermiddagen har vi lite ledig tid innan det är dags att gå den korta sträckan till operahuset och en tidig middag i foajén. Sedan får vi njuta av Vincenzo Bellini's opera Norma. Denna elegiska opera med sitt klassiska tema är det främsta exemplet av bel canto-stilen och har givit många sångerskor tillfälle att inte bara briljera men också beröra. Som Norma får vi uppleva den armeniska sopranen Hrachuchi Bassenz, vars karriär tagit ett rejält avstamp efter hennes debut på Covent Garden. I övriga roller hör vi ett internationellt sångarlag under ledning av den italienske dirigenten Antonino Fogliani.

SÖNDAG 11 FEBRUARI OSLO - STOCKHOLM

Efter en frukostbuffé på hotellet beger vi oss hem kl. 9.00 . I Karlstad äter vi lunch och bland annat får vi höra lite om den värmländska ”korvakademin” och värmlandskorvens vänner. Till kvällen är vi tillbaka i Stockholm.

Allt detta ingår:

Resa med buss från Stockholm till Oslo t.o.r. Biljetter till 2 operaföreställningar. 2 luncher och 1 middag med måltidsdrycker. 2 övernattningar på eleganta Thon Hotel i Oslo. Utflykter och inträden enligt program. Reseledares tjänster.

Pris: 9.500.-

Enkelrumstillägg: 1155.-

 

 

 Skriv ut | Boka direkt