Telefon

Operaresa till Berlin med den omfattande JULMARKNADEN i Berlin och tillfälle

TILL INKÖP I BORDERSHOP MED ETT STORT UTBUD AV ”TAX FREE” VAROR .

 

30:e NOVEMBER - 5:e DECEMBER 2017

 

Vi reser med buss till världsmetropolen Berlin. Överallt möts gammalt och nytt i staden som kan ståta med konstmuseer i världsklass och tre operahus. Vi får vara med om Meyerbeers Le PROPHÈTE på Deutsche Oper och en konsert på BERLIN KONZERTHAUS med julanknytning Carl Maria von Webers JUBELMÄSSA . I Berlin gör vi en stadsrundtur tillsammans med svensktalande guide där vi kommer att få se alla de omtalade monumentala byggnaderna.

I Danmark bor vi på Hotell Niels Juel i Köge, i Berlin bor vi på Grand Westin Berlin hotell***** beläget i hörnet Unter den Linden/Friederichstrasse. Naturligtvis äter vi god mat och dricker goda viner under resan. Resevärd Tomas Svendén .

 

Torsdag 30:e november STOCKHOLM – KÖGE

Avresa med vår buss på morgonen från Your Next Tours kontor på Lill-Jans Plan 2

i Stockholm (intill Östra Station), påstigning kan ske utefter E 4:an ner till Helsingborg /Malmö. Lunch serveras på restaurang i Jönköping. Färden går mot Malmö och Öresundsbron. Väl på danska sidan kör vi ner till Köge, söder om Köpenhamn, där vi skall bo på Hotel Niels Juel mitt i staden Köge, ca 35 km söder om Köpenhamn.

Julbuffé serveras på hotellet.

 

Fredag 1:e december KÖGE – BERLIN

Frukostbuffé och därefter färd till färjan i Rödby som på 50 minuter tar oss över till Putt-garden i Tyskland. Vi åker till Berlin och checkar vi in på vårt centralt belägna 1:klass hotell Westin Grand Hotel. En strålande välkomst middag på hotellet.

  

Lördag 2:e december BERLIN

 

Frukostbuffé och vår svensktalande guide möter för ca tre timmars stadsrundtur.

Vi kör utefter Kürfurstendam, ser Gedächtniskirche, förbi det praktfulla barockslottet Charlottenburg, paradgatan 6:e Juni, Brandenburgertor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Friedrichstrasse och mycket mer. Eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping.

Vi promenerar till konsert på BERLIN KONZERTHAUS en konsert med julanknytning Carl Maria von Webers JUBELMÄSSA och julmotteter av Johann Adolf Hesse. Berlins Konzherthaus orkester och solister under ledning av Roderich Kreiler.

Biljetter till parkett . Promenad åter till hotellet efter föreställningen.

 

Söndag 3:e december BERLIN

Frukostbuffé och hela dagen fri för att besöka de olika julmarknaderna och museer.

Buss till Deutsche Oper för att kl. 17.00 njuta av Giacomo Meyerbeers PROPHÈTE .

Regi David Alden som vi ser fram emot att han upprepar föra årets bejublade uppsättning av Hugenotterna.

Biljetter till parkett . Buss åter till hotellet efter föreställningen.

 

Måndag 4:e december BERLIN – HELSINGBORG – ÖRENÄS SLOTT

Frukostbuffé och på förmiddagen kör vi upp mot Puttgarden där vi stannar för shoppinguppehåll vid BORDERSHOP nära färjeläget. Här finns ett rikt utbud av ”Tax Free” varor. Därefter tar vi färjan över till Rödby. Färden går upp över Själland och via Öresundsbron kommer vi på eftermiddagen fram till Örenäs slott intill Helsingborg. Det blev färdigbyggt 1918 och anses vara Sveriges yngsta slott. Själva slottet, som är ligger mindre än 500 meter från kusten, med fantastisk utsikt. Förutom Öresund kan man se Ven och danska kusten och Köpenhamn. De trivsamt inredda rummen ligger i anslutning till slottsbyggnaden och vi äter det stora skånska julbordet i den vackra matsalen.

 

Tisdag 5:e december HELSINGBORG – STOCKHOLM

 

Frukostbuffé och sedan kör vi genom Skåne och fortsätter mot Småland där vi stannar till för avskedslunch i Jönköping. Ankomst till Stockholm tidig kväll.

Resefakta:

Pris per person i dubbelrum kronor: 14.750:-

Tillägg för enkelrum kronor: 2.100:-

 

Allt detta ingår:

Bussresa 6 dagar, färjebiljetter, avgift Öresundsbron, 3 nätter på hotell Grand Westin enl. program, I natt på Hotel Nils Juel, 1 natt på Örenäs slott.

5 frukostbufféer, 3 middagar, 2 luncher, alla måltidsdrycker, 2 biljetter på parkett, stadsrundtur med guide i Berlin, resevärd. Resan publicerad 2017-05-09

>> Resevillkor

 

 

 

Skriv ut | Boka direkt