Telefon

Sensationellt tillfälle att besöka nya konserthuset

ELBPHILHARMONIE i HAMBURG och vi njuter också av

MADAMA BUTTERFLY med Kristine Opolais på Hamburgoperan

 

15 – 19 mars 2018

Vi möter våren i Hamburgs parker och besöker det efterlängtade och fascinerande konserthuset Elbphilharmonie som är hett och nytt, så nytt att alla vill dit just nu. Vi har lyckats försäkra oss om goda platser till en symfonikonsert med bl. Puccinis friska ungdomsverk Capriccio sinfonico och Respighis omtyckta symfoniska dikt Roms pinjer. Vi kommer också att besöka Hamburgoperan för att se och höra av Puccinis opera Madama Butterfly. Vi gör förstås en stadsrundtur för att se hur Hamburg utvecklats under de senare åren, och vi får också en guidad visning av Elbphilharmonie. Konserthuset, som byggts ovanför ett hamnmagasin ute på en udde, är ett synligt landmärke för alla båtar som går in i hamnen. Och byggnaden, som visserligen kostat skandalöst mycket pengar, har redan fått en plats i Hamburgbornas hjärtan, och dessutom har folkhumorn givit denna byggnad ett smeknamn; Elfie. Vi bor centralt och bra på Hotell Marriott nära Operan.

Reseledare operasångare Magnus Kyhle.

 

Torsdag 15 mars AVRESA TILL HAMBURG

 

Vi flyger med morgonflyg till Hamburg och möts av en lokal guide som genast tar oss på en stadsrundtur per buss i Hamburg. Efter ankomst till hotellet äter vi först lunch innan vi sedan får checka in i våra rum Sedan är eftermiddagen fri fram till dess vi åter samlas i hotell-lobbyn för välkomstmiddag .

Fredag 16 mars I HAMBURG

Hamburg är en mysig stad med allt sitt vatten och alla sina shoppingkvarter med eleganta gallerior. Dagen är ledig för egna promenader, och vi rekommenderar att man strosar längs kanalerna och Jungfernstieg vid Alstersjön. Kanske lockar det stora Kunsthalle med sina rika samlingar med bland andra Rembrandt, Rubens, Monet, Manet och Munch. Även Bucerius-museet mitt i staden är väl värt ett besök med allt från etruskisk konst fram till Picasso och Frida Kahlo. Mars är lite för tidigt för att den riktiga turistbåtsäsongen ska ha kommit igång på Elbe, men visst finns det båtar för kortare turer på Alstersjöarna och kanalerna för den som är hågad. På sen eftermiddag samlas vi sedan för att äta en något tidig middag tillsammans innan vi går på operan för att höra Giacomo Puccinis tragiska opera Madama Butterfly . Den fina sopranen Kristina Opolais sjunger titelrollen och som hennes älskade hör vi tenoren Massimo Giordano . Föreställningen dirigeras av Carlo Rizzari .

 

Lördag 17 mars I HAMBURG

 

Efter frukost hämtas vi med buss för att besöka Elbphilharmonie tillsammans med vår guide. Efter vår visning äter vi en något sen lunch tillsammans och därefter är eftermiddagen och kvällen fri. Ett tips som vi verkligen rekommenderar är att besöka den berömda parken Planten un Blumen, som den heter på platt-tyska. I mars bör den första vårliga blomningen vara i full gång med krokus och tulpaner. Denna ljuvliga park är uppdelad i flera avdelningar; japansk trädgård, medicinalträdgård, Medelhavsträdgård m.m.

 

Söndag 18 mars I HAMBURG

 

Redan efter frukost hämtar bussen oss för att vi ska komma till förmiddagskonsert på ”Elfie” kl.11.00. Alejo Pérez dirigerar Philharmonisches Staatsorchester Hamburg och Neue Vocalsolisten Stuttgart i ett program som förutom ovan nämnda verk av Giacomo Puccini och Ottorini Respighi även innehåller verk av Ferruccio Busoni och Luciano Berio . Efter konserten är alla lediga för egna strövtåg fram till kvällen när vi ses för att äta avskedsmiddag tillsammans.

 

Måndag 19 mars HEMRESA

 

Vi checkar ut från vårt hotell mitt på dagen men har ändå några timmar till en sista shoppingrunda innan bussen tar oss till flygplatsen.

 

Pris per person i dubbelrum: 18.200 kr.

Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: 2980 kr.

Allt detta ingår:

Flyg t.o.r. Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Hamburg samt flygtransfers. Operabiljett och konsertbiljett, bägge på parkett. 2 luncher, 3 middagar, med måltidsdrycker. Guidade visningar enligt program. 4 övernattningar på 4-stjärniga Hotell Marriott.

 


Skriv ut | Boka direkt