Telefon

Semperoperan I Dresden 15-18 SEPTEMBER 2017

 

Följ med till Dresden, en av de städer som utgör Europas kulturvagga. I Dresden får vi uppleva

Verdis LA TRAVIATA samt Mozarts TROLLFÖJTEN.

Vi besöker bl.a. den berömda barockanläggningen Zwinger, Semperoperan, Frauenkirche samt en utfärd till staden Meissen med sin berömda porslinsfabrik. Givetvis äter vi gott och dricker av det berömda tyska vinet! Vi bor på högklassiga Hilton Hotel centralt beläget i Dresden.

Reseledare Tomas Svendén

Programmet:

Fredag 15:e september AVRESA

Avresa från Arlanda eller alternativt Köpenhamn och Göteborg till Berlin.

Buss väntar för färd till Dresden. Väl framme ser bl.a. barockanläggningen Zwinger samt Semperoperan, Frauenkirche, Hofkirche, Residenzschloss och Brühlsche Terrasse som även kallas för ”Europas balkong”. Välkomstmiddag på hotellet.

 

Lördag 16: e september DRESDEN

Efter frukost besöker vi en av Europas mest betydande konstsamlingar ” ALTe Meister” de gamla mästarna i barockanläggningen Zwinger . Samlingarnas kärna utgörs av de tavlor som familjen Wettin insamlade under 1500-talet. Vi gör dessutom ett besök i Zwinger porslinsmuseum.

Efter en kortare busstur utmed floden Elbes strand kommer vi fram till den lilla staden M eissen.

Lunch äter vi i Meissen på restaurang Vincent Richter. Efter lunch besöker vi porslinsfabriken där vi får en demonstration av hur det så kallade ”vita guldet” produceras. Det finns också ett fint porslinsmuseum på området. Åter till Dresden och på kvällen väntar Giuseppe Verdis La Traviata kl. 19.00. Iscensättning Andreas Homoki, Dirigent Domingo Hindoyan.

 

Söndag 17:e september DRESDEN

Efter frukost gör vi en kulturhistorisk vandring i Dresden. Turen tar oss till en hel rad intressanta sevärdheter som man inte upptäcker på egen hand. På eftermiddagen ges på Semperoperan, Wolfgang Amadeus Mozarts TROLLFLÖJTEN kl. 13.00.

Iscensättning: Achim Freyer . Dirigent: Moritz Gnann.

Efter föreställningen gemensam måltid på restaurant Pulverturm.

 

Måndag 18:e september DRESDEN-STOCKHOLM

Efter frukostbuffé checkar vi ut från hotellet och vår bekväma buss tar oss till flygplatsen i Berlin för hemresa till Stockholm eller alternativ avreseflygplats.

Pris per person i dubbelrum kronor : 13.850:-

Tillägg för rum för enskilt bruk kronor: 2.550 :-

  

Resefakta:

I priset ingår: Flygresa till Dresden T/R, inkvartering 3 nätter i dubbelrum på Hilton hotell i Dresden, 3 frukostbufféer, busstransfers en l. program, sightseeing, utfärder och entréer en l. program, 2 middag, 1 luncher, parkettbiljetter till 2 föreställningar på Semperoperan. Måltidsdrycker ingår.

Reservation för valuta förändringar. Resan publicerad 2017-03-28

>> Resevillkor


Skriv ut | Boka direkt