Telefon

KONSERT MED JONAS KAUFMANN OCH ERNANI PÅ LA SCALA I MILANO

27 SEPTEMBER TILL 1 OKTOBER 2018.

I modets huvudstad har vi lyckats försäkra oss om parkettbiljetter till en konsert med den världsberömde tenoren JONAS KAUFMANN och dessutom Verdis friska och medryckande ungdomsverk ERNANI på operahuset La Scala . Vi gör även stadsrundtur med vår trevlige svensktalande guide i Milanos centrum. Besök i Santa Maria della Grazie med Leonardo da Vincis berömda målning “ Nattvarden ” ingår, och förstås också trevliga måltider tillsammans.

Reseledare är Tomas Svendén från Your Next Tour.

 

 

TORSDAG 27 SEPTEMBER STOCKHOLM – MILANO

 

Avresa på förmiddagen med SAS från Arlanda till Milano. Busstransfer till hotellet.

Vi installerar oss för 4 nätter på förnämliga Hotel Rosa Grande.

Hotellet ligger på gångavstånd från centrum och La Scala-operan. Vi samlas kl.19.00 i hotellets foajé för välkomstmiddag.

 

FREDAG 28 SEPTEMBER MILANO

 

Efter frukost går vi kl. 10.00 med vår trevlige och svensktalande guide för att se en bit av centrum med den mäktiga katedralen och Galleria Vittorio Emanuel II med sin intressanta historia. Berättelsen om La Scala hinner vi också med. Vi avslutar turen med gemensam lunch. Eftermiddagen är sedan ledig för egna upptäckter. På kvällen går vi gemensamt kl. 19.00 till La Scala och konserten med Jonas Kaufmann och hans ackompanjatör, pianisten Helmut Deutsch. Program meddelas senare.

 

LÖRDAG 29 SEPTEMBER MILANO

 

Efter frukost åker vi gemensamt med buss för att besöka Santa Maria della Grazie och för att se ”Nattvarden” i klostrets refektorium. Det slitna och skadade originalet överträffar alla förväntningar med sitt serena uttryck som inga reproduktioner gör rättvisa. Stora ansträngningar har gjorts för att med moderna restaureringsmetoder rädda mästerverket för framtiden.

Efter besöket är eftermiddagen fri.

På kvällen går vi igen gemensamt kl. 19.00 för att se Giuseppe Verdis opera Ernani . Operan inspirerades av Victor Hugos drama Hernani, ett romantiskt verk om heder och kärlek som väckte stort uppseende vid sin premiär 1830. Och inte bara uppseende, till och med demonstrationer ackompanjerade premiärkvällen, och de involverade skådespelarna tog en stor risk med sitt deltagande när känslorna svallade överallt. Verdi har här hittat en alldeles ny frisk och energigivande musikstil till detta dramatiska stoff. I de stora rollerna hör vi Francesco Meli i titelrollen, sopranen Ailyn Pérez, barytonen Simone Piazzola och basen Ildar Abdrazakov. Dirigent är Ádám Fischer.

 

SÖNDAG 30 SEPTEMBER MILANO

 

Frukost. Dagen är fri för alla att upptäcka Milano efter egen smak. Brera-pinakoteket är ett av Italiens viktigaste museer med konst från 1200-talet fram till slutet av 1800-talet. Där finns till exempel en av Italiens mest berömda tavlor; Francesco Hayez ”Kyssen”. Det historiskt intressanta Sforza-kastellet med otroligt rika och omfattande samlingar är numera Stadsmuseum efter att ha varit både furstligt slott för familjerna Sforza och Visconti och mäktig försvarsanläggning. Domkyrkan och domkyrkomuseet är alla värda sina besök. Kungliga slottet har olika temporära utställningar men också flera avdelningar med samtida italiensk konst. Ambrosiana-museet brukar locka några med intresse för äldre konst. Och så vidare, i Milano finns sannerligen mycket att upptäcka.

På kvällen återsamlas vi för en gemensam middag.

 

MÅNDAG 1 OKTOBER HEMRESA

 

Frukost och sedan hämtar buss för färd till flygplatsen.

Pris i dubbelrum: Kronor 24.950:-

Tillägg för dubbelrum för enskilt bruk: Kronor 4.000.-

Allt detta ingår:

Flygbiljett Arlanda-Milano T/R, 4 nätter på Hotel Rosa Grande, Parkettbiljett till 2 föreställningar på La Scalaoperan, 4 frukostbufféer,

2 middagar, 1 lunch samt måltidsdrycker. Flygtransfer och stadsrundtur, lokalguide enl. program, förekommande entréer.

Resan publicerad 2017-09-13

 Skriv ut | Boka direkt