Telefon

Milano 9 – 13 november 2017. NABUCCO på La Scala, Symfonikonsert med Verdiorkestern på Auditorium. Da Vincis Nattvarden.

Sensationellt erbjudande att delta vid föreställningen av Verdis genombrottsopera NABUCCO med den berömda Fångarnas kör på operahuset La Scala i Milano, med ett flertal stjärnor i rollerna. Dirigenten är den välkände Nello Santi, och i titelrollen sjunger den världsberömde barytonen Leo Nucci, Michael Petrenko gör den stora basrollen, och i det svåra sopranpartiet sjunger Martina Serafin. Dessutom lyssnar v till en konsert med VERDIORKESTERN Auditorium Verdi med verk av Beethoven och Brahms. Vi gör stadsrundtur till fots i Milanos centrum, och besöker dessutom Santa Maria della Grazie med Leonardo da Vincis berömda målning “ NATTVARDEN ”. Vi bor bra på eleganta Hotel Rosa Grande, och äter naturligtvis trevliga måltider tillsammans.

Reseledare är Hovsångerskan Lena Nordin från Your Next Tour.

 

Katedralen Il Duomo är Milanos domkyrka och även världens fjärde största kyrka. Den byggdes 1386 och är byggd i gotisk stil. Byggnaden är utsmyckad med 135 spiror och 3500 statyer. Santa Maria della Grazie, är en 1400-tals klosterkyrka där Leonardo da Vinci målade sin berömda “Nattvarden” i munkarnas refektorium.

På andra sidan Galleria Vittorio Emanuele ligger Teatro alla Scala, ett av världens mest kända operahus. Operan byggdes 1778 och ersatte Teatro Regio Ducale, som brunnit ner. Arkitekt var för La Scala var Giuseppe Piermarini. Han designade den neoklassiska fasaden som sen blev prototyp för många andra operahus i Italien. Under andra världskriget bombades byggnaden men byggdes upp igen. Här har många världsberömda operastjärnor som Pavarotti, Birgit Nilsson och Maria Callas uppträtt.

Exklusiva Via Monte Napoleone är den mest kända gatan när det kommer till mode i Milano.

Galleria Vittorio Emanuele II är en enorm skapelse som fick många efterföljare i Europa. Byggnaden är mycket vacker och inuti finns många butiker att besöka. Konstmuseer som Brera och Pinacoteca Ambrosiana lockar alltid, liksom medeltidsborgen Castello Sforza med sina otroligt rika samlingar.

 

Torsdag 9 november STOCKHOLM - MILANO

Avresa på förmiddagen med SAS från Arlanda/Kastrup till Milano. Busstransfer till hotellet.

Vi installerar oss för 4 nätter på eleganta Hotel Rosa Grande. Hotellet ligger centralt och på bekvämt gångavstånd från La Scalaoperan. Välkomstmiddag serveras i hotellets restaurang.

 

Fredag 10 november MILANO

Frukostbuffé. Sedan tar vi oss gemensamt med buss till Santa Maria della Grazie och da Vincis målning Nattvarden. Trots krig, fukt och vanskötsel har modern restaureringskonst i stor utsträckning kunnat rädda verket, och da Vincis genialitet och känsla ger oss en påtaglig och märkligt andaktsfull upplevelse. Efter detta besök går vi tvärs över gatan för att besöka den vingård som Leonardo da Vinci ägde och lät bruka. Man har hittat rötter och DNA från de ursprungliga vinstockarna och håller nu på att återställa trädgården. Där äter vi också lunch tillsammans. Efter lunch är eftermiddagen och kvällen ledig. Passa på att besöka några av Milanos alla museer och utställningar!

 

Lördag 11 november MILANO

Frukostbuffé. Under förmiddagen följer vi med vår svensktalande guide på en stadspromenad genom den berömda Galleria Vittorio Emanuele, förbi La Scala och till stora torget vid domen, Duomo. Efter promenaden får vi gemensam lunch, och sedan är eftermiddagen ledig tid tills vi återsamlas för den korta promenaden till operahuset. Vi upplever Giuseppe Verdis NABUCCO med alla sina mäktiga körer, och Verdi har själv berättat historien om hur han greps av librettot, och hur hans ögon först föll på orden som inleder Fångarnas kör; ”Flyg tanke på gyllene vingar”. Nabucco blev Verdis stora genombrott, och man sjunger fortfarande Fångarnas kör nästan som en inofficiell nationalsång i Italien.

Söndag 12 den november MILANO

Frukostbuffé och förmiddagen fri. På eftermiddagen hämtas vi med buss för transport till Auditorium VERDI där vi lyssnar till Ludwig van Beethoven's ouvertyr Die Weihe des Hauses, samt hans 1:a pianokonsert i C-dur med pianisten Giuseppe Andaloro , och efter paus hör vi Johannes Brahms' symfoni nr. 2 . Orkesterns officiella namn är Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi och allt dirigeras av Elio Boncompagni . Konserten börjar kl. 16.00. Efter konserten tar vi vår buss tillbaka till centrum och äter middag tillsammans.

 

Måndag den november HEMRESA

Frukostbuffé och sedan hämtar buss oss för färd till flygplatsen.

Pris i dubbelrum:21.450:-

Tillägg för Dubbelrum för enskilt bruk: 4.000:-

 

Allt detta ingår: Flygbiljett Arlanda/Kastrup-Milano T/R, 4 nätter på eleganta 4-stjärniga Hotel Rosa Grande, Milano, Parkettbiljett till 1 föreställning på La Scalaoperan, 1 konsertbiljett på Auditorio Verdi, 4 frukostbufféer,

2 middagar, 2 luncher inklusive måltidsdrycker. Flygtransfer och stadsrundtur, lokalguide enl. program, förekommande entréer.

Resan publicerad 2017-04-27

>> ResevillkorSkriv ut | Boka direkt